Zamieszczone przez radex99
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fotel kierowcy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta...... Ktos stosowal moze jakis dodatkowy walek albo poduszke pod ledzwie ?
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaTeż kiedyś cierpiałem po trasie, ale pozmieniałem ustawienia i jest ok. Ale mam regulowany odcinek lędźwiowy.dziwnie te ledzwie sie wypychaja
ale jeszcze testuje.
Comment
-
Czy wersja polift będzie miała regulacje kołyski??
The EX trim also adds an 8-way power driver's seat in place of manual adjustments4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Wiele aut miałem i nigdy tak fatalnie wyprofilowanego siedzenia kierowcy (mam 185cm/85kg czyli raczej norma, model 4D/2019 po lifcie):część pozioma pochylona za bardzo do przodu (żadnego podparcia dla ud) i nic się nie da z tym zrobić, oparcie to już tragedia, na wysokości łopatek za bardzo przegłębiona jakby na garba, zagłówek tragicznie do przodu. Próbowałem już wielu ustawień. Dłuższe trasy ponad 300 km kończą się kilkudniowym bólem w odcinku lędźwiowym. Jak siądę i docisnę plecy do oparcia to pozycję mam jakąś groteskową, z garbem i brodą na klatce piersiowej . Obawiam się że przez te fatalne siedziska skończy się dla mnie sprzedażą auta, a tego bym nie chciał, bo auto jeździ cudnie.
Czy ktoś coś z tym kombinował np. jakieś dodatkowe wypełnienie, no i te fatalne zagłówki, serwis twierdzi że nic się nie da zrobić?Last edited by tomita; 22-08-2020, 14:05.
Comment
-
Fotel kierowcy jest fatalny. Ja jestem niskiego raczej wzrostu mam 175. Siedzisko jest za krótkie i nie podpiera dobrze nóg, Oparcia nie da się wyregulować precyzyjnie, bo albo za bardzo leże, albo za bardzo jestem w pionie. Trzymanie w zakrętach to tragedia. Ostatnio mój kumpel dał mi się przejechać 8 generacją i od razu jak wsiadłem poczułem że fotele są lepiej wykonane. Dużo lepiej trzymają w zakrętach te w 8 generacji, lepiej przylegają po bokach na oparciu. W ogóle jakoś lepiej jest w środku 8 gen. Całą ergonomie siedzenia w x-gen psuje też podstawka pod lewą stopę i pedał gazu, który mógł by być z dołu wypuszczony. Tylko w x-generacji jakoś dziwnie mi drętwieje pięta od dodawania gazu na dłuższych trasach. I jest to pierwsze auto w którym tego doświadczam. Za tą cene powinno być to lepiej zrobione a na pewno nie gorzej niż w 8-mce.Last edited by Fireblade929; 22-08-2020, 21:24.
Comment
-
Może źle siadacie.W hondzie poza ctr nie da się książkowo usiąść, na zegarek, tak żeby zegarek wyciągniętej ręki leżał na górnej części kierownicy. Nie da się tak usiąść, głównie dotyczy to osób wysokich. Jak siądziemy wygodnie to masz minimalnie za daleko do kierownicy, jak chcesz mieć ten zegarek na kierownicy to musisz się podsunąć i wtedy jest niewygodnie, pozycja też musi być lekko leżąca. Do tego fotel max w dół, nogi są wtedy bardziej wyprostowane i nie przeszkadza wtedy to krótsze siedzisko, chciał ja nie uważam ze w Civic jest krótkie.
Elektryka czasem nie sprawia, że fotele są trochę wyżej zamontowane? Tak było w Accordzie i ja wolałem wersje manualną.
Ja mam 188cm, waga raczej z tych większych i dla mnie fotele są megawygodne. Wygodniejsze niż w Accordzie, którego miałem.
Comment
Comment