Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio dedykowane Joying

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zobacz jaką dostaniesz wiązkę w menu serwisowym radia trzeba wybrać wersję CIVIC w zależności od wyposażenie HI lub LO.
    Nie wiem jak z językiem polskim zegarów czy uda się ustawić u mnie po konwersji na polski i Celsjusza nie mogłem uzyskać języka polskiego z załączoną wiązką, mam nadzieje że dlatego że zniknęło menu prędkościomierza.
    W Joying jest tak funkcja reset zegarów do ustawień fabrycznych po zrobieniu resetu i zainstalowaniu fabrycznego radia przy pierwszej konfiguracji jest możliwość wybrania języka zegarów.
    W oczekiwaniu na wiązkę zainstalowałem z powrotem stare radio, wszystko wróciło do stanu przed montażem.

obraz_2023-06-09_154158194.png

obraz_2023-06-09_154407679.png

Comment

Celni nie zatrzymali na VAT i cło?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Kupiłem najnowszego Joyinga. Wersja 8/128 Zapłaciłem 1891,20PLN po jakichś tam rabatach, które z automatu się doliczają.
        Do tego doliczyć trzeba CŁO i VAT - dodatkowo 558,87PLN

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
          Kupiłem najnowszego Joyinga. Wersja 8/128 Zapłaciłem 1891,20PLN po jakichś tam rabatach, które z automatu się doliczają.
          Do tego doliczyć trzeba CŁO i VAT - dodatkowo 558,87PLN
          wszystko powoli drożeje... 2 lata temu kupując swoją najwyższą wersję dałem 1750zł z wysyłką do domu i wszystkimi innymi opłatami.

Tak czy inaczej te wersje androidowe są naprawdę zauważalnie lepsze pod względem funkcjonalności, rozwoju oraz jakości dźwięku. Rozumiem jak ktoś ma radio poliftowe - może się wahać czy zmieniać. Jak ktoś ma przedliftowe lub tą wersję najuboższą z małym ekranem to po zmianie jedynym niesmakiem będzie to dlaczego zmiany dokonał tak późno.
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

A co zmienia polift? Jedyne co zmienili to fizyczne przyciski. Dźwięk i android pozostaje ten sam. Więc ja twierdzę, że jak ktoś po prostu chce pojeździć dłużej civiciem to powinien rozważyć wymianę zabytku.

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
              A co zmienia polift? Jedyne co zmienili to fizyczne przyciski.
              no i czytając opinie wszędzie właśnie obsługa radia z tymi przyciskami jest zwyczajnie lepsza... kolejna mały powód nie zmieniania...
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Nadal 99% aplikacji nie chodzi tak jak powinna ze względu na archaiczny system. Zamula tak samo a znajomi którzy mają i tak operują przyciskami przy kierownicy. Jeżdżąc z nimi ani razu nie widziałem żeby ktoś użył przycisku na radiu w sumie...

Comment

Właśnie zamontowałem nowy model. Różnica w sumie tylko taka, że jest sterowanie z dotykowych przycisków umieszczonych na boku panelu.
                  No i Android 10 w miejsce 8.1.

Update:
                  Porównując jakość obrazu ze starszym modelem - bardzo na minus. Słabe kąty widzenia, Słaby kontrast (brak czerni), słabe pokrycie palety kolorów. Czerwony nie wygląda tak jak na starszym modelu - idzie bardziej w pomarańcz. Na starszym czerwony dostępny był od purpury do jasno czerwonego. Tutaj lipa.
                  Trochę jestem zawiedziony.
                  Jak widać chińczyki oszczędzają, albo może to efekt problemów z dostępnością elektroniki (?)
                  Last edited by Theo74; 11-06-2023, 21:34.

Comment

Zainstalowałem radio z nową wiązką CAN-BUS
                    Na początku było trochę problemów z konfiguracją.
                    Trafiłem wreszcie na takie ustawienie gdzie wszystko działa poprawnie: menu w zegarach, możliwość ustawienia języka polskiego, skrętne linie w kamerze cofania, możliwość zmiany kąta widzenia kamery. (zdjęcie)
                    Musiałem do programować przycisk na kierownicy do odbierania połączeń telefonicznych.
                    Wyłączyć boczną kamerę w lusterku, moja wersja jej nie posiada, znikający obraz na radiu przy kierunku.
                    Carplay i android auto działają bezprzewodowo.
                    Dostępne ustawienia w zegarach można również ustawiać w radiu.

Nowa kostka Can-BUS większa na zdjęciu proście o taką.

obraz_2023-06-11_213316394.jpg
                    obraz_2023-06-11_213346005.png

Comment

Zamieszczone przez tabazagt Zobacz posta
                      wszystko działa poprawnie: menu w zegarach
                      Co masz na myśli?

Comment

przeczytaj od początku
                        obraz_2023-06-12_001753221.png

Comment

Zmiana języka zegarów z radia Joying.

obraz_2023-06-13_182028269.jpg
                          obraz_2023-06-13_182103491.png
                          obraz_2023-06-13_182139399.png
                          obraz_2023-06-13_182208992.png

Comment

Przeglądy mozna kasować przez radio?

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                              Przeglądy mozna kasować przez radio?

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

Zresetowałem po zmianie radia i mam 100%, można zrobić reset zegarów z poziomu radia do ustawień fabrycznych co również resetuje przegląd. Jest taka opcja w ustawieniach radia w opcji info o samochodzie.
                              Sprawdzę jak spadnie olej do 90% czy można z poziomu radia resetować tak jak z menu zegarów.
                              To co ustawiałem z poziomu radia to czas wyłączenia świateł, język, obrotomierz, rozszerzone komunikaty, godzinę.
                              Można pokombinować z ustawieniami CAN-BUS wybrać XP( bez wyboru języka zagarów) lub RZC i wersję wyposażenia LOW lub HIGHT. Myślę że wszystko zależy od tego jaką masz wersję wyposażenia.
                              W mojej wersji na szczęście wszystko ustawia się z poziomu zegarów. Zrobię kilka fotek co jest dostępne nie wszystko działa bo nie mam keyless , kompasu, bocznej kamery.....

Comment

Właśnie padło mi coś w ori radiu nawigacji, ekran miga są jakieś dziwne prześwity, chyba będzie kosz bo na to samo nie zamienię.
                                Co byście polecali gdyby cena nie grała roli? Coś p&p.
                                Swoją drogą tylko Porsche produkuje nowoczesne radia do starych aut, dlaczego reszta tak k…wa nie robi…

Comment

Working...
                                X