Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System start stop

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• System start stop

Witam !!!! Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem „Hani” 1.5 4d W automacie. Moje pytanko dotyczy systemu „start stop”ponieważ jak dotąd się nie uruchomił. Czy system trzeba dodatkowo aktywować? Pozdrawiam

Gratulacje autka. Po pierwsze, że się nie uruchomił to nic tylko się cieszyć...

A do rzeczy, w ustawieniach pojazdu możesz włączyć sobie komunikaty od systemu SS wtedy pokaże Ci na liczniku dlaczego nie zadziałał. Są różne przeszkody dla niego- slaby akumulator, mała temperatura cieczy chodzącej, klimatyzacja na pełnych obrotach itd..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
    Last edited by Paluch; 25-03-2019, 07:16.

Comment

1,5 4D automat nie ma systemu start-stop.

Comment

Zamieszczone przez Franzu Zobacz posta
        1,5 4D automat nie ma systemu start-stop.
        a tego to nie wiedziałem... Myślałem, że wszystkie wersje w to wyposażyli

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

ja mam manuala i że przez 9 miesięcy odkąd posiadam auto uruchomił mi się może ze dwa razy... ja za tym badziewiem nie tęsknię...

Comment

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
            ja mam manuala i że przez 9 miesięcy odkąd posiadam auto uruchomił mi się może ze dwa razy... ja za tym badziewiem nie tęsknię...
            A jak masz ustawione nawiewy?
            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Jak się nie uruchamia to jaki masz komunikat? U mnie też się nie uruchamia a mam komunikat że jest niedoładowany akumulator. Trochę mnie to zaczęło zastanawiać, ostatnio przejechałem ok. 400 km i dalej ten komunikat. Spotkałem na parkingu gościa z tym samym modelem. Trochę pogadaliśmy, powiedziałem mu o tym i to co powiedział zaskoczyło mnie. Zapytał czy jak auto stoi w garażu to zamykam auto z pilota tzn. czy uzbrajam alarm. Odpowiedziałem, że nie żeby nie obciążać akumulatora. Odpowiedział że to błąd, on też tak robił i ciągle miał niedoładowany aku. Jak zaczął zamykać auto problem dość szybko zniknął. Podobno przy nie zamknięciu auta z pilota czy klamką komputer pobiera więcej prądu. Nie znam się na tyle, żeby to uzasadnić ale coś w tym musi być.

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                A jak masz ustawione nawiewy?
                głównie na szyby... Powiem szczerze - wcześniej miałem IX gena - było identycznie... Auto posiadałem 5 i pół roku - na palcach ręki policzyć, ile razy mi się to ustrojstwo uruchomiło... Ja robię krótkie odcinki głównie, po 15 km około... także zapewne problemem jest u mnie niedostatecznie doładowany akumulator - taka też ikonka pokazuje się na skrzyżowaniach przy postojach...

Naprawdę nie ma za czym tęsknić - po 5 latach w poprzednim aucie nigdy ASO nie alarmowało, iż z akumulatorem jest już coś nie tak - także nie chcę mi się też wierzyć w te bajki z zamykaniem auta z pilota, klamki itp. itd.
                Last edited by Daro31; 25-03-2019, 09:23.

Comment

głównie na szyby... Powiem szczerze - wcześniej miałem IX gena - było identycznie... Auto posiadałem 5 i pół roku - na palcach ręki policzyć, ile razy mi się to ustrojstwo uruchomiło...
                  Gdzies na forum była wzmianka, że jak na szybe masz to ECU nie wyłącza silnika przez S/S
                  4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                  Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Wczoraj i dzisiaj przejechałem ok. 700 km. S/S nie włącza się, pokazuje się ikona akumulatora. Ktoś z Was orientuje się o co chodzi ? Czy zgłosić do do ASO ? Alternator po takiej trasie nie doładowałby aku ?

Comment

Może miałeś włączoną klimę, albo nawiew na przednią szybę.
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Nie włączałem klimy ani nawiewu na przednia szybę. Komunikat ma wyraźnie związek z niedoładowanym akumulatorem. Brak działania S/S to jest dla mnie ok. tylko wykazana przyczyna wzbudza u mnie niepokój.

Comment

Też za każdym razem pokazuje mi się akumulator. Co prawda zrobiłem moim nowym autkiem całe 350 km, ale w koreczkach nie raz już stałem i ...nic.
                          Klima była włączona (jakby coś to znaczyło)

Comment

Jutro zadzwonię do ASO. Ikona aku oznacza słaby akumulator. Gdyby S/S miał nie działać z innych powodów to inny byłby komunikat. Zastanawiające jest również to,że auto cała zimę jak i teraz odpala wzorcowo.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                              Jutro zadzwonię do ASO. Ikona aku oznacza słaby akumulator. Gdyby S/S miał nie działać z innych powodów to inny byłby komunikat. Zastanawiające jest również to,że auto cała zimę jak i teraz odpala wzorcowo.
                              Moje nawet zimy nie przeżyło i nie odpala się S/S. I też wyświetla się akumulator.

Comment

Working...
                              X