Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kiedy nowa mapa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Garmin ostatnią oficjalną aktualizację map na Europę wydał 29 stycznia 2025 roku : Current Map Version: 2026.10 (Europe) as of January 29, 2025.

Kiedy Honda je otrzyma?
    Oficjalne mapy na Amerykę Północną to Current Map Version: 2026.10 (North America) as of February 12, 2025.
    Dla Honda System na Amerykę Północną to wersja : Current North America Map Version: 2025 as of October 25, 2024.

Patrząc na daty powinno być na dniach

Garmin Support Center is where you will find answers to frequently asked questions and resources to help with all of your Garmin products.

Garmin Support Center is where you will find answers to frequently asked questions and resources to help with all of your Garmin products.

Comment

super to poczekam i zrobię jedną aktualizację na wakacje

Comment

Jest już 2025 ale po aktualizacji pendrive w aucie pokazuje mało pamięci w urządzeniu podjadę do serwisu i dowiem się co grane

Comment

Zamieszczone przez Robo Zobacz posta
          Jest już 2025 ale po aktualizacji pendrive w aucie pokazuje mało pamięci w urządzeniu podjadę do serwisu i dowiem się co grane
          Pendrive USB musi być minimum 11GB i max 32GB.
          Last edited by Typek®; 24-04-2025, 21:39.

Comment

Zamieszczone przez Robo Zobacz posta
            Chciałem zrobić aktualizację na tym samym co zawsze pendrive 8GB, który używałem w poprzednich latach i obecnie nie da się, gdyż całość zajmuje 10,78 GB miejsca w pamięci.
            Czyli wielkość map na Europę zwiększyła się.
            Co ciekawe wsadzam nowy większy pendrive 32 GB USB w gniazdo w samochodzie, pokazuje komunikat, że plik instalacyjny został zapisany. I nic.
            W komputerze nie widzi go i nie daje się zrobić aktualizacji. Gdzieś wyczytałem, że mogą być problemy, gdy będziemy chcieli użyć innego nośnika danych
            Sprawdzę jeszcze na 16GB urządzeniu, może te 32GB to za dużo (choć teoretycznie zgodnie z komunikatem w aplikacji Garmin Express powinno być OK).

Comment

Sprawdzę jeszcze na 16GB urządzeniu
              Na 16GB idzie bez problemu.

Comment

Zamieszczone przez auer73 Zobacz posta
                Na 16GB idzie bez problemu.
                Zgadza się. Zakupiłem USB 16GB i cała aktualizacja poszła bez problemu.
                Albo miałem skiepszczony pendrive, albo z 32GB są jakieś problemy.

Comment

A przypadkiem tego 32GB nie miałeś sformatowanego na NTFS? NA FAT32 (exFAT) powinno działać bez problemu.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                    A przypadkiem tego 32GB nie miałeś sformatowanego na NTFS
                    Format był pod exFAT. Nawet podzieliłem pamięć na dwie 16GB partycje, i też nie pomogło.

Comment

Garmin jest kaprysny i ma wymagania, ze pendrive ma byc 16GB. Na mniejszy nie wchodza mapy a wiekszych czesto nie widzi. Ja specjalnie kupilem pendrive do aktualizacji. W sumie nie wiem do konca po co bo nie uzywam wbudowanej navi. No ale w ufo navigacje "atari" tez aktualizowałem

Comment

Pendrive 32GB sformatowany do FAT32 działa bez problemu.
                        Warto też pamiętać, żeby nie było podpiętego innego nośnika w samochodzie, bo wtedy też kaprysi.

Mapa 2025a.jpg
                        Civic FB8
                        Civic X 1.5 sedan

Comment

Format i próbę instalki USB 32GB robiłem na MacBooku pod natywnym MacOS.
                          Parallels Desktop pod Windows nie instalowałem, więc może kłopot był też z tego powodu.
                          Jednakże na USB 16GB wszystko odbyło się już bez problemu.

Comment

Udało się zrobić aktualizację. Nawet bez problemów, ale sama procedura niepotrzebnie skomplikowana. Koszt 100 zł z jakimiś grosikami.

Comment

Ciekawe, u mnie CRV2016, ostatnia płatna aktualizacja 2023.0 i dalej brak. Czyżby to też was czekało? Za rok/dwa Honda/Garmin wypnie zderzak na was tak jak dzisiaj na mnie?

Comment

Mapy Garmin w Hondzie to jakieś nieporozumienie, to jakaś strasznie okrojona wersja, w dodatku po 5 latach płatna.
                                Złotówki bym za to nie zapłacił. Dobrze że można korzystać z wybranych map poprzez Android Auto czy Apple CarPlay.
                                Niestety Waze z HH niedawno odpadła.

Comment

Working...
                                X