Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pękające skórzane obszycie kierownicy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak jak pisalem prawdopodobnie zachaczylem obraczka. Nie zmainia to faktu, ze jakosc w sensie trwalosc "skory" jest nedzna. W 8 i 9 generacji nie byla tak delikatna i podatna na zarysowania.
    Civic 8 uzytkowalem 9 lat i z kierwnica nic sie nie dzialo. W 9 po ok 3,5 roku tez zadnych zadrapan nie uswiadczysz.
    Było: Honda Civic VIII Sport, Honda Civic IX Tourer Sport, Honda Civic X Sedan Executive
    Obecnie: Hyundai Kona N

Comment

Zamieszczone przez kichanadeta Zobacz posta
      Tak jak pisalem prawdopodobnie zachaczylem obraczka. Nie zmainia to faktu, ze jakosc w sensie trwalosc "skory" jest nedzna. W 8 i 9 generacji nie byla tak delikatna i podatna na zarysowania.
      Civic 8 uzytkowalem 9 lat i z kierwnica nic sie nie dzialo. W 9 po ok 3,5 roku tez zadnych zadrapan nie uswiadczysz.
      To się zdarza. Ja kiedyś zahaczyłem paznokciem skutkiem czego mam długą rysę...na szczęście po drugiej stronie kierownicy. Niemniej jednak wyczuwam ją dłonią i potwierdzam, że jakość tego materiału jest marna.

Comment

Bo koło skóry to to badziewie z X gena nawet nie leżało. Mam też accorda VII gen z 2004 roku - tam na kierownicy jest skóra przez duże S i po 14 latach w dotyku jest o niebo lepsza. Ale tak samo słabo było już w IX genie a po przebiegu 120kkm u szwagra poza "wyszlifowaniem do błysku" uszkodzeń mechanicznych na tym nie było

Comment

Zamieszczone przez kichanadeta Zobacz posta
          Obiecane zdjęcia.
          [ATTACH=CONFIG]45030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]45031[/ATTACH]
          kichanadeta to nie musi być uszkodzenie mechaniczne. Te kierownicę są jakieś felerne. Już jedna kierownicę wymieniłem na serwisie. Przez dwa miesiące było dobrze i dwa tygodnie temu Zauważyłem że na tej nowej kierownicy pojawia się takie same pęknięcia. I to na pewno nie jest spowodowane uszkodzeniem mechanicznym. Nie noszę obrączki ani zegarka o mojego civica naprawdę bardzo dbam. Oczywiście bylem znów zgłosić reklamację, jak narazie czekam na odpowiedź ze serwisu
          Last edited by Major_; 21-09-2019, 08:38.

Comment

Być może za mocno jest opięta ta skóra na kierownicy. Przyznaje, że dziwne zjawisko. U mnie odpukać czegoś takiego nie zauważyłem. Auto ma 10 miesięcy i 16 tys km na liczniku.

Comment

Mojej czarnej perle strzeli 25 września pierwszy roczek, a na liczniku ma 17 tys. Drugą kierownicę a po nocy w garażu wsiadam do niej i tak szczerze mówiąc to coś śmierdzi nie wiem do czego mam porównać... Następna sprawa to od strony kierowcy bardzo ciężko zaczyna otwierać i zamykać się szyba. Ale mimo tych małych niedogodności w prawie nowym samochodzie za prawie 100 tys. To i tak uwielbiam nim jeździć.

Comment

Szukając środków do regeneracji uszkodzonych nowych butów znalazłem środki, którymi również można regenerować uszkodzona skórę kierownicy.
                https://multirenowacja.pl/krem-do-re...am-saphir.html

Comment

Takie uszkodzenia powstają podczas zahaczenia paznokciem. Ja miałem przebiegu 700km od wyjazdu z salonu i już mi w Car Detailingu jakoś delikatnie zahaczyli. Później sam sobie też paznokciem podczas wsiadania do samochodu zrobiłem podobne uszkodzenie. To nie jest prawdziwa skóra. Prawdziwe skóry ma crv w wysokiej wersji z tego co mi mówił sprzedawca.

Comment

Witajcie, po 600km zrobiłem podobne przetarcie. Napisaliście to jakoś? Czy tak jeździcie?

Comment

Bardzo długo jezdziłeś jednym samochodem mnie by sie znudziło ;p

Comment

Working...
                      X