Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szybkie pytanie- Szybka odpowiedź.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szybkie pytanie- Szybka odpowiedź.

Polecam założenie takiego zbiorczego tematu, w którym można będzie zadać szybkie pytanie, na które odpowiedzieć może każdy z użytkowników bądź też osób znających odpowiedź krótko, w jednym poście. Pytania nie wymagające rozwijania i tworzenia nowych tematów. Wg mnie temat ten powinien zostać przypięty u góry tak żeby był widoczny dla wszystkich. Ograniczy to tworzenie wielu wątków nie wymagających pisania kilku stron. Tematy takie kończą się na jednej odpowiedzi.

Przykładowe pytanie ode mnie oraz oczekujące odpowiedzi:

Czy podczas jazdy na tempomacie, wciśnięcie nawet delikatnie pedału sprzęgła dezaktywuje go? Tak miałem w innych autach a w X jak wcisnę sprzęgło to rosną obroty i po chwili komunikat abym przełączył skrzynię na "D" - mając manual [emoji1787]

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
    Last edited by Paluch; 20-09-2019, 21:37.

Ja zauważyłem tylko że obroty się podnoszą, komunikatu takiego nie widziałem.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Po chwili jak obroty dojdą do 5 - 6k wyskakuje komunikat, który wyżej napisałem. Czyli też po wciśnięciu sprzęgła nie dezaktywuje się u Ciebie tempomat?

Comment

Ja moge normalnie zmienic nawet bieg i nie dezaktywuje mi to tempomatu (manual)

Comment

Zmieniasz bieg w czasie jak tempomat zwiększa Ci obroty? Wrzuć na luz podczas jazdy na tempocie a zobaczysz komunikat o którym pisałem. Auto grzecznie poprosi cię o wrzucenie "D" [emoji3]

Comment

W nowszych tempomatach wciśnięcie sprzęgła nie dezaktywuje go (tak jest m.in. w Maździe). W Civicu raczej jest podobnie na co wskazuje instrukcja obsługi. Ja mam automat, więc nie wiem jak jest z obrotami i komunikatem.

Wersje z ręczną skrzynią biegów
            Jeśli obroty silnika spadają, zredukować bieg. Zmiana biegu w ciągu pięciu sekund umożliwia utrzymanie wybranej prędkości.
            Last edited by Mad_86; 20-09-2019, 21:52.

Comment

Krótkie pytanie, krótka odpowiedz - 6 postów poki co

Comment

Podczas jazdy na tempomacie można zmieniać biegi, tak było w IX gen i jest w X gen.

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                  w X jak wcisnę sprzęgło to rosną obroty i po chwili komunikat abym przełączył skrzynię na "D" - mając manua
                  Sprawdziłem dzisiaj. Podczas jazdy na aktywnym tempomacie wciśnięcie pedału sprzęgła nie dezaktywuje go. Nie ma żadnego komunikatu, obroty tylko troszkę na chwilę wzrastają. Bardzo dziwny Twój przypadek, tak jakby zamontowali Ci kawałek elektroniki przeznaczonej do CVT.

Comment

Pytanie zasadnicze czy wrzuciłeś luz i puściłeś sprzęgło.

Widzę, że moje pytanie nie stało się krótkim ale nadal jestem za utworzeniem i podpięciem takiego wątku.

Last edited by Paluch; 21-09-2019, 18:01.

Comment

Pytanie zasadnicze czy wrzuciłeś luz i puściłeś sprzęgło.
                      Nie , na luz nie wrzucałem. Wciskałem tylko sprzęgło. Odniosłem się do Twojego pytania, w którym nic nie pisałeś o wrzucaniu na luz:

Czy podczas jazdy na tempomacie, wciśnięcie nawet delikatnie pedału sprzęgła dezaktywuje go? Tak miałem w innych autach a w X jak wcisnę sprzęgło to rosną obroty i po chwili komunikat abym przełączył skrzynię na "D" - mając manual

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        Nie , na luz nie wrzucałem. Wciskałem tylko sprzęgło. Odniosłem się do Twojego pytania, w którym nic nie pisałeś o wrzucaniu na luz:
                        Rozumiem, w 5 poście napisałem o luzie. Jakbyś mógł to sprawdź przy okazji czy też otrzymasz taki komunikat.

Comment

Ok. może jutro się uda.

Comment

Krótkie pytanie:
                            Do tych co mają wersję SPORT lub SPORT + oraz zakupili na Ali dodatki na deskę rozdzielczą imitujące karbon: czy faktura karbonu na rzeczonych akcesoriach jest na tyle zbliżona do struktury fabrycznej listwy nad schowkiem, że nie będzie specjalnej różnicy w odczuciu? Chodzi o to, żeby było odczucie, że wszystko jest "z jednej matki".

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
                              Krótkie pytanie:
                              Do tych co mają wersję SPORT lub SPORT + oraz zakupili na Ali dodatki na deskę rozdzielczą imitujące karbon: czy faktura karbonu na rzeczonych akcesoriach jest na tyle zbliżona do struktury fabrycznej listwy nad schowkiem, że nie będzie specjalnej różnicy w odczuciu? Chodzi o to, żeby było odczucie, że wszystko jest "z jednej matki".
                              Carbony z Ali będą bardziej czarne. Fabryczna listwa w Hondzie jest szara.

Comment

Working...
                              X