Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szukałem tego nieszczęsnego kolanka w tunelu środkowym i przeglądając filmiki na YT trafiłem na coś takiego:

Faktycznie sprawdziłem i ten element jest luzny i lata jak....i wpada w rezonans ale nie jestem przekonany czy to ma być podniesione do góry jak kolega opisywał czy przytwierdzone do podłoża. Z filmu wynika że raczej przytwierdzone do podłoża. Jak się przyjrzycie jest tam mały zaczep z boku a ręką na tunelu można wymacać bolec który to powinien trzymać ale nie trzyma.

Comment

• To wyjaśniło mi temat "kolanka".

Comment

• Dziwne, ja nie rozbierałem tunelu ale ewidentnie po włożeniu palców czułem przedmiot w kształcie litery "U" i górą musiał być przytwierdzony do "czegoś", a żeby nie wypadał to od spodu podłożyliśmy rolkę gąbki...

Obstawiam to miejsce

mf0LDTt-1.jpg
        Last edited by pawcio-203; 22-01-2020, 20:30.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zieloną strzałką zaznaczyłem zaczep.... na tunelu jest bolec który wchodzi w zaczep od góry i dociska to kolanko do podłogi z tego co ręką obadałem. Jutro do tego zerknę raz jeszcze może taśma dwustronna pomoże...

Comment

• Rozebrałem dziś całą konsolę środkową - nie jest to aż tak skomplikowane i powiem Wam że to kolanko lata jak.... nie ma żadnego zaczepu itd. dlatego wypada z dolnego kanału. Wkleiłem to na klej na gorąco i dziś jeździłem i jest cisza... teraz siedzi sztywno na swoim miejscu. Tak musi być zamontowane....

Comment

• Napisz jeszcze czym załatwić schowek bo tez się odzywa. Cieszę się, ze mój pomysł z kolankiem był trafny.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dzięki za sugestie... niestety żeby to dobrze umocować trzeba rozebrać tunel. Przy okazji nasmarowałem wszystkie zatrzaski i łaczenia smarem silikonowym. Wczoraj się kawałek przejwchałem i była cisza także będę obaerwował czy schowek się odzywa czy to kolanko było winne. Dam znac.

Comment

• Pytanko odnośnie "kolanka". Czy występuje ono we wszystkich wersjach, czy też tylko tam, gdzie do tyłu są doprowadzone wyloty powietrza?

Comment

• Włóż rękę pod osłone tunelu od strony pasażera i zobacz czy masz....

Comment

• Po wklejeniu kolanka była cisza ale nie długo
                      W sobote wróciłem z ferii i super cała trasa cisza aż miło nawet jak wracałem przy -12 cisza.... wsiadam wczoraj a tu cos rezonuje w okolicach schowka.... no krew mnie zaleje kiedyś. Tak fajnie to jezdzi ale te dzwieki to jakis dramat.

Comment

• Panowie wskazówka dla tych co sami grzebią też z tym problemem.
                        Po zmianie ASO, drugi serwis załatwił temat skrzypienia u mnie w ciągu 2 godzin, okazało się, że środkowy tunel wentylacyjny się poluzował/odkręcił ten nad ekranem.
                        Teraz jest cisza w środku jak nóweczka

Comment

• Zamieszczone przez jarekrk Zobacz posta
                          Panowie wskazówka dla tych co sami grzebią też z tym problemem.
                          Po zmianie ASO, drugi serwis załatwił temat skrzypienia u mnie w ciągu 2 godzin, okazało się, że środkowy tunel wentylacyjny się poluzował/odkręcił ten nad ekranem.
                          Teraz jest cisza w środku jak nóweczka
                          W Krakowie to zrobili?
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• mi skrzypi podłokietnik
                            jak nim ruszam to nic nie słychać ale w czasie jazdy czasami coś skrzypnie
                            Civic X 2.0 USA

Comment

• U mnie podczas kręcenia kierownicą w prawo czy w lewo lub skręcania ale w zasadzie tylko podczas ruszania 1 i 2 słychać jakby obcieranie czegoś o coś jakby plastik o plastik w rejonie kolumny kierownicy, pedałów i to praktycznie tylko w cieplejsze dni, jak zimno brak tego efektu.
                              Wkurzająca sprawa skąd ten efekt, przymocowałem nawet smartfona w komorze silnika w rejonie skrzyni i nic tam nie słychać a w środku bardzo...ma ktoś coś podobnego.
                              Last edited by gabler; 22-05-2020, 07:27.

Comment

• Ja walcze z tym od dawna i nie mogę dojść co to.... mam tak samo jak zimno cisza jak się ciepło zrobi i wnetrzę sie nagrzeje coś wydaje dziwny dzwiek ale tak samo przy ruszaniu... skręcaniu... już gdzie mogłem dalem silikon w sprayu i nic to nie dało... też mnie to irytuje.

Comment

Working...
                                X