Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Smartphone na stałe podłączony do HC z AA i Y.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Smartphone na stałe podłączony do HC z AA i Y.

Jak podłączyć i skonfigurować na stałe smartphone do HC z włączonym Wifi i GPS (na którym będzie AA i Y) bez karty sim, a drugim telefonem z kartą SIM, który po wejściu do auta będzie udostępniał Wi-Fi oraz kontakty i rozmowy do dzwonienia przez HC?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Smartphone na stałe podłączony do HC z AA i Y.

Co to za dziwna kombinacja i po co tak? Kupujesz router sim, kartę pre-paid w play 25GB na rok i masz problem z głowy.
    Last edited by radekr; 21-05-2019, 10:49.

Comment

Zamieszczone przez BartNaj Zobacz posta
      Jak podłączyć i skonfigurować na stałe smartphone do HC z włączonym Wifi i GPS (na którym będzie AA i Y) bez karty sim, a drugim telefonem z kartą SIM, który po wejściu do auta będzie udostępniał Wi-Fi oraz kontakty i rozmowy do dzwonienia przez HC?
      Na telefonie głównym (udostępniającym) musiałbyś zainstalować tasker. Widzę, że masz sport+ więc i ładowarkę indukcyjną. Zatem ustawiasz w taskerze, że telefon w chwili wykrycia ładowarki indukcyjnej włączy funkcję router'a...
      Chociaż fizyczny router będzie chyba najmniej awaryjny.
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

Mam duży pakiet internetowy na swoim telefonie i z niego chcę udostępniać neta na ten w samochodzie. To wszystko działa tylko nie wiem jak przerzucić możliwość dzwonienia z mojego telefonu na HC. Smartphone stałego jak podłączam z AA to automatycznie włącza się bluetooth i nie ma możliwości podłączenia mojego telefonu przenośnego.
        Denerwujące jest co chwilę podłączanie przenośnego telefonu żeby mieć AA. Chcę mieć jeden tel. podłączony na stałe w samochodzie z AA i Y, a 2 żeby udostępniał internet oraz połączenia telefoniczne bez podłączania to HC

Last edited by BartNaj; 21-05-2019, 16:36.

Comment

a jakbyś w ustawieniach aplikacji Android Auto wyłączył opcje "włącz bluetooth gdy działa android auto" to nie rozwiąże problemu?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
            a jakbyś w ustawieniach aplikacji Android Auto wyłączył opcje "włącz bluetooth gdy działa android auto" to nie rozwiąże problemu?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
            Próbowałem i nie działa.

Comment

U siebie mam zainstalowany na stałe router. Mega wygoda. Jeśli masz duży pakiet danych, to dowiedz się czy czasem nie masz możliwości dobrania karty sim do współdzielenia tego pakietu. Ja jestem w orange i właśnie z takiego rozwiązania korzystam. Co prawda nie w aucie, ale w tablecie córki ciągle narzekała że jej się kończy a mi się nazbierało ponad 1000GB
              Dodatkowa korzyść, zawsze możesz zabłysnąć u pasażerów. W końcu auto z Wifi :P

Comment

Zamieszczone przez xroma Zobacz posta
                U siebie mam zainstalowany na stałe router. Mega wygoda. Jeśli masz duży pakiet danych, to dowiedz się czy czasem nie masz możliwości dobrania karty sim do współdzielenia tego pakietu. Ja jestem w orange i właśnie z takiego rozwiązania korzystam. Co prawda nie w aucie, ale w tablecie córki ciągle narzekała że jej się kończy a mi się nazbierało ponad 1000GB
                Dodatkowa korzyść, zawsze możesz zabłysnąć u pasażerów. W końcu auto z Wifi :P
                Ja też jestem w Orange, ale na kartę i nie można dobrać kolejnej karty sim. Mnie zależy na tym żeby po odpaleniu auta z automatu się włączał AA i Y na telefonie podpiętym na stałe, a z 2 telefonu żeby móc wykonywać połączenia telefoniczne bez podpinania go na kablu.

Comment

Telefon nr.1 podłącz na stałe - kablem. W tym telefonie odpal AA. Schowaj go w schowku. Na drugim telefonie udostępnij internet przez HotSpot. Połącz do tego internetu pierwszy telefon i Connect. Zaznacz łączenie automatyczne na telefonie nr.1
                  Drugi telefon połącz z connectem po Bluetooth.

Comment

Telefon nr.1 podłącz na stałe - kablem. W tym telefonie odpal AA. Schowaj go w schowku. Na drugim telefonie udostępnij internet przez HotSpot. Połącz do tego internetu pierwszy telefon i Connect. Zaznacz łączenie automatyczne na telefonie nr.1
                    Drugi telefon połącz z connectem po Bluetooth.
                    Tak też robiłem, ale podłączony 1 telefon z AA wymusza łączenie się przez bluetooth z HC i nie można połączyć 2 telefonu po bluetooth żeby móc dzwonić. Wyłączając Bluetooth na siłę w 1 telefonie wywala AA z HC.

Comment

A nie obawiasz się, że telefon leżący na stałe w samochodzie będzie się rozładowywał i wyłączał? Kiedyś myślałem o podobnym rozwiązaniu, ale wyszło mi, że po kazdym dłuższym postoju trzeba będzie taki telefon włączyć i poczekać, aż się zbootuje. Czyli w sumie słabo...
                      Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
                      Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Zamieszczone przez sartek Zobacz posta
                        A nie obawiasz się, że telefon leżący na stałe w samochodzie będzie się rozładowywał i wyłączał? Kiedyś myślałem o podobnym rozwiązaniu, ale wyszło mi, że po kazdym dłuższym postoju trzeba będzie taki telefon włączyć i poczekać, aż się zbootuje. Czyli w sumie słabo...
                        Autem jeżdżę codziennie, telefon bez używania potrafi wytrzymać do 2 dni. Zawsze idzie raz kiedyś podladować sieciowo. W ostateczności można powerbank dać na stałe.

Comment

Taki telefon, gdzieś dobrze ukryty nad schowkiem da jeszcze jedną bardzo ważną zaletę.. śledzenie GPS
                          A wracając do problemu, chyba nie da się tego pogodzić.
                          Może Klon karty sim?

Comment

Taki telefon, gdzieś dobrze ukryty nad schowkiem da jeszcze jedną bardzo ważną zaletę.. śledzenie GPS
                            A wracając do problemu, chyba nie da się tego pogodzić.
                            Może Klon karty sim?
                            Jest jakaś apka do sklonowania karty sim?

Comment

Ja mam podobny plan. Od wielu lat używam nawigacji Naviexpert. Niestety by móc ją obsługiwać na ekranie Honda Conncect muszę mieć jakiegoś iphona i CarPlay. Zamierzałem zakupić używanego iphone i mieć go na stałe w aucie do Naviexpert via CarPlay a drugi tel na Androidzie do połączeń poprzez bluetooth. Wydaje mi się że tego nie da się zrobić. Chyba,że ktoś ma jakiś pomysł?

Regulamin pkt 2. Proszę nadrobić.
                              Last edited by Paluch; 02-04-2020, 22:36.

Comment

Working...
                              X