Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio dedykowane Joying

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Rozumiem że za mało napisane w tym temacie i pobocznych? Trzeba powtórzyć pytanie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Koledzy, którzy zmienili radio na Joying gdzie macie poprowadzony mikrofon zewnętrzny?

Comment

Nie mam Joying... mam inne...
        Z tego co czytałem narzekali na mikrofon wbudowany (I taki tez mam) wiec wbudowanego nie sprawdzałem i od razu podłączyłem ten, ten który dali w komplecie. U mnie jest on na słupku lewym czyli od kierowcy. Myślałem by pociągnąć temat do obudowy lusterka i zamaskować ale i odbiór w tym miejscu jest ok i lenistwo moje wygrało...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Radio dedykowane Joying

Ja mam ochotę pociągnąć w miejsce fabrycznego czyli koło lampki. Pytanie jak z miejscem. Na słupku faktycznie najmniej roboty.

Comment

No ja tak chcialwm zrobić ale zbrakło mi energii. Tzn na początek dalem na słupek by pojeździć i zobaczyć jaki jest odbiór a potem - jak to w życiu bywa - juz tak zostało. Kolo lampki jest profi bo tam seria jest ale 2 rzeczy:
            - możesz nie zmieścić mikrofonu w okreslony sposób trzeba to sprawdzić
            - moze braknąć kabla - u mnie było chyba 2m-2,5m trzeba to też sprawdzić
            Samo przeciągnięcie to no problem od słupka do lampki.
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Można tez sie pokusić o wypięcie oem mikrofonu i upchnięcie tam nowego, o ile oczywiście wystarczy przewodu ja tak zrobiłem w drugim aucie.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Ja mam tak:

1111232323.jpg

Comment

Dobrze to wygląda

Comment

Takie rozwiązanie po prostu nie zwraca na siebie uwagi.

Comment

No profil wykonanie. O takim myślałem u siebie ale jakoś sil mi nie starczyło.
                      A zbiera poprawnie? Nie ma tej gąbki od szumów

Comment

Panowie czy podsumowując to radyjko ma wszystko co potrzebne, ustawienia auta,lepszy dźwięk, czy warto je kupić?

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                          A zbiera poprawnie? Nie ma tej gąbki od szumów
                          Gąbka nie jest od ochrony przed szumami, ale przed tym, aby przy bliskim mówieniu do mikrofonu nie było słychać nagłych uderzeń powietrza. W tym przypadku jedynie osłabiałaby dźwięk.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                            Panowie czy podsumowując to radyjko ma wszystko co potrzebne, ustawienia auta,lepszy dźwięk, czy warto je kupić?
                            Ja bym się z chęcią dowiedział jak wypada dźwięk w wersji civica ze wzmacniaczem. Trzeba sprawdzić samemu

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                              Gąbka nie jest od ochrony przed szumami, ale przed tym, aby przy bliskim mówieniu do mikrofonu nie było słychać nagłych uderzeń powietrza. W tym przypadku jedynie osłabiałaby dźwięk.
                              Zwał jak zwał. Jak już chcemy być precyzyjni to ta gąbka chroni od bezpośrednich uderzeń powietrza np. także w od otwartego okna czy szyberdachu... w zależności gdzie jest mikrofon może być potrzebna lub nie. To namiastka profesjonalnych profesjonalnych osłon, które umożliwiają redukcję uderzeń powietrza i finalnie redukują szumy w głośnikach tym powodowane.
                              Last edited by Lcfr; 04-07-2023, 19:15.

Comment

Znalazłem fajną rzecz jeśli ktoś przymierza się do joying.

Adapter pozwala podłączyć fsbryczna antenę GPS (która jest dobra) do radia joying.

Comment

Working...
                                X