Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedłużenie gwarancji.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przedłużenie gwarancji.

Pytanie do obecnych jak i przyszłych użytkowników Civica X, czy ktoś z Was zdecydował się lub ma zamiar zdecydować się na przedłużoną gwarancję?
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Ja wykupiłem przedłużenie gwarancji do 5 lat lub 300tys km. Koszt nieco ponad 2tys zł, nie pamiętam dokładnie.

Comment

ja to samo. Koszt 2100.

Comment

Myślmy też wykupili, co ciekawe - gdy się zdecydujesz od razu, wtedy dają zniżkę... To jest nowość więc będą różne problemy a poza tym zawsze łatwiej takie odsprzedać (jeszcze na gwarancji lub niedługo po)...

Comment

ja głównie z uwagi na CVT, w razie awarii koszty podejrzewam niemałe.

Comment

Wykupione 5 lat 300 k. km , koszt około 2100, kupione od razu z zakupem samochodu

Comment

A czy ktoś może powiedzieć co obejmuje a czego nie obejmuje taka dodatkowa gwarancja?

Comment

Na stronie Hondy poszukaj.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
                Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez krzyklo Zobacz posta
                  To jest nowość więc będą różne problemy a poza tym zawsze łatwiej takie odsprzedać (jeszcze na gwarancji lub niedługo po)...
                  To jest Honda tu ma nie być problemów!!! Rozumiem wykup przedł gwarancji, ale przede wszystkim auto ma być solidne, jakieś drobnostki rozumiem, ale gdyby miał się sypać, to wolałbym kupić np talismana, a Hondę kupuję głównie dlatego że od lat mnie nie zawodzi, a miałem ich już 5.

Comment

Nie brałem przedłużonej gwarancji - jeśli auto dobre, to co ma się sypać? A jeśli nie, to przez te dwa lata obowiązkowego serwisu i kosztów rozszerzonej gwarancji i tak zapłacibym tyle, co za potencjalną wymianę "czegośtam". Poza tym to tylko 2 lata między 3., a 5. rokiem użytkowania. Jak się ma coś schlastać to jednak wierzę, że w ciągu tych pierwszych 3 lat

Comment

Kupiłem, ale nie ze względu na lata, a przebieg. 100tyś to trochę mało na moją jazdę na 3 lata.

Comment

Jak miałem pomysł aby mojej Hani IX gen HB przedłużyć gwarancję do 5 lat, a miałem po 3 latach "nalatane" około 45 Kkm, gość z ASO stwierdził"po co to panu, przecież to Honda, do 50 Kkm ten samochód się układa, a potem to sama przyjemność".
                        Nie przedłużyłem gwarancji.

Pozdrowienia
                        Last edited by Borus; 30-08-2017, 23:13. Powód: wyjaśnienie, że dotyczy poprzedniej generacji

Comment

No niby tak, tylko że X to nowość w Hondzie, turbo itp., ja przedłużyłem dla świętego spokoju, zwłaszcza że te 2100 to nie jakiś majątek w porównaniu co ceny samochodu
                          Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez MNi Zobacz posta
                            Kupiłem, ale nie ze względu na lata, a przebieg. 100tyś to trochę mało na moją jazdę na 3 lata.
                            Ja również jak kolega pewnie zrobię szybciej 100 kkm więc udało mi się wyciągnąć gratis od dealera 2 lata dodatkowej gwarancji z limitem 300 kkm
                            Moja Hania
                            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Ja przedłużyłem gwarancję, możliwość zakupu gwarancji na 5 lat to był dla mnie kluczowy warunek jak szukałem samochodu. Wcześniej miałem Focusa Ecoboost (wiem wiem... nie porównywać Forda do Hondy) ale po 3 latach i 85 k. przebiegu akurat jak skończyła się gwarancja, pękła głowica silnika...co się działo dalej to już nie musze chyba pisać... Te 2100 w stosunku do całości kwoty zakupu Hondy to nie jest duża kwota i w moim przekonaniu warto zakupić gwarancję i nie ryzykować.

Comment

Working...
                              X