Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zgaśnięcie auta w trakcie jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zgaśnięcie auta w trakcie jazdy

Wczoraj miałem takie zdarzenie, że w trakcie jazdy na tempomacie ,zgasł silnik. Nagle zgasło wszystko, kierownica zrobiła się twarda, hamulce jakby słabe. Po zatrzymaniu i przekręceniu kluczyka na of a następnie zapłon, wszystko wróciło do normy. Czy to możliwe,że w trakcie jazdy mógłem wyłączyć zapłon prawym kolanem ?

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
    Czy to możliwe,że w trakcie jazdy mógłem wyłączyć zapłon prawym kolanem ?
    Tu jest taki filmik, wprawdzie to nie Honda, ale te systemy pewnie działają podobnie.

Systemy bezkluczykowe wypierają zwykłe stacyjki, które działają na przekręcenie kluczyka. Teraz popularne stało się odpalanie samochodu za pomocą przycisku. A c...

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
      Nagle zgasło wszystko, kierownica zrobiła się twarda, hamulce jakby słabe
      tak czy siak, to jest poważne zagrożenie życia, załóżmy dzieje się to na łuku drogi.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

W systemie bezkluczykowym można przypadkowo nacisnąć przycisk start ,ale ja nam kluczyk więc nie chce mi się wierzyć, że kolanem dotykając do kluczyka wyłączyłem zapłon.

Comment

... nie potrafię sobie tego wyobrazić, jakiś czas temu dymam trasą [4] na Drezno 160km/h na blacie są góry doliny i długie łuki 4 pasy, ruch jak w ulu... odcina mi wszystko... ja nie potrafię sobie tego wyobrazić .
          Dojdź do tego jak to zrobiłeś albo zgłoś ASO.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

nie wiem co musiałbym robić żeby nacisnąć w trakcie jazdy stop :O
            Civic X 2.0 USA

Comment

Pytanie w jakich okolicznościach Ci się to stało. Radar nic przed Tobą nie łapał i jechałeś ze stałą prędkością typu 90+ km/h? Czy może było auto przed tobą, samochód zaczął zwalniać, zapomniałeś zmienić bieg i obroty spadły tak nisko, że silnik zgasł? Patrzyłeś też może, czy jakieś zwierze Ci kabli pod maską nie poprzegryzało?

Comment

Nic z tych rzeczy, pusta droga, stała prędkość. Wszystko wskazuje na to, że kolanem wyłączyłem zapłon. Z boku na tym platyku przymocowałem poduszkę dla wygody kolana i spowadowało, że kolano dotykało kluczyka. Jak trzymam nogę na gazie to kolano nie ma kontaktu z kluczykiem, a jak jadę na tempomacie to stawiam nogę wyżej i dotykam kluczyka. Innego wytłumaczenia teraz nie widzę.

Comment

Working...
                X