Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No Alix, usilnie szukasz logiki, tam gdzie jej nie ma... Nikogo na namawiamy przecież do zakupu C-HR'a!

Nowy Civic będzie zapewne równie "modowy" heh.
    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
      No Alix, usilnie szukasz logiki, tam gdzie jej nie ma... Nikogo na namawiamy przecież do zakupu C-HR'a!
      I tu o dziwo zgodzę się z Arpuc. Alix to auto kupi mąż dla swojej żonki i ona będzie tym jeździć z kosmetyczką i smartfonem, do bagażnika nawet nie zajrzy, a już o wożeniu kogoś na tylnej kanapie, zapomnij.... a feeee
      Pozdrawiam Czarodziej
      Mój Szogun

Comment

• No dobra, przekonaliscie mnie W sumie jak ktoś ma taką a nie inną fantazję i ją spełnia i jest z tym szczęśliwy to chyba o to chodzi, nie?
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Właśnie sam ostatnio pisałeś o źyciu,nudzie itp

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            No dobra, przekonaliscie mnie W sumie jak ktoś ma taką a nie inną fantazję i ją spełnia i jest z tym szczęśliwy to chyba o to chodzi, nie?
            Tak dokładnie jest
            Moja żona kupując Juka tez kupiła mega nieekonomiczne, małe, z mikrym bagaznikiem, lekko nadmuchane autko klasy B za kasę wypasionego kompakta czy nawet klasy D.
            No ale taki Juke jest "jakiś" (pokraczny, dziwny, oryginalny) no i ma bonus w postaci dobrego silnika, zawieszenia

C-HR nawet mi sie podoba ale chyba nikt nie kupuje go jako rodzinnego wozidła na wakacje - od tego są przestronne hatache czy lepiej kombiaki
            A hybryda do miasta mi pasuje - ja jezdze spokojnie i te 1.8 + prąd w mieście mi w zupełności wystarcza.
            Jak ktoś notorycznie łamie przepisy na drogach publicznych, to potrzebuje czegoś zdecydowanie szybszego (np. moja żona - o co wiecznie z nia walczę...)
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              ma bonus w postaci dobrego silnika, zawieszenia
              Zgadza się, ale przynajmniej wiadomo za co zapłaciliście W CH-R poza ładną budą to IMO mimo wszystko trochę drogo jak na hybrydę klasy B/C (patrz ceny z własnego podwórka - Auris Hybrid) Ale czasy się zmieniają i priorytety widać też, więc skoro ma powodzenie to chwała i premie dla marketingu Toyoty

W sumie ja też wybrałem pewnie dla wielu osób nonsensownie... co za gość zostawia na parkingu salonu swoje skonfigurowane BMW 3er (może i skromne wyposażeniem, ale 245 kucy pod maską było...) dla takiego głośnego, twardego, tjunerskiego Civica Rezygnować z premium dla Hondy... Z 4x4 dla FWD... itd. Normalnie same błędy decyzyjne Ale chociaż nierozsądny to i tak bardzo szczęśliwy ze swojej "zabawki" (jak to z pogardą mawiają niektórzy właściciele premium)
              Last edited by Alix; 31-01-2017, 15:58.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix, pisałeś wcześniej, że nie aż taki twardy i głośny
                Nawet jeśli skromna, to gdzieś pod 200 było za BMW.
                Na premium trzeba naprawdę mieć sporo chajsu, raz, że drogie dodatki, dwa, że duuuzo większa utrata wartości. A co do c-hr, to brakuje mocniejszego silnika, bo wygląd ma bojowy, ja tam widzę 2,0 turbo z is-a, albo przynajmniej hybryde 2,5 litrowa, ale nie każdy lubi jak go wciska i kopie po plecach

Comment

• No wiesz, w stosunku do 3er to Type R, podobnie jak i cywilny Civic są głośne i twarde, taka prawda. Chociażby przez ilość wyciszenia w Premium BMka wiadomo wychodziła trochę drożej, ale miałem dobry rabat, dobre finansowanie i pakiet serwisowy i gdyby nie utrata wartości dużo większa w BMW to wcale nie było dramatu.

Co do C-HR no to właśnie... gdyby miał chociaż silnik jak Nismo za te pieniądze to była by inna proporcja. No ale jest jak jest i klienci są to po co Toyota ma się pocić
                  . .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    No ale jest jak jest i klienci są to po co Toyota ma się pocić
                    Ja nie mogę wyjść z podziwu jaką siłę ma marka Toyoty.
                    Wypuszczają jako ostatni małego SUVika, z najwyzszą ceną na rynku, marnymi osiagami, a i tak sprzedają tego masę sztuk !
                    Rynek jest nieobliczalny....
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Marketing Panie! I dotego od razujakohybryda, a konkurencja co? Poza słabą w środku Kią Niro nic! To i sprzedaż jest.
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                        Ja nie mogę wyjść z podziwu jaką siłę ma marka Toyoty.
                        Wypuszczają jako ostatni małego SUVika, z najwyzszą ceną na rynku, marnymi osiagami, a i tak sprzedają tego masę sztuk !
                        Rynek jest nieobliczalny....
                        A Honda i HRV? Też mocno spóźniony i mocno drogi. Silniko słabe. I co? Fabryka nie wyrabia z produkcją i czas oczekiwania na auto przekracza pół roku

sent from mobile

Comment

• tak a propos HRV - widzicie Panowie to auto często na ulicach? ja bynajmniej w Warszawie rzadko je widzę, albo na tyle jest niepozorne, że nie rzuca mi się w oczy... miałem okazję podczas przeglądu Civica wsiąść do niego i szczerze mówiąc szczególnie zachwycony środkiem nie byłem... żywię szczerą nadzieję, ze nowy Civic w środku będzie wyglądał nieco lepiej i materiały (czytaj plastiki) będzie miał nieco lepsze...
                          Ja Panowie po początkowym wk..wie na te wysokie ceny wersji 1.5 coraz bardziej skłaniam się ku nowemu Civic'owi... oczywiście nawet jeszcze w nim nie siedziałem, nie mówiąc o jeździe ale coraz bardziej mi się podoba (szczególnie sedan) biorąc pod uwagę relacje z youtube, pierwsze recenzje itd. Cenę tłumaczę sobie naprawdę dobrym doposażeniem (mam na myśli wersję Sport Plus)...I tylko mam nadzieję, że nie odrzuci mnie od pierwszego wejrzenia, jak do niej wsiądę - podobnie jak to było z kwestią silnika i dynamiki w ostatnią sobotę w Toyocie C-HR...
                          Czy ktoś z Was miał okazję już siedzieć w nowym Civic przy okazji jakichś pokazów itp.? Jak on jakościowo wypada w środku w porównaniu do IX?

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                            tak a propos HRV - widzicie Panowie to auto często na ulicach?
                            Kilka sztuk we Wrocławiu widziałem, ale niewiele. Myślę, że dużym problemem jest dostępność. Nie nastawiali się na "sukces" tego auta i teraz nie wyrabiają z produkcją, tym bardziej, że jest produkowana tylko w Meksyku (no i w Japonii, ale to nie na nasze rynki). Moi rodzice właśnie zmieniali auto i rozważali HR-V, ale w każdym salonie powiedzieli im, że czas oczekiwania to 1 rok !! Także zrezygnowali i kupili co innego.

A wracając do tematu Civica 10-gen. Nie widziałem jeszcze, żeby tu było o tym wspomniane, ale wg tego artykułu:

nie będzie nowego Tourera. Produkcja obecnego zostanie zakończona w tym roku i nie planują na razie wznowienia.
                            Co więcej jest też duże prawdopobieństwo, że w ogóle diesli nie będzie w ofercie.
                            Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                            Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                              Czy ktoś z Was miał okazję już siedzieć w nowym Civic przy okazji jakichś pokazów itp.? Jak on jakościowo wypada w środku w porównaniu do IX?
                              Ja byłem na prezentacji - dałem sporo zdjęć gdzieś w tym wątku chyba.
                              Generalnie materiały deski rozdzielczej są całkiem ok. Poziom mniej wiecej 9 gen.
                              Natomiast dla mnie kompletnie nie do zaakceptowania jest tapicerka - to jest po prostu dramat jakościowy.
                              Trudno to opisać, trzeba dotknąć żeby poczuć g.wnianość tego pseudo materiału - w dotyku jakby pianka jakaś. W zadnym aucie czegos takiego nie widziałem.

Za to jesli chcesz iść w sedana w najwyzszej wersji ze skórą to polecam - bardzo fajna tapicerka skórzana.

Comment

• Zamieszczone przez Slinger Zobacz posta
                                nie będzie nowego Tourera. Produkcja obecnego zostanie zakończona w tym roku i nie planują na razie wznowienia.
                                Co więcej jest też duże prawdopobieństwo, że w ogóle diesli nie będzie w ofercie.
                                Mordercy! Tourer Hondy jest idealnym wozem rodzinnym. Szkoda. W tym segmencie zostanie tylko Toyota. Buuuuuuu!

Comment

Working...
                                X