Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Samochody w wersji poliftingowej są już dostępne do zamówienia. Pierwsze dostawy nowego Civica na polski rynek centrala Hondy zaplanowała na przełom sierpnia oraz września.

Nowa wersja Hondy Civic 4D dostępna jest z silnikiem benzynowym 1.5 VTEC Turbo o mocy maksymalnej 182 KM wraz z sześciobiegową skrzynią manualną albo ewentualnie z bezstopniową przekładnią automatyczną CVT.

Co warto podkreślić, poliftingowy Civic 4D nie będzie już oferowany na polskim rynku z silnikiem wysokoprężnym 1.6 i-DTEC/120 KM.

Do gamy dostępnych kolorów dołącza tymczasem nowy lakier niebieski Cosmic Blue Metallic oraz bordowy Carnelian Red Pearl. Dostępne są dwie wersje wyposażenia: Elegance oraz Executive. System multimedialny Honda Connect+ (wraz z 7-calowym ekranem dotykowym, nawigacją Garmin, radiem internetowym, funkcją Apple Carplay i Android Auto) jest standardem we wszystkich wersjach, podobnie jak pakiet zaawansowanych systemów bezpieczeństwa Honda Sensing.

Od strony stylistycznej nowy Civic wyróżnia się m.in. zmienioną grafiką kratki wlotu powietrza i linią zderzaka oraz nowym wzorem 17-calowych felg aluminiowych. Wszystkie wersje posiadają w standardzie przednie reflektory LED.

Ceny katalogowe odświeżonej Hondy Civic 4D przedstawiają się następująco:
    wersja wyposażenia Elegance
    - 1.5/182 KM + man6: od 104 200 złotych
    - 1.5/182 KM + CVT: od 109 200 złotych

wersja wyposażenia Executive
    - 1.5/182 KM + man6: od 113 200 złotych
    - 1.5/182 KM + CVT: od 118 200 złotych

Z uzyskanych przez nas informacji wynika, że późną jesienią pojawi się w sprzedaży na polskim rynku poliftingowa Honda Civic w wersji hatchback (a właściwie liftback).

Źródło? Czekałem na te informacje.

Comment

Samar, u nich zawsze wiarygodnie...

Comment

To wszystko zastanawiajace gdyz jest nowy cennik hond od tygodnia a w nim jest ze od 1 sierpnia
        wszystko po staremu plus 1,5 tys zl......
        gdyby samar sie nie mylil bylaby to dobra informacja, bo na ledy wszyscy czekaja...w tym ja w wersji bez skor

Comment

Coś mało tych zmian. Ciekawe czy coś zmieniali w środku, wyciszenie np.

Comment

Bylem dzis na przegladzie po 71 tys km, handlowcy wiedza mniej niz my, potwierdzaja tylko ze nie bedzie wersji comfort bo i tak praktycznie wogole nikt jej nie bral! doslownie kilka sztuk w 3 lata, potwierdzaja ledy w ellegance i tyle, nie znaja ani cen, ani dokladnych zmian czy specyfikacji. Wciaz czekam na konkretne info, moze ktos cos...?

Comment

oni niedawno nie wiedzieli, że w ogóle będzie lift civica w tym roku....

Comment

Srebrne dodatki naprawdę ładnie się komponują z sedanem. Czarne- już moim zdaniem nie bardzo. Tym bardziej nie żałuję że łyknąłem w marcu Elegance 1.5T Manual w polished metal. Zwłaszcza że prawie 2 dyszki taniej niż teraz bym dał za polifta.

Comment

Z informacji, które mamy to jedyny sens dopłaty do lifta to wyciszenie, ale to dopiero w praktyce będzie można zweryfikować.

Comment

A ktoś się orientuję czy będzie nowa tapicerka? Do tej pory każdy lift dawał nową .

Comment

Na razie to nic nie wiemy, nawet na zagranicznych forach nic nie piszą konkretnego o liftingu. Jakieś tam zmiany zewnętrzne w wersji sedan i tyle info.

Comment

Elektryczna regulacja foteli, gałka od głośności i przyciski od siły nawiewu, to będzie na pewno.

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                          Elektryczna regulacja foteli.....
                          To akurat przy tej cenie powinno być już od początku. Mogliby się pokusić już przy okazji o pamięć ustawienia foteli.
                          Moja Hania
                          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Wg mnie fotele w Civic X są zadziwiająco wygodne, jak na klasę auta. Elektryka tutaj nic nie zmieni. W Accordzie VIII np elektryka wyraźnie wpływała na wygodę, siedziskiem można było manipulować góra-dół, tzn. jego przodem. Pamięć foteli byłaby super w X, ale pewnie będzie w topowych wersjach za 120tyś , a to już dla mnie bez sensu. Bardziej mnie interesują zmiany dotyczące każdego Civica. Wyciszenie np.
                            Gdzieś czytałem, że lifting X jest na odp...., auto ma tyle i tyle lat trzeba zrobić lifting, a że się dobrze sprzedaje to nie będziemy szastać pieniędzmi Jakaś tam gałka na systemie audio, parę listew na zderzaku, nowe felgi, ze dwa nowe kolory i wsio.

Comment

Im mniej zmian tym mniej jest do spierd.. ;-)
                              A serio to z tego co czytam na forum to mieliście bardzo dużo uwag co do wyciszenia, jakości spasowania wnętrza, falującej maski i paru innych dupereli. A poza tym auto jest świetne. Więc dla mnie to logiczne, że auto nie wymagało przeprojektowania, bo od początku było zacne, tylko brakowało mu, żeby było bardziej dojrzałe, dopracowane. Ceny też jakoś nie poszły w górę, jeśli wierzyć Samarowi. Więc moim zdaniem podejście Hondy jest w tym temacie uczciwe.

Comment

Working...
                              X