Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Choinka błędów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez joker66 Zobacz posta
    Ale ten aku ma dopiero 2 lata i już złom? To możliwe?
    Spróbuj go raz porządnie podładować i zobacz efekty
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Gdy zrobiło się zimniej, koło 0 stopni Celsjusza również od czasu do czasu pojawiają się u mnie komunikaty "auto start niedostępny", ale bez ikonki akumulatora.
      Na początku myślałem, że to w związku ze spadkiem temperatury, ale nie. Komunikat o odłączeniu AS pojawia się randomowo,
      od czasu do czasu, i też w temp. powyżej 5 stopni Celsjusza. Choinek nie mam i nie miałem. Aku jest nowy, raptem 3 miesiące, napięcia są OK.

Comment

Wstępna diagnoza - podobno usterka czujnika w kole, podobno padają te czujniki. We wtorek jadę zna serwis i będę wiedział więcej.

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
          Wstępna diagnoza - podobno usterka czujnika w kole, podobno padają te czujniki. We wtorek jadę zna serwis i będę wiedział więcej.
          Czujnika w kole? Którego czujnika....?
          Moja Hania

Comment

Nasze koła nie mają czujników, chyba że ktoś sobie sam zamontuje system TMPS

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
              Nasze koła nie mają czujników, chyba że ktoś sobie sam zamontuje system TMPS
              Dlatego zapytałem, bo coś nie pasuje
              Moja Hania

Comment

Jak najbardziej jest czujnik w kole, dokładnie to w piaście, ale jak koło jest zamontowane na piaście ,to wtedy piasta jest w środku koła , a z nią czujnik prędkości koła, który między innymi pełni pośrednią rolę czujnika ciśnienia w oponie A tak na serio to pewnie chodziło o czujnik ABS'u , no chyba że ktoś nie ogarnia, że w hondzie nie ma czujników ciśnienia w kole ( TMPS) ...

Comment

Jedyne Hondy, które miały wcześniej fizyczne czujniki TMPS to chyba Accordy VIII w końcówce produkcji
                  Moja Hania

Comment

Jakiego kabla używacie do diagnostyki z hds?

Comment

Xhorse albo Him hds

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Dziękuję. A jakieś sprawdzone źródło kabelków mogę prosić

Comment

Troszkę odgrzeję kotleta... Padł mi czujnik prędkości lewego tylnego koła (ABS). Na desce wywaliło 13 błędów...
                          Czy oprócz ASO gdzieś, ktoś znalazł jakiś sklep który takie coś posiada do sprzedaży?
                          A może ktoś wie ile w ASO to kosztuje? U mnie ASO pracuje tylko do godz. 16.00 a mnie nurtuje brak wiedzy na temat ceny...
                          Dzięki z góry.

Comment

Cześć
                            też miałem problem z choinką na desce rozdzielczej. Świeciło ich chyba z 13. Czytając wcześniejsze wpisy podejrzewałem 3,5 letni aku, ale ładownie prostownikiem nie pomogło.
                            Kontrolki gasły tylko przy długich trasach i to też nie zawsze.
                            Finalnie auto trafiło do nieautoryzowanego warsztatu pana Czesia (robi prawie tylko Hondy) i dosyć szybko zdiagnozował, że chodzi o jeden z czujników ABS.
                            Wstawienie używki załatwiło sprawę i mam nadzieję, ze tak zostanie.
                            Na sprowadzenie nowego czujnika (lewy tył) czeka się aktualnie w ASO 1,5 miesiąca... Prawe za to mają
                            Poza ASO nie znalazłem pomimo usilnych poszukiwań.

Comment

No i mnie dopadł problem długotrwały... pojawiał się czasem ale jak doładowałem aku wszystko wracało do normy. Wczoraj ładowałem aku wykasowałem wszystkie błędy rano odpalam i znowu choinka... sprawdzę co znowu wyrzuci,
                              Wczoraj pojawił się błąd czujnika prędkości koła prawego tylnego plus wiele innych ....

Chciałem dziś dostać się do czujnika ABS ale wyciągnąć go to jakiś dramat... śruba super się odkręca ale czuja za nic nie idzie wyciągnąć nie niszcząc go... odpuściłem.
                              Co ciekawe to podłączyłem ponownie prostownik (mam ctek 5.0 automat) i znowu mi na 7 diod pokazał że aku do 3 naładowany. I tu się zastanawiam.czy aku nie ma dość? Jutro wjadę do jakiegoś sklepu z akumulatorami niech go sprawdzą.
                              Last edited by szuwar1978; 09-05-2023, 21:39.

Comment

Może komuś się przyda.... padł czujnik ABS prawy tył... interfejs się w końcu na coś przydał koszt w ASO czujnika 470zl. Wymiana... no cóż stary rozwierciłem bo ruszyć go dramat i to największa trudność. Po wymianie wszystko wróciło do normy.

Comment

Working...
                                X