który moduł CAN dostałeś z radiem ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio dedykowane Joying
Collapse
X
-
Witam
Chodzi o otwieranie drzwi.
Otóż po zamontowaniu Joyinga automatem miałem otwieranie tylko drzwi kierowcy, po ponownym naciśnięciu otwierała się reszta.
Zamontowałem connecta i ustawiłęm na otwieranie wszystkich drzwi.
I teraz ciekawostka.Po zmianie akumulatora znowu mam otwieranie tylko kierowcy.Czyli po odcięciu zasilania Joying przestawił sobie otwieranie jak chciał.
Poza tym nie mogę wywołać telefonu z kierownicy,żeby zadzwonić.Odbierać mogę, przycisk wtedy działa.
Przycisk zakończenie rozmowy działa idealnie.
Zauważyłem ,że jak wcisnę przed wywołaniem tel. przycisk głośności na kierownicy to wywołanie tel. działa.To samo jest jak są otwarte drzwi,wtedy przycisk wywołania tel. działa idealnie.Wygląda na to ,że coś musi się pokazać na ekranie licznika ,jakaś ikonka działania i wtedy jest dobrze.Co za misz masz ?
A co do tych drzwi pojawiło się jakieś inne rozwiązanie niż przekładka na connecta i ustawienie na connectcie i ponowne założenia Joyinga?
Comment
-
Zamieszczone przez belon1 Zobacz postateraz ciekawostka.Po zmianie akumulatora znowu mam otwieranie tylko kierowcy.Czyli po odcięciu zasilania Joying przestawił sobie otwieranie jak chciał.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Masakra jak jest namieszane. Ale to pewnie efekt, tego, ze Honda typowo dla siebie zrobiła globalne auto, które jednak globalne nie jest i się w cholerę różni między rynkami. Ostatnio widziałem, ze na innych rynkach jest w Connect opcja ustawienia zamkniecia auta po oddaleniu się pilota keyless. W UK podobno (choć to może być plotka - znalazłem tylko jeden wpis na ten temat) lusterko pasażera idzie w dół przy cofaniu.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaW USA samo auto się blokuję po odejściu z kluczykiem. Dodatkowo blokują się drzwi od środka przekraczając jakąś prędkość.
Ja od lat o tym wiem i mi to nie przeszkadza - tak autolock jak i otwieranie z pilota 1dnych drzwi a drugim kliknięciem wszystkich. Tyle, ze przy bezkluczyku to już nieistotnieStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaW USA samo auto się blokuję po odejściu z kluczykiem. Dodatkowo blokują się drzwi od środka przekraczając jakąś prędkość.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja u siebie odpaliłem to po montażu HUDa, bo przez OBD to można wysterować.
Ale zamykanie po odejściu już niestety nie, a to fajna funkcja i znowu mozna zgadywac, czemu Europa niegodna tego ficzera
Comment
-
Próbowałem rozgryźć keylessa żeby się zamykał po oddaleniu z kluczyka. Są inne sterowniki na USA. Próba wgrania części softu z USA do EU zakończyła się niepowodzeniem i sypaniem błędami. Aczkolwiek nie jestem mocny w oprogramowaniach i hexach. Może ktoś doświadczony by to ogarnął.
Comment
-
Grupa VAG ma pewnie 1 sterownik w 4 markach i 17 modelach i tylko softem zmienia ustawienia. A Honda jeden model w jednej fabryce ale na rozne rynki robi tak, ze polowa czesci sie rozni. Pamietam jak oglaszali nowa strategie, ze tracą z uwagi na zróżnicowanie modeli i beda sie globalizowac. 5d hatch ze Swindon na caly swiat. I jak ktos ma USDMa to mozna ksiazke napisac co jest inaczej niz w Europie.
Comment
-
Wracając do mojego pytania.Czy daliście radę z tym otwieraniem drzwi.
Może jest jakieś wyjście poza przekładaniem connecta, żeby te drzwi otwierały się jak ja chce a nie jak chce radio
A może by zmienić canbus na inny.Chociaż ja mam ten większy to może jest jeszcze jakaś alternatywa.Tak jak gdzieś na forum kiedyś wspominałem u mnie nie ma możliwości wybrania civica ,po prostu nie mam nazwy civic i wszystko ustawiam na Honda Cr-v.
Comment
-
Ja mam civica do wyboru a ustawienia i tak nie działają. Różnica jedynie taka że jak straciłem prąd to zmienił się tylko język na angielski na zegarach. Inne ustawienia zostały. Szczęśliwie ustawienia języka akurat działają z poziomu joyinga.
Comment
Comment