Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Po przeglądzie w serwisie Hondy...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Przeglady u nich mam raz w roku wiec zakladam, ze obejmuje on wszystko za jednym zamachem - oleje, filtry I inne badziewia?

Comment

Tyle, że nie koniecznie wg. komputera będzie przegląd raz w roku.. Przegląd A będzie zmienny w czasie, Bx zaś -co rok.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Czy w ustawieniach komputera moge gdzies zobaczyc jaki przeglad jest sugerowany za te 250 dni? Skad wiadomo czy A czy B?

Comment

Zamieszczone przez un hombre Zobacz posta
          Czy w ustawieniach komputera moge gdzies zobaczyc jaki przeglad jest sugerowany za te 250 dni? Skad wiadomo czy A czy B?
          Pojawi się literka jak będziesz miał 30 dni do przeglądu a poza tym jak napisał Grzechu przegląd B będzie zawsze w okolicach kupna samochodu a przegląd A czyli olejowy zależy od przebiegu.
          Moja Hania
          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Witam. A co oznacza przegląd 2 ? Mam przebieg 19000.

Comment

Zamieszczone przez tomi333 Zobacz posta
              Witam. A co oznacza przegląd 2 ? Mam przebieg 19000.
              Wymiana filtra przeciwpyłkowego
              Moja Hania

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                Wymiana filtra przeciwpyłkowego
                A pojawił Ci się kiedykolwiek ten komunikat. Mamy bolidy z tego samego roku i ja nie kojarzę komunikatu "2" a to za chwilę będzie 5 lat.

Comment

Właśnie jestem przed przeglądem po 3 roku (przebieg 34 tys ) i mam na wyświetlaczu B 2 7 . Pewnie miałeś 2 tylko nie zwróciłeś uwagi .

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                    Właśnie jestem przed przeglądem po 3 roku (przebieg 34 tys ) i mam na wyświetlaczu B 2 7 . Pewnie miałeś 2 tylko nie zwróciłeś uwagi .
                    A miałeś już wcześniej wymieniany filtr przez ASO? U mnie przez pierwsze dwa lata jak do nich jeździłem to wymieniali co roku i być może kasowali komunikat pomimo że się nie pojawił. Od listopada 2019 nie pojawiła mi się 2 więc pewnie w tym roku ją zobaczę.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                      A pojawił Ci się kiedykolwiek ten komunikat. Mamy bolidy z tego samego roku i ja nie kojarzę komunikatu "2" a to za chwilę będzie 5 lat.
                      Miałem już dwa razy, przy 39tys. i potem przy 75tys. - czasowo wychodzi mniej co 2 lata, bo pierwszy w 2019 i drugi raz w 2021 - razem z przeglądem rocznym B.
                      Moja Hania

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        A miałeś już wcześniej wymieniany filtr przez ASO? U mnie przez pierwsze dwa lata jak do nich jeździłem to wymieniali co roku i być może kasowali komunikat pomimo że się nie pojawił. Od listopada 2019 nie pojawiła mi się 2 więc pewnie w tym roku ją zobaczę.
                        Co roku wymieniam sam i informuje ich aby tego nie robili . Mimo wszystko informacje o przeglądzie muszą skasować niezależnie od tego kto go wymienia .

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                          Co roku wymieniam sam
                          I bardzo dobrze robisz. Ta prosta czynność w ASO jest wyceniana na 0,2 roboczogodziny (ze sprawdzeniem paska napędowego), nie wiem ile teraz kosztuje roboczogodzina w ASO, ale przyjmując 300 zł to taka wymiana uszczupla kieszeń o 60 zł. A przy samodzielnej wymianie to nie dość że kasa zostaje to jeszcze przy okazji można sobie okolice filtra wyczyścić z brudu.

Comment

Gdzie można znaleźć opis kodów przeglądów? Szukałem w instrukcji i trochę na forum ale nie mogę znaleźć.

Comment

W książce gwarancyjnej.
                              był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                              jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                              sigpic
                              http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Zamieszczone przez tomi333 Zobacz posta
                                Gdzie można znaleźć opis kodów przeglądów? Szukałem w instrukcji i trochę na forum ale nie mogę znaleźć.
                                w książce jest rozpiska - jeden z userów wklejał skrina w wątku obok -> https://www.civicforum.pl/showthread...248#post487248

Pozdro

Comment

Working...
                                X