Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzony zderzak

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

W piątek zgłosiłem szkodę z OC sprawcy. Akurat w środę mam przegląd, to przy okazji umówię się na naprawę.

Comment

Taka ciekawostka za malowanie zderzaka i wymianę obrysówki (250 zł netto koszt nowej) kosztorys Warty to 700 zł netto.
      ASO wyśmiało wycenę, mają zrobić swoją i ogarnąć dalej temat już bezpośrednio z Wartą.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
        Taka ciekawostka za malowanie zderzaka i wymianę obrysówki (250 zł netto koszt nowej) kosztorys Warty to 700 zł netto.
        ASO wyśmiało wycenę, mają zrobić swoją i ogarnąć dalej temat już bezpośrednio z Wartą.
        Bać się nie warto i płacic nie warto

Mi gość wjechał w tylny zderzak, dwa wgniecenia wielkości 2-3cm, ekspertyza ASO zmiana osłony zderzaka, lakierowanie,montaż i wyszło coś koło 4000zł+1000zł auto zastępcze.
        Nawet nie trać czasu na użeranie się z Wartą, tylko od razu oddawaj auto do ASO, naprawa bezszkodowa i niech sobie wsadzą swoje 700zł w ...
        www.simple-events.pl

Comment

Od początku wybrałem rozliczenie bezgotówkowe, ale aby ASO mogło działać był potrzebny kosztorys od Warty.
          Hitem tego kosztorysu są koszty robocizny, ściągnięcie i założenie zderzaka oraz wymiana obrysówki całe 77 zł netto

Comment

Niestety mnie również spotkała nie miła przygoda i zastałem porysowany zderzak na parkingu. Sprawcy oczywiście brak. Zgłosilem szkodę w ASO i na szybko koleś powiedział mi że nie będą wymieniać zderzaka a jedynie go lakierować. Czekają na akceptację wyceny przez ubezpieczyciela i wtedy do mnie zadzwonią żebym odstawił im samochód. Mają to zrobić w 3 dni robocze. Moje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.

Comment

Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
              Niestety mnie również spotkała nie miła przygoda i zastałem porysowany zderzak na parkingu. Sprawcy oczywiście brak. Zgłosilem szkodę w ASO i na szybko koleś powiedział mi że nie będą wymieniać zderzaka a jedynie go lakierować. Czekają na akceptację wyceny przez ubezpieczyciela i wtedy do mnie zadzwonią żebym odstawił im samochód. Mają to zrobić w 3 dni robocze. Moje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.
              Zależy od koloru. Ogólnie w większości przypadków producent przewiduje cieniowanie sąsiednich elementów, natomiast zderzaki w 90% przypadków lakieruje się "same" bez cieniowania dobierając jak najlepiej odcień lakieru. Powody są co najmniej 3:

1. Zachowanie oryginalnej grubości powłoki lakierniczej na reszcie elementów.
              2. Zderzaki zawsze minimalnie się różnią się odcieniem
              3. Ubezpieczalnie nie chcą pokrywać kosztów cieniowania.

Na pewno ASO odpowie Ci na to czy zamierzają cieniowaniać błotniki czy nie (zapewne nie). Dodatkowo kwestia tego gdzie jest zarysowany zderzak bo nie trzeba lakierować całego (można wycieniować kolor w obrębie jednego elementu). Nie martw się na zapas.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Kolor niebieski sport blue. Mam nadzieję że kolor dobiorą dobrze bo jak się będzie znacząco różnić od reszty to będą poprawiać do bólu bo ja takiego nie odbiorę.

Comment

Kolor niebieski sport blue. Mam nadzieję że kolor dobiorą dobrze bo jak się będzie znacząco różnić od reszty to będą poprawiać do bólu bo ja takiego nie odbiorę.
                  No i prawidłowo. Akurat nie masz trudnego koloru do dobrania więc będzie ok. Nie przejmuj się.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Moje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.
                    Dobry lakiernik da sobie radę z wszystkim. Jakiś czas temu przerysowałem u siebie zderzak LINK Zdemontowałem go i zawiozłem do znajomego. Zrobił tak, że śladu nie widać, ideał, a i koszt nie był jakiś zabójczy. Jak dobrze pamiętam dwie i pół stówki.
                    Pozdrawiam Czarodziej
                    Mój Szogun

Comment

Mam pytanie może ktoś się orientuje czy zderzak przedni i belka wzmocnienia są takie same w Usa jak EU bo według numerów to są inne czy można je zamiennie stosować .

Comment

Zamieszczone przez Janekdh Zobacz posta
                        Tak i do tego nie pasują kolorystycznie ja miałem wymieniany w ramach reklamacji na nowy i całkiem inny kolor (sonic gray pearl)
                        Niestety mam ten sam przypadek.
                        Czy coś z tym robiłeś, po jakimś czasie na słońcu kolor coś się zmienił ?

Comment

Working...
                        X