Kolega z forrum accorda był zainteresowany Civic bo mu w salonie powiedzieli, że sedan ma zastąpić Accorda, ale jak widać nie zastąpił. Civic to Civic, nie ma co zaklinać rzeczywistości. Z Accordem jest dziwna sprawa, ja to auto lubię bo jest nietuzinkowe i wysokiej jakości, ale zgadzam się, że rozwiązanie przestrzeni jest w Accordzie VIII kontrowersyjne
, może też cześć w tym uroku. Jak czytałem foldery reklamowe Acury TSX, czyli Acco VIII to oni pozycjonowali to auto jako samochód dla młodych 30+, chyba się Hondzie nie udał taki bezpośredni przeszczep na rynek UE. Dla mnie Honda schodzi na psy, Legenda wycofali, Accorda też, nie ma w ofercie Hondy obecnie auta, które by oferowało poziom komfortu i jakości podobny do innych europejskich marek, Vag-a chociażby. Można zaklinać, że jakaś tam bezawaryjność, łykać marketing Hondy, ale life is brutal, Mitsu Lancer też był bezawaryjny i co z tego. W Europie pewne wały z jakością i komfortem nie przejdą, to jest jednak inny rynek. Podobne nastawienie widać na forum Mazdy, czy Subaru, łyka się ten marketing, a później jeden z drugim wsiądzie do Passata, Tiguana, czy Golfa i zastanawia się za co zapłacił Japończykom 100-150tyś zł.

Comment