W piątek zgłosiłem szkodę z OC sprawcy. Akurat w środę mam przegląd, to przy okazji umówię się na naprawę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszkodzony zderzak
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lisu Zobacz postaTaka ciekawostka za malowanie zderzaka i wymianę obrysówki (250 zł netto koszt nowej) kosztorys Warty to 700 zł netto.
ASO wyśmiało wycenę, mają zrobić swoją i ogarnąć dalej temat już bezpośrednio z Wartą.
Mi gość wjechał w tylny zderzak, dwa wgniecenia wielkości 2-3cm, ekspertyza ASO zmiana osłony zderzaka, lakierowanie,montaż i wyszło coś koło 4000zł+1000zł auto zastępcze.
Nawet nie trać czasu na użeranie się z Wartą, tylko od razu oddawaj auto do ASO, naprawa bezszkodowa i niech sobie wsadzą swoje 700zł w ...
Comment
-
Niestety mnie również spotkała nie miła przygoda i zastałem porysowany zderzak na parkingu. Sprawcy oczywiście brak. Zgłosilem szkodę w ASO i na szybko koleś powiedział mi że nie będą wymieniać zderzaka a jedynie go lakierować. Czekają na akceptację wyceny przez ubezpieczyciela i wtedy do mnie zadzwonią żebym odstawił im samochód. Mają to zrobić w 3 dni robocze. Moje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaNiestety mnie również spotkała nie miła przygoda i zastałem porysowany zderzak na parkingu. Sprawcy oczywiście brak. Zgłosilem szkodę w ASO i na szybko koleś powiedział mi że nie będą wymieniać zderzaka a jedynie go lakierować. Czekają na akceptację wyceny przez ubezpieczyciela i wtedy do mnie zadzwonią żebym odstawił im samochód. Mają to zrobić w 3 dni robocze. Moje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.
1. Zachowanie oryginalnej grubości powłoki lakierniczej na reszcie elementów.
2. Zderzaki zawsze minimalnie się różnią się odcieniem
3. Ubezpieczalnie nie chcą pokrywać kosztów cieniowania.
Na pewno ASO odpowie Ci na to czy zamierzają cieniowaniać błotniki czy nie (zapewne nie). Dodatkowo kwestia tego gdzie jest zarysowany zderzak bo nie trzeba lakierować całego (można wycieniować kolor w obrębie jednego elementu). Nie martw się na zapas.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaKolor niebieski sport blue. Mam nadzieję że kolor dobiorą dobrze bo jak się będzie znacząco różnić od reszty to będą poprawiać do bólu bo ja takiego nie odbiorę.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaMoje pytanie jest czy jeśli będą lakierować cały zderzak (porysowany jest z dwóch stron) to również cieniują i wchodzą lakierowaniem na błotniki czy lakieruja sam zderzak? Błotniki są oczywiście nie ruszone.
Comment
-
Zamieszczone przez Janekdh Zobacz postaTak i do tego nie pasują kolorystycznie ja miałem wymieniany w ramach reklamacji na nowy i całkiem inny kolor (sonic gray pearl)
Czy coś z tym robiłeś, po jakimś czasie na słońcu kolor coś się zmienił ?
Comment
Comment