Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy wnętrze Wam skrzypi?

Powiem szczerze, że jestem bardzo zawiedziony jakością wnętrza w nowym Civicu. Przesiadłem się z obecnej generacji (przed liftem) Mazdy 3 i ona sprawiała w środku wrażenie auta premium, w porównaniu do Hondy...

W Maździe nic nie skrzypiało, auto było cichutkie i jedyne co było słychać do drogę i szum wiatru.

W Hondzie mam co najmniej 3 "ogniska" hałasu:

1) Podsufitka, tuż za panelem od szyberdachu. Nie wiem co tam się znajduje, ale przy nierównej drodze i wybojach dochodzi dźwięk, jak by ktoś bawił się rzepem... Zapinał i odinał... Albo taśmą klejąca, sklejał i odklejał. Jak dotknę mocniej tam podsufitkę to czuć i słychać, że coś tam się skleja/dokleja, po czym znów odkleja. Serwis rozkłada ręce.

2) Przedni prawy słupek szyby. W zależności od dnia (i chyba humoru), coś tam sobie skrzypi albo stuka. Jak się pacnie ten słupek, to słychać, że to pusty plastyk. W momencie jak tam skrzypi i przytrzyma się słupek ręką - dźwięk ustaje. Serwis rozkłada ręce...

3) Najrzadziej dochodzą dźwieki z okolic konsoli przedniej. Miałem tylko pare razy i nawet nie byłem w stanie zidentyfikować źródła.

Czy do was też dochodzą jakieś dziwne dźwięki z wnętrza auta, czy tylko ja mam pecha?

Nie wyobrażam sobie na chwilę obecną, jakimi dźwiękami uraczy mnie to auto w zimę, jak te materiały się skurczą...

Zamieszczone przez un hombre Zobacz posta
    Przesiadłem się z obecnej generacji (przed liftem) Mazdy 3 i ona sprawiała w środku wrażenie auta premium
    ale rdza z wierzchu sprawa wrażenie auta na poziomie Daewoo Matiza albo Żuka z 1983r. . Ciepło się zrobiło i wnętrze mocno nagrzewa, plastiki się odkształcają.
    Zamieszczone przez un hombre Zobacz posta
    jakimi dźwiękami uraczy mnie to auto w zimę, jak te materiały się skurczą...
    też tak może być. Generalnie takie rzeczy należy zgłosić w ASO, muszą podjąć działanie.
    (w sedanach było to dość częste "zjawisko" i tym różniło się UFO od Sedana że takie sprawy "wyłaziły", widać Turkom to nie przeszkadzało, a Anglikom już tak ).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      w sedanach było to dość częste "zjawisko" i tym różniło się UFO od Sedana że takie sprawy "wyłaziły", widać Turkom to nie przeszkadzało, a Anglikom już tak
      Jechałem łącznie 4-ema UFOkami i w każdym coś trzeszczało (we wszystkich deska rozdzielcza, w jednym podsufitka przy lampce, w innym jeszcze lewy przedni słupek). Hondy ze Swindon już tak mają, taki ich urok i trzeba albo nauczyć się z tym żyć albo męczyć ASO. W 19-letniej VIce made in Japan nic nie trzeszczało

Comment

u mnie jak do tej pory jedno co się odzywało do osłona przeciwsłoneczna pasażera, tyle ze nie skrzypienie a jakby dzwięk ocierania się o podsufitkę czy coś w tym rodzaju. Upewniłem się o tym po rozłożeniu osłony - odgłos ustał. Z tymże nie występuje to zawsze. Poza tym na razie spokój. Mojego składały chyba turki (sedan)

Comment

U mnie (poza klockami hamulcowymi) na razie nic nie piszczy i nie trzeszczy. Jednak jestem niezadowolony ze spasowania plastików konsoli centralnej, tej części w okół ładowarki na telefon. Poza tym wszystko w porządku.

Comment

U mnie trzeszczy podsufitka na wysokości lewego środkowego słupka, idealnie za uchem kierowcy...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zanim kupiłem ctr-a zaglądałem na forum mazdy 3, astry i i leona bo te auta brałem pod uwagę, w każdym z wymienionych klienci uskarzali się na trzeszczenia najwięcej w astrze potem w 3 a chyba najmniej w leonie, ale zależało pewnie od egzemplarza. Ostatnio na jakimś portalu testowali golfa r miał już ze 20kkm nawiniete i też opisywali ze trzeszczał, tak samo jak BMW 3, czy niektóre egz mercedesów klasy c (konsola srodkowa). Poza tym jeden się wsłuchuje a drugi nie, także to wszystko subiektywne odzucia, a to że w Civic vi nie trzeszczy to chyba żaden wyczyn tam nie ma co trzeszczec bo to golas, z drugiej strony może kiedyś bardziej się przykladali, ale tak na dobrą sprawę są gorsze rzeczy niż trzeszczenia w aucie.

Comment

Ja się bardzo przysłuchuję , przejechane 4 tyś i jest ok, może zależy kto gdzie jeździ, o jakości i wykorzystanych materiałach była już rozmowa

Comment

U mnie w sedanie póki co cisza. Nic nie trzeszczy, choć turecki Co innego jak przesiąde się do VIII gena w hatchu. Tam oprócz zawieszenia to fotele i pedał skrzypią. Ale mi to nie przeszkadzało.

Comment

Byłem w serwisie ze skrzypiąca podsufitką na wysokości głowy kierowcy (bzęczało nie do zniesienia). Zdjęto obudowę plastikową słupka środkowego, wymieniono jedną ze szpilek mocujacych, ponoć ta obudowa dociska też podsufitke a szpilki się luzują. Problem ustąpił.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Comment

Trzaski, świerszcz pod kokpitem

Trzaski, świerszcz pod kokpitem od strony kierowcy Civicu X 1,5 plus hetchbek, przy jeździe po kocich łbach, w salonie na dzień dziś nie umieją z tym problemem poradzić. Czy ktoś miał lub ma taki problem.

MOD: Po co nowy wątek kolego? Jest już temat dotyczący trzasków - przenoszę.
                      Last edited by Lukas; 04-08-2017, 13:57.

Comment

U mnie trzeszczał lewy słupek przy niskich obrotach. Kawałek gąbki lub złożonej kartki włożony między osłonę słupka a szybę załatwił sprawę. Dokładniejszą analizą będzie się musiał niedługo zająć serwis przy przeglądzie. W poprzednich modelach też świerszcze pod kokpitem były najczęściej spowodowane ocieraniem szybki o obudowę i również kawałek gąbki rozwiązywał sprawę...

Comment

Mi też jednak coś skrzypi muszę to zdiagnozować , występuje tylko na bardzo dziurawej drodze na pewno podsufitka i boczny słupek drzwi...

Comment

Jeśli chodzi o boczny słupek to zobaczcie czy jak przytrzymacie palcami uszczelkę (szczelinę między dachem a drzwiami) czy nie przestaje skrzypieć. U mnie też coś takiego występuje i podejrzewam że to uszczelka drzwi wydaje takie dźwięki.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Słupek A od kierowcy dosłownie jakby ktoś się rzepem bawił na większych nierownosciach.

Comment

Working...
                              X