Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Civic X . Niedawno nabyłem podczas jazdy testowej wszystko ok. Powrót do domu ok . Następnego dnia po przejeździe wyskakuje 5 błędów błąd zjazdu , błąd silnika , turbiny , hamulca ręcznego, błąd układu kierowniczego. O dziwo mimo to samochód prawie jedzie normalnie ciut mniej mocy ciut gorzej wspomaganie . po odpięciu klemy na pół godziny przez 2 uruchomienia silnika zero błędów przy 3 znowu choinka .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Choinka błędów
Collapse
X
-
Ja mam u siebie tak że raz na jakiś czas przy szybkim odpaleniu auta tzn. jak nie zaczekam aż "załaduje" się cały obrotomierz i nie pogasną kontrolki to wyskakują mi po kolei na żółto komunikaty od systemów bezpieczeństwa. Serwis twierdzi że to normalne. Posprawdzali wszystko i niby wszystko jest ok. Coś takiego nie powinno się moim zdaniem zdarzać, ale pewnie dzieje się to dlatego że system nie zdąży wszystkiego sobie "przeliczyć" jak zbyt szybko przekręcam kluczyk. No ale w innych autach mi się to nie zdarzało nigdy, wiec nie wiem co o tym myśleć.
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaTo tak świeże auta, że lepiej jechać na serwis niż szukać pomocy u (nie oszukujmy się) laików takich jak my.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaJa mam u siebie tak że raz na jakiś czas przy szybkim odpaleniu auta tzn. jak nie zaczekam aż "załaduje" się cały obrotomierz i nie pogasną kontrolki to wyskakują mi po kolei na żółto komunikaty od systemów bezpieczeństwa. Serwis twierdzi że to normalne.
Comment
-
Komunikaty błedów (całe stado)
Cześć,
Już parę razy miałem problem z masowymi komunikatami błędów.
Po przekręceniu kluczyka wywala mi chyba wszystkie możliwe błędy systemu (naliczyłem chyba 12 - jedynie "check engine" nie było). Tablica rozdzielcza to wygląda jak choinka na święta ...
Empirycznie ustaliłem że ABS i wspomaganie kierownicy działają (mimo błędów).
Jechać się dało, ale nie da się włączyć żadnego ze systemów wspomagających.
Po postoju przeszło samo. Ale dziś znów było i niestety do końca jazdy i mimo postoju nie przeszło.
ktoś miał taki przypadek?
pozdrawiam
RafałLast edited by Kurian; 20-12-2020, 20:29.
Comment
-
Jak sprawa akumulatora? Masowe błędy często powiązane są ze słabym napięciem. Wtedy jest chwilowa utrata komunikacji między sterownikami np. przy odpalaniu gdzie chwilowo jest zużywany duży prąd. Zacząłbym od podładowania porządnie akumulatora i obserwacji.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Może kuna coś narozrabiała - obejrzyj dobrze wiązki w komorze, czy nie ma gdzieś efektów działania szkodnika.
Comment
-
Witam wszystkich, podpinam sie pod temat
U mnie podczas jazdy wywaliło wszystkie systemy z komunikatem sprawdz system.
Miałem też problemy z odpięciem ręcznego.
Auto odpala normalnie.
Dodam ze od dłuższego czasu pojawia mi się komunikat AUTO START NIEDOSTEPNY wraz z ikoną akumulatora, gdy auto jest rozgrzane jest tylko auto start niedostepny.
Czy to wszystko przez aku?
Comment
-
Taak, ja tak miałem jakiś czas temu, potem ostrzy szał choinki na desce... i auto padło. Podładowałem i dalej działa. Ale kupiłem przenośny booster/powerbank z klemami na takie awarie. Jak klęknie to nie muszę szukać nikogo tylko podłączam i odpalam
Comment
Comment