Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A45 ma jeszcze jeden niemały problem. Gadałem ostatnio z właścicielem tego autka... Ma pięciu znajomych co ma to auto, 3 z nich już miało wymieniane turbiny.
    Puki co gwarancja jest, ale później to może być kłopot.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
      do mustanga po lifcie mają wkładać 10 biegowy automat...
      Najwyższy czas, bo to co jest teraz pasuje chyba co najwyżej do rodzinnego vana

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
      no ale merc wkłada do każdego modelu 9g a tylko do amg ładuje te speedshfity, jakiś powód musi być...raczej nie taki żeby pogorszyć...tak na logikę...
      Może i 7DCT ma mniejsze straty i lepsze właśnie te sztywne czasy do setki itp. na budziku czy racelogicu niż taki hydrokinetyczny 9G, który jednak pewnie cuś tam podjada z mocy, ale ja osobiście wolałbym mieć moc zawsze pod pedałem niż dobry syntetyczny czas na stoperze czy na torze...

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
      Ma pięciu znajomych co ma to auto, 3 z nich już miało wymieniane turbiny.
      Uuuu to grubo... ja mam 2ch znajomych z A45/CLA (jeden ma właśnie tego kombiaka) - i na razie spokój, ale też to raczej spokojni ludzie i mają te auta dla własnej frajdy dojazdu do pracy - nie katują ich nigdzie na torach itp. - może dlatego nie mają takich problemów...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• 3 z nich już miało wymieniane turbiny.
        powiedz im, żeby po upalaniu nie gasili od razu auta

Comment

• Pfff...
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Pojawiła się chyba ostateczna wersja cennika i specyfikacji:

https://upload.blomedia.pl.sds.o2.pl...2f99dff6d8.pdf

Comment

• To oficjalna broszura? Wygląda jak złożona przez gimnazjalistę na lekcji informatyki.

Comment

• Zbiornik paliwa 46 litrów...
                Ale masa jak na taką wielkość auta na prawdę ok, o ile jest realna oczywiście.
                Od 1229kg do 1364kg jak dobrze patrzę
                Last edited by Butler; 20-01-2017, 14:01.

Comment

• Z jednej strony masa niby fajnie jak na tak przerośnięte już auto jakim stał się Civic X, ale IX miał 1207-1347 w benzynie, czyli niestety wbrew prawie wszystkim innym kompaktom (Golf, Opel, Mazda a nawet Hyundai i inne) masa w górę zamiast w dół Oj, osiągom to nie pomoże Tym bardziej, że niestety jak dotąd Civic prawie zawsze na wadze (poza obecnym Type R) wypadał jeszcze znacznie gorzej niż w papierach... Niestety, skoro buda jest cięższa, to raczej na pewno nowy Type R będzie miał jeszcze większą nadwagę niż obecny jak się obawiałem
                  Last edited by Alix; 20-01-2017, 14:09.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zaawansowane systemy wspomagające kierowcę standardem w każdej wersji więc jedno jest pewne - będzie o czym pisać na forum. Pojemność bagażnika zależna od wersji.
                    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Kiedy Nowy model w polskich salonach !

Kurde jak by ta wersje S trochę lepiej doposażyli to cena była by znośna jak za ten silnik( 1,0) który pewnie osiągami jest gdzieś blisko 1,8 w viii i ix gen. Ale takiej biedy to chyba nawet w Fiacie panda nie ma...

Comment

• jakie czasy 0-100, 0-400 i 100-200?

Comment

• tak patrzę, że Sport różni od Sport Plus głównie poza pierdołami liczba głośników (11 zamiast 8), system bezkluczykowy, układ adaptacyjnego tłumienia (cokolwiek to jest)... to jest naprawdę warte 8.500 tysiąca więcej? chyba, że już ślepy jestem i coś przeoczyłem ważnego... Piszę oczywiście o jedynie słusznym 1.5 manual... i dlaczego nadal nikt nie podaje osiągów oficjalnych? cóż to za tajemnica?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                            0-400
                            Ale się uśmiałem

Comment

• Chyba zapomnieli dopisać jeszcze otwierany panoramiczny dach w sport +. W jednym z salonów powiedzieli mi dzisiaj, że w połowie lutego będą już mieli testówki.
                              Moja Honda
                              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Chyba zapomnieli dopisać jeszcze otwierany panoramiczny dach w sport +.
                                masz rację, dział marketingu Hondy jest the best

wersja s bagażnik 420, a comfort 478, skąd ta różnica?

Comment

Working...
                                X