Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
    Przy gwarancji powinno być tak, że jak coś wymieniają to na tą część gwarancja biegnie od nowa, czli 3 lata.
    Marzenia.....
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• U mnie skrzypiał niemiłosiernie fotel kierowcy. Awaria zgłoszona podczas pierwszego serwisu.Wymieniono cały stelaż. Z tego co mówią serwisanci to wadliwe połączenie nitów dają takie przeraźliwe doznania dźwiękowe.

Comment

• U mnie pojawiło się skrzypienie w okolicy schowka pasażera. Nie jest to uzależnione od jego zawartości, nawet na pusto skrzypi, ale tylko wtedy gdy jest zamknięty. Podczas jazdy z otwartym cisza.

Comment

• Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
          U mnie pojawiło się skrzypienie w okolicy schowka pasażera. Nie jest to uzależnione od jego zawartości, nawet na pusto skrzypi, ale tylko wtedy gdy jest zamknięty. Podczas jazdy z otwartym cisza.
          Muszę to sprawdzić bo u mnie te same okolice słychać ale nie wpadłem na otwarcie schowka. Jeszcze muszę rozebrać tapicerkę drzwi kierowcy i sprawdzić co mi stuka na dołkach. Tak jakby szyba była za luźna. Reszta grzechotek już znaleziona i usunięta mam nadzieję, że na zawsze.
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• I wymienili poszycie siedziska. Szybko i sprawnie. Brak różnicy w odcieniu. Ale pomału myślę o zmianie całej tapicerki łącznie z tunelem i drzwiami. Jak zobaczyłem w firmie materiały i kolory i możliwość konfiguracji to szok. Muszę to przemyśleć mając na uwadze jeszcze młode auto i dłuższą eksploatację.

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
              Muszę to sprawdzić bo u mnie te same okolice słychać ale nie wpadłem na otwarcie schowka. Jeszcze muszę rozebrać tapicerkę drzwi kierowcy i sprawdzić co mi stuka na dołkach. Tak jakby szyba była za luźna. Reszta grzechotek już znaleziona i usunięta mam nadzieję, że na zawsze.
              Bardzo proszę o pochwalenie się tym, co zostało zrobione i jaki rodzaj hałasu został danym działaniem wyeliminowany. Wszyscy borykamy się z problemem błędów konstrukcyjnych oraz montażowych tego samochodu, więc wiedza na temat poprawy jest jak najbardziej wskazana.

Comment

• W tunelu środkowym jest „kolanko” od wentylacji, które ledwo się trzyma. Każdorazowe odgięcie plastiku od strony pasażera skutkuje tym, ze on po prostu wypada z zatrzasków i kilkumiesięczne szukanie źródła rezonowania plastików zostało znalezione. A jeździłem ze zdemontowanym schowkiem, rozebranym słupkiem pasazera a i tak rezonowalo.
                Wystarczy podłożyć jakaś gąbkę pomiędzy to kolanko a wykładzinę tunelu i jest ok. Niestety tak jak pisałem - coś dalej się odzywa szczególnie jak jadę szybciej po kostce brukowej. Jest to coś w w okolicach drzwi pasażera.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

• A jak się do tego kolanka dostać? Trzeba tunel cały zdemontować?

Comment

Niestety tak jak pisałem - coś dalej się odzywa szczególnie jak jadę szybciej po kostce brukowej. Jest to coś w w okolicach drzwi pasażera.
                    Mam to samo jeszcze nie zlokalizowałem bo najczęściej jeżdżę samemu i słychać to tylko na nierównościach.

Comment

• A nie jest to kwestia uszczelek? Miałem podobne hałasy w IX gen i pomogło smarowanie uszczelek silikonem w spayu

Comment

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                        A jak się do tego kolanka dostać? Trzeba tunel cały zdemontować?
                        Można podłożyć palce pomiędzy plastik a "dywan" i podłożyć pod to kolanko ale to precyzyjna robota.

Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz posta
                        Mam to samo jeszcze nie zlokalizowałem bo najczęściej jeżdżę samemu i słychać to tylko na nierównościach.
                        Zdemontuj schowek. Ja dziś zdemontowałem i nie słyszę aktualnie. Czas pokaże, ale obstawiam zawias schowka od strony drzwi pasażera.
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• To mój pierwszy wpis tutaj dlatego przede wszystkim witam wszystkich.
                          Co do lewej strony i skrzypienia, u mnie była to plastikowa osłona fotela pasażera, która w przednie części nie ma mocowania i tłucze się o stelarz fotela.

Do powitań jest odpowiedni dział. Regulamin pkt 2. Proszę nadrobić
                          Last edited by Paluch; 16-01-2020, 20:10.

Comment

Można podłożyć palce pomiędzy plastik a "dywan" i podłożyć pod to kolanko ale to precyzyjna robota.

Zdemontuj schowek. Ja dziś zdemontowałem i nie słyszę aktualnie. Czas pokaże, ale obstawiam zawias schowka od strony drzwi pasażera.
                            tak teraz myślę...w schowku jest taki mały teleskop spowalniający opadanie schowka. Czy on czasami nie hałasuje?

Comment

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                              A jak się do tego kolanka dostać? Trzeba tunel cały zdemontować?
                              Ja te wyloty (obie strony) unieruchomiłem za pomocą opaski zaciskowej (trytytki). Do czego ja je tam przyczepiłem - już niestety nie pamietam.
                              Po stronie kierowcy chyba niczego nie demontowałem, a po stronie pasażera trzeba zdemontowac schowek.

Comment

• Nie wiem czy mówimy o tym samym miejscu... to kolanko jest w tunelu centralnym i pomaga podłożenie czegoś pomiędzy to kolanko a wykładzinę, która jest na tunelu środkowym pod deska.
                                Co do schowka to ten tez mi rezonował. Drugi dzień jeżdżę bez schowka i cisza.
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X