Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
    Ja walcze z tym od dawna i nie mogę dojść co to.... mam tak samo jak zimno cisza jak się ciepło zrobi i wnetrzę sie nagrzeje coś wydaje dziwny dzwiek ale tak samo przy ruszaniu... skręcaniu... już gdzie mogłem dalem silikon w sprayu i nic to nie dało... też mnie to irytuje.
    O to jest nas już dwóch.
    Szukałem po zagranicznych forach, zdarza się ten problem ale rozwiązania i znalezienia przyczyny narazie brak.
    Na początku myślałem, że obudowa plastikowa na kolumnie tak robi ale raczej nie, może jakieś naprężenia za konsolą a może jakaś guma na drążku sam niewiem

Comment

• A ten dźwięk po nagrzaniu wnętrza to gdzie ? Ja mam w okolicy nawiewu centralnego lub nad nim.

Comment

• U mnie słychać to gdzieś z lewej strony... ciężko to zlokalizować bo ten dzwiek pojawia sie tylko przy ruszaniu.... czym cieplej tym głosniej trzeszczy.... podczas jazdy cisza.... zimna tego nie ma....

Comment

• Panowie może inna sytuacja, może ta sama, ja upolowałem "świerszcza", strzałem w "ciemno".
          Na początku zaczęło się czasami przy skręcie w lewo kierownicą, dźwięk się wydobywał jakby z układu kierowniczego, później za każdym razem jak kręcę w lewo.
          W następnej kolejności czasem w prawo, dalej podejrzenia na kierownicę. Następnie przy ruszaniu i na niewielkich nierównościach, do tego dźwięk się nasiał co mnie irytowało i zaczęły się poszukiwania.
          Żona z miejsca pasażera dźwięk słyszała jakby z przodu (eh te kobiety), ja zacząłem go lokalizować jakby miedzy fotelami z przodu, a raczej bardziej jakby za fotelami.
          Po wielu poszukiwaniach, psiknąłem silikonem, niemalże w akcie desperacji, strzał w ciemno, sugerowałem się dźwiękiem "między fotelami", w zatrzask zapinający pas bezpieczeństwa kierowcy i ... ubiłem "świerszcza" nastała cisza.

Comment

• Jeżdżę Civicami: 8 i 9, i powiem, że mi bardziej stawy trzeszczą niż wnętrze skrzypi w tych autach
            http://www.dadrl.org.uk
            http://www.lightmare.org

Comment

• Ja mam tak z X gen, za to poprzedni IX mi skrzypiał, więc zależy jak się trafi. Jednak sztywność nadwozia jest dużo większa w X gen.

Comment

• W moim crv II już chciałem remontować zawiesze bo coś się telepało z przodu na nierównościach. Przpadkowo wyczyściłem z przodu schowek z rupieci i do dzisiaj cisza, a drażniło mnie to ponad rok.

Comment

• Witam wszystkich , na forum jestem od dłuższego czasu z powodu Civica VII syna a teraz z powodu zakupionej 2 tygodnie temu Hani Sport +. U mnie nic nie skrzypi ,stuka i trzeszczy. Mam punkt odniesienia bo przesiadłem się na Hanię z Audi A6 2.0 TDi Quattro (!!!) jeżdżonym od nowego przez 2 lata. Również pod względem poziomu hałasu nie ma przepaści, silnik wyciszony jak w Audi, trochę głośniej jest w okolicy nadkoli. I przede wszystkim radocha z jazdy...Audi się nie umywa,wierzcie mi...

Comment

• Zamieszczone przez androzek Zobacz posta
                    Witam wszystkich , na forum jestem od dłuższego czasu z powodu Civica VII syna a teraz z powodu zakupionej 2 tygodnie temu Hani Sport +. U mnie nic nie skrzypi ,stuka i trzeszczy. Mam punkt odniesienia bo przesiadłem się na Hanię z Audi A6 2.0 TDi Quattro (!!!) jeżdżonym od nowego przez 2 lata. Również pod względem poziomu hałasu nie ma przepaści, silnik wyciszony jak w Audi, trochę głośniej jest w okolicy nadkoli. I przede wszystkim radocha z jazdy...Audi się nie umywa,wierzcie mi...
                    Hmmm a jaki byl powód zamiany dwuletniej limuzyny na nowego civica? Bo to jednak zupełnie inna klasa samochodów.

Comment

• Audi było w najmie i namówiła mnie żona , potem żałowała bo nie widziała uśmiechu i błysku w oku moim. Spytałem - w jakim samochodzie w czasie jego prowadzenia miałem "banana" na twarzy - od razu odpowiedziała,że w Hondzie ( Civic VII 1.6 ,którą miał syn ). Porównując samochody do kobiet ( Panie proszę o wybaczenie ) Audi A6 to ładna,bogata, z pełnymi kobiecymi kształtami , w zasadzie wszystkim się podobająca dama ale nudna i oziębła , natomiast Honda nie wszystkim się podoba, urodę ma kontrowersyjną, damą nie jest ale ma kurwiki w oczach i pełno seksapilu.... a takie kobiety mnie pociągają. Ponadto choć stać mnie na leasing, najem nie koniecznie tych tanich samochodów nie jestem niewolnikiem "znaczka" na co pozawala mi poczucie własnej wartości.Teraz choć Audi jeszcze nie oddałem , jeżdżę tylko Hanią ....bo sprawia mi to znacznie większą przyjemność niż w Audi.

Comment

• Zamieszczone przez androzek Zobacz posta
                        natomiast Honda nie wszystkim się podoba, urodę ma kontrowersyjną, damą nie jest ale ma kurwiki w oczach i pełno seksapilu...
                        Świetnie to ująłeś Podobno też się częściej uśmiecham po zakupie Sport+

Comment

U mnie słychać to gdzieś z lewej strony... ciężko to zlokalizować bo ten dzwiek pojawia sie tylko przy ruszaniu.... czym cieplej tym głosniej trzeszczy.... podczas jazdy cisza.... zimna tego nie ma....
                          I jak udało się z tym trzeszczeniem coś zrobić, bo mnie to strasznie irytuje, im ciepłej tym bardziej czasami nawet na większych nierównościach słychać

Comment

• Nie nadal walczę.... zamówiłem z ali kostkę do start-stop jak przyjdzie to rozbiorę ile się da przy okazji montażu może coś znajdę.

Comment

Nie nadal walczę.... zamówiłem z ali kostkę do start-stop jak przyjdzie to rozbiorę ile się da przy okazji montażu może coś znajdę.
                              Podejżewasz, że to gdzieś w konsoli?
                              Mnie się zaczyna wydawać, że to dochodzi gdzieś z okolic górnego mocowania macpersona ale to moje gdybanie
                              Last edited by gabler; 04-06-2020, 15:09.

Comment

• Zawieszenia raczej nie podejrzewam.... czasem mam wrażenie że to w drzwiach coś a czasem ze konsola właśnie w okolicach lewego nawiewu. Słupek zdemontowałem nić to nie pomogło nadal trzeszczy.... i dlaczego tylko jak jest ciepło to słychać? Zimą cisza... tak jak by coś pod wpływem temperatury rozpręża się i hałasuje.... po dziurach jak jadę u mnie cisza... najbardziej słychać przy ruszaniu
                                Last edited by szuwar1978; 04-06-2020, 19:30.

Comment

Working...
                                X