Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Choinka błędów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tu już nawet nie ma o czym dyskutować.
    Wymień ten lewy tylny czujnik i będziesz miał spokój.

Comment

• Witam
      Mam podobny przypadek do opisywanego tutaj. Czy orientuje się ktoś czy w Warszawie oprócz serwisu autoryzowanego Hondy jest ktoś w stanie mi naprawić ten problem? Auto jest już po gwarancji także i tak płacę za wszystko.

Comment

• Ktoś z kompem spokojnie to ogarnie.Za mniejszą kwotę niż ASO.

Comment

• Zamieszczone przez tommiyacht Zobacz posta
          Kilka dni spokoju po resecie i kalibracji i piekna choineczka. W porównaniu z błedami z posta #105, wstawiam najnowsze. Wszystkie kroki prowadzą do wymiany czujnika, chyba ze ktos miałby jeszcze swoje 3 grosze
          [ATTACH=CONFIG]66568[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]66569[/ATTACH]
          Cześć, czy wymiana czujnika pomogła? Jaki czujnik, OEM/zamiennik? Ew koszt i kto realizował naprawę?
          Ja przejrzałem u siebie błędy i niemal się pokrywają, więc pewnie ten sam problem.Screenshot_2025-05-07-19-31-17-593_com.autel.maxiap200.autelap.jpgScreenshot_2025-05-07-19-29-00-797_com.autel.maxiap200.autelap.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Comment

• W prawym już wymieniłem porę miesięcy temu sam ,zapewne w lewym będzie to samo.Zamiennika nawet nie szukałem, w aso był na miejscu.
            Trzeba było rozwiercić stary bo był nie do ruszenia .

Comment

• Czy mógłbym prosić Was o potwierdzenie nr OEM czujnika prędkości obrotowej koła prawego przedniego?
              Z kompa wyszło że to właśnie ten czujnik jest chory i choinka zaświeca się losowo.
              Wiem, że 57450 podają katalogi ale jest różnica w tych literkach po myślniku.
              Last edited by mroziu76; 21-05-2025, 12:43.

Comment

• Czy ktoś miał takie objawy związane z czujnikiem ABS, jak znikające okresowo dane komputera pokładowego?
                Dziś mi się pojawiły takie sytuacje, że znikają na jakiś czas dane związane ze spalaniem, zasięgiem itd
                A może to jeszcze inna przyczyna?

Comment

• Nie miałeś włączonej jakiejś nawigacji z androidauto lub carplay?
                  Np Google Maps w tym miejscu wyświetla wskazówki manewrów, takie jak skręt w lewo, prawo, rondo itp.
                  A yanosik zamiast wyświetlić wskazówki, to pojawia się właśnie taki czarny ekran.

Comment

• Rzeczywiście jeżdżę na Yanosiku w Android auto. Ale już trochę jeździłem i dziś pierwszy raz miałem taki przypadek. A jeszcze mam ten problem z czujnikiem ABS (jutro wymiana) i pomyślałem, że to kolejna konsekwencja. Przy okazji nawigacji, to czy ta na desce rozdzielczej uruchamia się tylko przy tej wbudowanej Garmina? Ja mam wersję silnikową 1.6 i-dtec i nie widzę u mnie, przewijając opcje w menu ikony kompasu jak widziałem gdzieś na filmiku w 1.5.

Comment

• Zamieszczone przez Zefir69 Zobacz posta
                      i nie widzę u mnie, przewijając opcje w menu ikony kompasu jak widziałem gdzieś na filmiku w 1.5.
                      Kompas jest dostępny gdy ma się zainstalowany Honda Hack.

Comment

• I jestem kolejnym, którego czujnik ABS przestał dręczyć po wymianie. W moim przypadku wymiana w ASO Kielce 503 +150 PLN (część plus robocizna)
                        Ten temat z wyświetlaczem, to jak wcześniej kolega słusznie zauważył wynik ustawienia w Yanosiku miejsca docelowego. Z Google maps współpracuje wyświetlając informacje dotyczące drogi, z Yanosikiem nie.

Comment

• No i mnie dopadł lewy tylny czujnik. Zamówiony, wymiana w piątek. Zobaczymy czy wyeliminuje choinkę błędów.

Comment

• Czujnik wymieniony. Jak na razie błedów brak. Koszt czujnika 500pln.

Comment

Working...
                            X