Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Duży rozrzut może wynikac ze sposobu pomiaru - zepfers robi chyba kilka, moze w róznych warunkach. Inny wynik wyjdzie ruszając od 0-120 w przedziale 80-120 od tego gdy zrobimy to z rolki zwiększając obroty np przy 70km/h i przyciskając gaz na maxa i mierzac to samo 80-120.
    Mnie przód się nie podobał na początku, obecnie mi się podoba ale tylko bez rejestracji - obawiam się, ze po założeniu jej ryj będzie za bardzo "wystawał" optycznie do przodu - zobaczymy na żywo.
    Jedno jest pewne - jak wejdzie fejslift w Europie w cenach cytuje z artykuł: "Uważamy, że biorąc pod uwagę obecne ceny gamy Hondy Civic 2024, sugerowana cena detaliczna sedana Sport Hybrid będzie prawdopodobnie wahać się od 28 000 do 34 000 USD, a pięciodrzwiowego hatchbacka Sport Touring Hybrid o kilkaset dolarów więcej. Oczekuje się, że ceny sedana Civic LX i hatchbacka/sedana Sport będą bliższe sugerowanym cenom detalicznym obecnych modeli." to raczej będą mieli problem by w obecnych cenach sprzedać rocznik zaległy 2023 czy nawet 2024 bo ludzie będą chcieli nowe i +20KM. Jedyne co ich ratuje to obniżka...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• tak w temacie to poruszonym to polifty już ludzie maja poza Europą na grupie 11stki chwalą się że właśnie odebrali (to nie jest jedyny przykład)
      Bez tytułu.jpg
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
        tak w temacie to poruszonym to polifty już ludzie maja poza Europą na grupie 11stki chwalą się że właśnie odebrali (to nie jest jedyny przykład)
        Piszą coś o napędzie ? Co tam siedzi, ile KM ? Ten przód na zdjęciu taki trochę dziwny.. jakoś mi nie leży, może na żywo by inaczej to się odbierało.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• 11th GEN civic owners to grupa gdzie są w większości użytkownicy z krajów gdzie idą spalinówki - jak moje BB z USA. Jak cos zobaczę o hybrydzie dam znać.
          Dałem takie info bo Ty się ciekawisz - nawet nie wiem czy wiedziałeś o lifcie - a tam już odbierają auta, a u nas w PL praktycznie temat nieznany... nikt za bardzo nie propaguje tej informacji (co właściwie może kuriozalnie byc faktycznie lekko teorią spiskową - by na Europe przed końcem roku wypchać jak najwięcej "starych" aut przedliftowych)

Comment

• Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
            by na Europe przed końcem roku wypchać jak najwięcej "starych" aut przedliftowych)
            Wystarczy pokazać oficjalnie w mediach reklamę polifta to przedliftowe wszystkie sprzedadzą . Może to tylko kwestia zdjęcia , ale jak widzę tą paszcze to jestem szczęśliwy że mam ,,starszą '' wersję

Comment

• I przed i po ładne
              Gdybym polował na Civica - jeśli nic oprócz pierdół nie zmienią (a tak było w 10)
              brałbym przedlifta bo polift jak wejdzie to cena pewnie zmiecie z nóg...

Comment

• Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                brałbym przedlifta bo polift jak wejdzie to cena pewnie zmiecie z nóg...
                może właśnie tak być...

a ten "ryj" na niektórych zdjęciach jest kozak z tymi wlotami bocznymi a na niektórych jak blondyna z powiększonymi ustami kwasem...
                ciężko obiektywnie ocenić

Comment

• No ciekawe jak będzie z tymi cenami, mi się wydaje, że polift jeśli będzie miał więcej KM w hybrydzie, czyli te powiedzmy 200KM, to na bank będzie kosztował z 5tys. więcej niż obecna wersja... czyli ze 177tys.pln taki sport. Teraz z rabatem wersja sport chodzi po 162tys.pln, w Poznaniu nawet 159pln., bez rabatu było 172pln.. Temu ja już zdecydowałem się brać obecną generację prosto z placu. Honda w Gdańsku, zaproponowała mi ofertę za sporta 162tys.pln i w tym konserwacja podwozia woskami, z demontażem baku, zderzaków i innych elementów podwozia niby równowartość ten konserwacji to 5tys.pln.. mają zrobić dokumentację foto itp.. jak wszytko kolejno było robione. tak więc można by powiedzieć, że wersja sport będzie mnie kosztować 158tys.pln... i mocno się nad tym zastanawiam... W pon. muszę dać odpowiedź, ale na 90% jest już na tak..
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  Coś na temat olejów..

Comment

• Te 158 to już z kolorem czy wynegocjowałeś bez dopłaty?

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      i mocno się nad tym zastanawiam... W pon. muszę dać odpowiedź, ale na 90% jest już na tak..
                      Będziesz zadowolony z auta, cena super . Jak jesteś zdecydowany na nowe auto to jedna z lepszych ofert na rynku . Dużo lepszej oferty możesz już nie dostać , a w tej chwili przynajmniej masz dostępność od ręki

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                        tak więc można by powiedzieć, że wersja sport będzie mnie kosztować 158tys.pln... i mocno się nad tym zastanawiam... W pon. muszę dać odpowiedź, ale na 90% jest już na tak..
                        Też uważam że kwota 158 za nową hybryde Civic jest całkiem dobra ceną.
                        A co do XI generacji wg mnie będziesz zadowolony. Kupuj i pokaż a przede wszystkim ciekaw jestem doznań po przejeździe większej ilości km - mam nadzieje że opiszesz

Comment

• Co do koloru, to od razu spodobał mi się sonic gray, mamy jedną taką tutaj na forum, na moje szczęście ten kolor jest bez dopłaty.

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                          Będziesz zadowolony z auta, cena super . Jak jesteś zdecydowany na nowe auto to jedna z lepszych ofert na rynku . Dużo lepszej oferty możesz już nie dostać , a w tej chwili przynajmniej masz dostępność od ręki
                          To fakt, nie ukrywam, że z tą ceną to sam jeszcze nie wiem, czy za szybko nie kupuję, może w grudniu być jeszcze mniej... chodź ja upatrzyłem sobie tylko i wyłącznie sporta w kolorze sonic gray i jest ryzyko, że jak będę dalej zwlekał to po prostu znikną te egzemplarze które są teraz od ręki w salonach... Tutaj trochę Gdańsk mnie zachęcił, bo zaproponowali mi w cenie auta tą konserwację o równowartości 5tys.pln, a wiadomo konserwacja teraz to podstawa , szczególnie gdy zostanie nałożona na nowe auto. Tak więc jutro dzwonię do nich i potwierdzę, że jednak się decyduję. Trochę zastanawia mnie sprzęt audio w wersji sport, bo w advance to dosyć fajnie grał, ciekawe jak tutaj, ja akurat jeździłem demówką w wersji advance...

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                          A co do XI generacji wg mnie będziesz zadowolony. Kupuj i pokaż a przede wszystkim ciekaw jestem doznań po przejeździe większej ilości km - mam nadzieje że opiszesz
                          Ooo to to na pewno, napiszę "na zimno" co i jak, mam nadzieję, że będę w pełni zadowolony z auta, chodź za pewno zawsze coś się znajdzie co będzie denerwować.. w demo którym jeździłem, to już mi w trybie sport nie podobał się ten sztucznie emitowany dźwięk zmiany biegów gdy dawało się w palnik
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                          X