Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio dedykowane Joying

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ladnie to wyglada. Sporo wiekszy ekran niz OEM.
    Gdyby tylko wszystko dzialalo jak trzeba ...

Ostatnio montowałem chinola na Andrucie do Swifta mojej Pani.
    Audio zdecydowanie na plus w stosunku do OEM. Fajnie funkcje. Ale tez wkurzajace drobiazgi. Slabej jakosci mikrofon HF, zawieszajacy sie tryb kamery cofania (nie zawsze wychodzi z trybu cofania mimo, ze obraz z kamerki znika, to ekran nie wraca i nie działają wszystkie klawisze z kierownicy - pewnie dlatego, ze wersje azjatyckie nie maja obslugi telefonu z kierownicy i nie ogarneli).
    Wiec tez nieco bardziej sceptycznie podchodze do radia w Civicu bo dzieki wireless AA nie ma tragedii choc kusi miec pelnego andruta

Comment

• Zamieszczone przez belon1 Zobacz posta
      Witam
      Chodzi o otwieranie drzwi.
      Otóż po zamontowaniu Joyinga automatem miałem otwieranie tylko drzwi kierowcy, po ponownym naciśnięciu otwierała się reszta.
      Zamontowałem connecta i ustawiłęm na otwieranie wszystkich drzwi.
      I teraz ciekawostka.Po zmianie akumulatora znowu mam otwieranie tylko kierowcy.Czyli po odcięciu zasilania Joying przestawił sobie otwieranie jak chciał.
      Poza tym nie mogę wywołać telefonu z kierownicy,żeby zadzwonić.Odbierać mogę, przycisk wtedy działa.
      Przycisk zakończenie rozmowy działa idealnie.
      Zauważyłem ,że jak wcisnę przed wywołaniem tel. przycisk głośności na kierownicy to wywołanie tel. działa.To samo jest jak są otwarte drzwi,wtedy przycisk wywołania tel. działa idealnie.Wygląda na to ,że coś musi się pokazać na ekranie licznika ,jakaś ikonka działania i wtedy jest dobrze.Co za misz masz ?
      A co do tych drzwi pojawiło się jakieś inne rozwiązanie niż przekładka na connecta i ustawienie na connectcie i ponowne założenia Joyinga?

Mam niewidoczne menu w zegarach DOOR SETUP, dosłownie jedno z dostępnych ustawień jako puste, jak się okazało jest to właśnie ustawieni drzwi. Mam tak skonfigurowane że wszystko się odblokowuje przy pozycji skrzyni Parking i po otwarciu z pilota. Na początku po montażu otwierały się tylko drzwi kierowcy.
      obraz_2023-10-01_122628358.jpg
      Last edited by tabazagt; 01-10-2023, 12:35.

Comment

• Ale w EU nie ma tych ustawień w liczniku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
          Ale w EU nie ma tych ustawień w liczniku.

Nie wiem jak u innych ale u mnie podłączenie dobrej kostki CAN zmieniło i dało dostęp do menu, ja też nie widzę tej pozycji graficznie w formie tekstu. Tylko pustą ramkę gdzie zmieniam ustawienia. Może to kwestia wybrania modelu CAN w ustawienia Joying ? Możliwe że wcześniejsza wersja CAN było do wersji EU wtedy nie miałem dostępu do menu settings w zegarach, obecnie mogę konfigurować samochód jednak w tej jednej pozycji " door " widzę ciemność

obraz_2023-10-01_174214094.png
          Last edited by tabazagt; 01-10-2023, 17:42.

Comment

Znalazłem fajną rzecz jeśli ktoś przymierza się do joying.

Adapter pozwala podłączyć fsbryczna antenę GPS (która jest dobra) do radia joying.

Czy to jest ta sama atena ktora jest uzywana do radia? Ja zlanazlem tylko jeden posujaca wtyczke i jest wlasnie podlaczona do joying w miejsce anteny radiowej.

Comment

• Radio dedykowane Joying

To przejściówka żeby podłączyć fabryczną antenę GPS do joyinga.

do radia Fm przejściówkę masz do joyinga w komplecie.

Last edited by Paluch; 02-10-2023, 18:14.

Comment

• Gdyby ktos chcial poprawic jakosc dzwieku i pozbyc sie szumow/buczen itp w wersji z dedykotwanym wzmacniaczem mozna to dosc latwo zrobic niewielkim kosztem.
                Problemem sa tutaj wyjscia RCA z przedwzmacniacza joying ktore lapia zaklocenia.
                Rozwiazanie to podlaczenie kabli glosnikowych ze wzmacniacza z portu joying do konwertera high low, a do nieg wtyczku audio ktore wczenisej byly wpiete w joying. Rezultat: dzwiek jest ze dwa razy glosniejszy, wyraznie lepszej jakosci no i zero jakichkolwiek zaklocen.

IMG_1715.jpg

Comment

• Zamieszczone przez panmaciej Zobacz posta
                  Gdyby ktos chcial poprawic jakosc dzwieku i pozbyc sie szumow/buczen itp w wersji z dedykotwanym wzmacniaczem mozna to dosc latwo zrobic niewielkim kosztem.
                  Problemem sa tutaj wyjscia RCA z przedwzmacniacza joying ktore lapia zaklocenia.
                  Rozwiazanie to podlaczenie kabli glosnikowych ze wzmacniacza z portu joying do konwertera high low, a do nieg wtyczku audio ktore wczenisej byly wpiete w joying. Rezultat: dzwiek jest ze dwa razy glosniejszy, wyraznie lepszej jakosci no i zero jakichkolwiek zaklocen.

[ATTACH=CONFIG]64107[/ATTACH]

Super opcja!
                  Widzę, że masz podpięte 2 konwertery. Skąd bierzesz źródło i na co idzie wyjście z drugiego?

Comment

• Zamieszczone przez Oficer_171 Zobacz posta
                    Super opcja!
                    Widzę, że masz podpięte 2 konwertery. Skąd bierzesz źródło i na co idzie wyjście z drugiego?
                    Mam aktywny subwoofer. Zrodlo to wyjscia na tylne glosniki z portu joying.

Comment

• Coś się zmieniło w obsłudze radia, może jakieś aktualizacje poprawiające? Niestety na starym Conneccie już nawet yanosik nie działa więc trzeba sie rozejrzeć za czymś innym.
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Też mnie ciekawi jak te Yojing się spisuje.
                        Tu co nieco z crv https://youtu.be/eK32BKtCClc?si=1yIxeNKF0uH9BmZs

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                          Coś się zmieniło w obsłudze radia, może jakieś aktualizacje poprawiające? Niestety na starym Conneccie już nawet yanosik nie działa więc trzeba sie rozejrzeć za czymś innym.
                          Nie ma żadnych aktualizacji. Jest u Chińczyków nowsza wersja ale z tego co rozmawiałem to różni się tylko wersja Androida. Obsługa zostaje na tym samy poziomie jeśli chodzi o funkcje samego radia.

Comment

• Ja też pomału się zastanawiam czy nie przejść z tego badziewia bo mnie irytuje to niemiłosiernie.
                            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Nie ma żadnych aktualizacji. Jest u Chińczyków nowsza wersja ale z tego co rozmawiałem to różni się tylko wersja Androida. Obsługa zostaje na tym samy poziomie jeśli chodzi o funkcje samego radia.

Chodziło mi o te ustawienia co się same zmieniały, ale pewnie chce sie testować, żeby później znowu przekładać connecta.
                              A z tymi niedociągnięciami już się pogodziłeś, możesz polecić z czystym sumieniem ?
                              Moja Honda
                              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Mogę polecić,do wszystkiego można się przyzwyczaić.Te ustawienia już się same nie zmieniają.
                                Mam to radio do sprzedania za 500zł.Ja zmieniłem na radio z gałką głośności ,żona chciała mieć możliwość ściszania
                                Radio z wiązką bez fabrycznego wzmacniacza

Comment

Working...
                                X