Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak dla mnie FWD, na początku jak wsiadł do auta i ruszał to tak to wyglądało.

Comment

• Zamieszczone przez ozzymir Zobacz posta

Jak myślicie FWD czy AWD? Mam wrażenie, że tylne koła też odpychają na niektórych ujęciach.
      za artykułem z Interii:
      "Przypominamy, że produkcyjna odmiana Hyundaia i30 N napędzana będzie benzynowym, turbodoładowanym silnikiem o pojemności 2,0 l i mocy około 260 KM. Napęd, za pośrednictwem aktywnego mechanizmu różnicowego, trafiać ma wyłącznie na koła przedniej osi. Niewykluczona jest również wersja o mocy 300 KM i napędzie wszystkich kół, która jednak miałaby się pojawić nieco później."

Comment

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
        Z innej beczki. Ja tak sobie przeglądam forum z USA co by zobaczyć jakie problemy ludzie mają z Xgen. Jak by nie było są poligonem doświadczalny od ponad roku. Z tego co czytałem to były problemy (wyeliminowane) z falowaniem obrotów silnika przy pewnych prędkościach , systemem audio rozrywki, jakiś problem z pierścieniami tłoka. Poza tym mniejsze problemy mniejszej liczby użytkowników. Raczej nie ma tragedii i napawa optymistycznie, że do Europy trafią już w miarę przetestowane i dopracowane modele. Zobaczymy...
        Tak, ale z tego co kojarzę problemy silnikowe były paradoksalnie domena... 2.0 a wcale nie doladowanego 1.5T [emoji14]
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• O problemach 2.0 nie wiem ale to co czytałem dotyczyło 1.5T. Na szczęści wyeliminowali to w zeszłym roku . Na pewno trochę chorób wieku dziecięcego nas ominie.
          Pierwszy temat od góry:

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
            za artykułem z Interii:
            "Przypominamy, że produkcyjna odmiana Hyundaia i30 N napędzana będzie benzynowym, turbodoładowanym silnikiem o pojemności 2,0 l i mocy około 260 KM. Napęd, za pośrednictwem aktywnego mechanizmu różnicowego, trafiać ma wyłącznie na koła przedniej osi. Niewykluczona jest również wersja o mocy 300 KM i napędzie wszystkich kół, która jednak miałaby się pojawić nieco później."
            Mi się też tak wydawało, że FWD, ale te ostatnie ujęcia wyglądają jakby tylne koła też odpychały. No nic, poczekamy i zobaczymy.

Comment

• Blado Honda wygląda ze swoim Civic X przy konkurencji 200 plus koni, generalnie wszyscy są mocniejsi od Hondy. Jak widać Hyundai też, dupowozowata Toyota zaczyna być szybsza. Wie, wiem, że to forum Civica, ale X gen jest stary technologicznie i opóźniony do reszty konkurencji już w dniu premiery. A podobno Honda to marka kojarząca się ze sportem, masakra.

Comment

• No, to teraz sie zacznie

Comment

• wjedzie nowy type r i pozamiata

Comment

• Taaa zacznie się, że super jeździ, ma zawieszenie, się prowadzi w zakrętach itp, itd. Ulało mi się po tym Hyundaiu, jak widzę te Toyoty po 8s do setki to wolniejsze od Civica będą chyba tylko skamieliny i wynalazki od Suzuki i Mitsubishi. w W Civicu X z końmi jak z dowcipem o lakierze Hondy, jakby mniej mogli dawać to by dawali. Accord VIII 2.4 miał 10 lat temu takie osiągi jak ta futurystyczna nowość od Hondy, cena dwa lata temu też była podobna. Do d.... z takim progresem

Comment

• A które to te szybkie toyoty ? Przecież tam w cywilu chyba 132 km jest najmocniejsze np. w Corolli i ponad 10s do 100.
                      Last edited by KAMYK83AG; 15-03-2017, 15:32.

Comment

• Zamieszczone przez KAMYK83AG Zobacz posta
                        A które to te szybkie toyoty ? Przecież tam w cywilu chyba 132 km jest najmocniejsze np. w Corolli
                        Żeby się nie zdziwił jak Ci X gena kioskowata Rav-4 197km objedzie.

Comment

• Coś w tym stylu?

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                            A podobno Honda to marka kojarząca się ze sportem, masakra.
                            Zapraszam do bramki nr 2 czyli Civic TypeR.
                            300 koni jest ? Jest. No to jazda
                            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Z tym motorem na wyprzedaży rocznika trzeba od 140 tyś. położyć a i 300 kg na pokładzie więcej

Comment

• ostatnio wisiał białas za 128 tys...
                                W Honda Plaza mają w jeszcze w cenach katalogowych mimo, że produkcja 2016

Comment

Working...
                                X