Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Smartphone na stałe podłączony do HC z AA i Y.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jedna z opcji dla Android auto jest wylaczenie usług bluetooth w telefonie na stałe podlaczonym. Są apki do tego się np airfreeze (wymagany ROOT) niestety u mnie HC odmawiał połączenias przy braku bluetooth.
    Teoretyczniejest jeszcze Headunit Reloded z xda, niestety chyba wymaga Google services które skutecznie ubijają HC.
    Last edited by rogal01; 06-04-2020, 00:03.

Comment

A co do baterii w telefonie, używam automate z profilem który włącza tryb samolotu przy braku zasilania. Zużycie prądu znikome, moja motka g8 spokojnie ponadz tydzien. Zabezpieczenie z tego raczej mizerne, ciężko nie zauważyć android auto przy odpaleniu auta.

Comment

jeżeli podłączymy telefon kablem do HC to przy odpaleniu CarPlay i AA automatycznie wyłączany jest Bluetooth w HC i innego telefonu nie da się połączyć, żeby np. nawigację mieć z telefonu podłączonego przez kabel na stałe a kontakty czy rozmowy telefoniczne po Bluetooth z innego telefonu. Niestety Apple CarPlay na 100% wyłącza systemowo Bluetooth w HC a AA robi to na 95%.

Comment

Ktoś próbował aagateway ? U mnie podziałało parę minut i przestało się laczyc...

Comment

Working...
          X