Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• [QUOTE=ozzymir;340833 I podobno co 2 lata wymagana wymiana.[/QUOTE]

Gdzie kolega wyczytał te sensacje??? W gazecie wyborczej czy niemieckim auto świecie??
    Tysiak lub okolice to wymiana całego czynnika jak zaliczysz np.dzwona.
    Last edited by Krajcek; 12-04-2017, 09:21.

Comment

• No widzicie, każdemu wg gustu - jednemu Civic, drugiemu Merc lub Renault za dopłatą, trzeciemu Fiat za odpłatą - nie ma jednego wyjścia dla wszystkich. A ja bym z kolei poszedł w odwrotnym kierunku i dla mnie w cenie ok. 100tys. tylko Mini Cooper S, Civic się tu dla mnie nie równa niczym, ani jazdą, ani materiałami Z kolei moja żona wybrała w tej cenie Mazda 3 bo Jej się podoba i koniec, nie przegadasz, no, chociaż na automat Ją namówiłem

BTW szkoda, że u nas nie ma takiego Warm Hatcha w ofercie jak Si w USA:

Wydech fajniejszy i chyba nawet lepiej brzmi niż dwururka, parę kucy więcej i ewenement w tej klasie - mechaniczna szpera - rewelacja Do tego poprawki na stabach, w zawiasie... skoro "normalny" Civic jeździ tak jak jeździ, to Si musi być naprawdę fajną zabawką na daily, dużo tańszą przy tym i mniej radykalną od CTR
      Last edited by Alix; 12-04-2017, 11:18.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dorzucę swoję 3 grosze, chociaż temat tapicerki był już omawiany.

Byłem w Honda Plaza, chyba w listopadzie, na pokazie przedpremierowym X genów.
        Wtedy głównie oglądałem sedana, który miał czarną skórę w środku.
        Wyglądało to całkiem przyzwoicie, sprawiało dobre wrażenie.
        W ostatnią sobotę pojechałem z żoną do salonu, żeby też mogła zobaczyć X gena.
        Oglądaliśmy 1.5T Sporta - tapicerka materiałowa.

Pierwszy komentarz żony po zajęciu miejsca w środku - "ale dziadostwo".
        Niestety tapicerka na siedzeniach to jest poziom Nissana Micry K13 z 2011r, którym jeździ moja żona.
        Coś nieprawdopodobnego jak to słabo wygląda, jakie jest tandetne i tanie w odbiorze.
        Podłokietnik w lewych drzwiach w aucie ekspozycyjnym już byl lekko poprzecierany.

Ja wszystko rozumiem, że to auto świetnie jeździ, sam jestem na nie napalony jak szczerbaty
        na suchary ale ta cerata na fotelach w aucie za 100k to jest dla mnie coś niesamowitego.
        Wolałbym mniej "bajerów" elektronicznych ale welurowe siedzenia jak w VIII gen i porządną, prawdziwą
        skórę na kierownicy a nie eko-shit. Sytuację by ratowała możliwośc dokupienia skóry do sporta i sport plusa,
        no ale niestety - brak takiej opcji.
        Moje FD7

Comment

• Zamieszczone przez bartekos Zobacz posta
          Wolałbym mniej "bajerów" elektronicznych ale welurowe siedzenia jak w VIII gen i porządną, prawdziwą skórę na kierownicy a nie eko-shit.
          No niestety pod tym się mogę tylko podpisać. Szczerze to kilkuletni Citroen, którym jechałem z ekipą w weekend do Poznania miał welurek nie tylko lepszy od tej szmatki co jest w standardzie, ale nawet od tej całej "skóry" z węża ogrodowego co tam jest w Prestige. W Mazda 3 też poprawili teraz tapicerki nawet i jest po prostu lepiej. To akurat faktycznie do ceny auta po prostu nie dorasta.

BTW a propos downsizingu na wesoło:
          Last edited by Alix; 12-04-2017, 11:10.
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• W cenia dobrze wyposażonego Civica jakbym miał faktycznie brać coś innego to chyba tylko ta 200 konna Astra. A klasa byłaby też niezła, ale koszt dopłaty za duży. V40 na tle X to ciasna puszka dla sardynek. Fakt, fajnie wykończona, ale ciasna
            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Krajcek Zobacz posta
              Gdzie kolega wyczytał te sensacje??? W gazecie wyborczej czy niemieckim auto świecie??
              Tysiak lub okolice to wymiana całego czynnika jak zaliczysz np.dzwona.
              Wczoraj umawiałem się na serwis klimy (mam stary czynnik)
              Zapytałem z ciekawości jaka cena tego nowego.
              500 gram nowego czynnika plus pełen serwis klimy z czyszczeniem ultradżwiękiem cena 600 zł.
              100 gram nowego czynnika 70zł.
              Cena z KRK.
              Last edited by luzny41; 12-04-2017, 11:39.

Comment

• Czyli nie jest tak drogo jak by mogło się wydawać po tym jak to niektórzy pisali.
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• no niestety prawie każdy montuje teraz skórę eko shit...
                  jedyna opcja to obszycie na mieście prawdziwą skórą...
                  szkoda wielka, że nie ma nic pośredniego między 1.5 a type r....
                  1.5 trochę za słaby, a type r pewnie za drogi...

Comment

• Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                      Powiedziałbym: 1.5 za ciężki i przez to ma takie a nie inne osiągi bo 182KM to nie jest mało (przypominam, że tyle właśnie miał kiedyś Type R jak jeszcze ważył 250 zbędnych kg mniej)), Type R ma szansę być za drogi
                      . .

Comment

• no kiedyś 180 km to było dużo ale teraz? fiesta ma 200... świat idzie do przodu, ilość koni też
                        ale fakt, masa zabija te koniki i potrzeba ich coraz więcej...

Comment

• 1.5 275 koni, dziękuję.

When it breaks cover next year, the upcoming Ford Focus ST will reportedly adopt a new  high-tech 1.5-liter turbocharged gasoline engine.

A my nie dość, że nie mamy Si, to jeszcze wycisnęli całe "205".
                          Last edited by ozzymir; 12-04-2017, 12:48.

Comment

• Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                            Wczoraj umawiałem się na serwis klimy (mam stary czynnik)
                            Zapytałem z ciekawości jaka cena tego nowego.
                            500 gram nowego czynnika plus pełen serwis klimy z czyszczeniem ultradżwiękiem cena 600 zł.
                            100 gram nowego czynnika 70zł.
                            Cena z KRK.
                            Dzięki za sprawdzenie. Tak czułem, że na wyrost te zmartwienia - a czasem ceny jeszcze spadną.

Comment

• ford schodzi na psy, najpierw 3 cyl w nowej fieście st, a teraz zmniejszona pojemność do 1.5...
                              pojemności nie oszuka i taka wersja pojedzie dużo słabiej niż 2.0 z podobną mocą...

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                                no niestety prawie każdy montuje teraz skórę eko shit...
                                jedyna opcja to obszycie na mieście prawdziwą skórą...
                                szkoda wielka, że nie ma nic pośredniego między 1.5 a type r....
                                Dokładnie tak samo się czuję, 1.5 dla mnie zwinny, ale to tyle - emocji tam nie ma jak dla mnie. Type-R odrobinę za mało praktyczny jak dla mnie. Przydałoby się coś pomiędzy.

Comment

Working...
                                X