W każdej chwili możesz zrobić restore do fabrycznego, poza tym ten root jest niezbędny, bez tego HC jest ułomne.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer pod fotel Civic Sport +
Collapse
X
-
Czy oby na pewno Factory reset usuwa roota? Nie bym był pewien. Napweno jakaś flaga w sofcie zostaje pomimo resetu
Co do ułomności, to niestety się zgadzam.
Za tyle kasy mogli by się bardziej postarać
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
I naprawdę wierzysz, że oni będą flagi na poziomie systemu sprawdzać?poza tym musiałbyś uszkodzić HC i z tym zgłosić się na gwarancję, żeby tam zaglądali. Jak pojedziesz, że klima wariuje czy czujniki to nikt na to nawet uwagi nie zwraca.
Btw. i jak będzie sub, czy modyfikacja na poziomie softu wystarcza?
Comment
-
A jak twoje wrażenia po modyfikacji?lepszy dźwięk jest?
Będę chyba jednak najpierw modyfikował. Jak to nie zaspokoi to potem sub.
Nie mam wielkich potrzeb odnośnie dźwięku, nie mam parcia na sub, tylko żeby było chociaż trochę lepiej niż jest. Bo fabrycznie to jest tragedia
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Kompletnie nie rozumiem tych wszystkich narzekań na fabryczny zestaw audio. Osobiście uważam, że gra dobrze, a przynajmniej w zakresie muzyki realizowanej przez kanał APP oraz po USB. Radio FM to rzeczywiście tragedia, ale też można sobie poradzić instalując np. TunedIn i cieszyć się dźwiękiem ze streamu na kanale APP.
Mój jedyny zarzut dot. basów jako takich. Tu bez ingerencji w hardware nic się specjalnego nie zadzieje i nie pomoże nawet dodatkowa aplikacja od kolegi Bulkowski.
Podzielę się jeszcze jednym moim dodatkowym ostatnim spostrzeżeniem w zakresie muzyki ze streamu. Otóż wydaje mi się, że jakość dźwięku oferowana prze Deezer może być lepsza od Spotify. Najpierw o tym czytałem, teraz sam testuję i mogę się chyba zgodzić, iż taka różnica jest zauważalna. Do tego usługę Deezer można podłączyć bezpośrednio pod preinstalowaną aplikację AHA.Last edited by PrzeZar; 27-03-2019, 13:07.
Comment
-
Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz postaMój jedyny zarzut dot. basów jako takich.
Comment
-
Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz postaKompletnie nie rozumiem tych wszystkich narzekań na fabryczny zestaw audio. Osobiście uważam, że gra dobrze, a przynajmniej w zakresie muzyki realizowanej przez kanał APP oraz po USB. Radio FM to rzeczywiście tragedia, ale też można sobie poradzić instalując np. TunedIn i cieszyć się dźwiękiem ze streamu na kanale APP.
Mój jedyny zarzut dot. basów jako takich. Tu bez ingerencji w hardware nic się specjalnego nie zadzieje i nie pomoże nawet dodatkowa aplikacja od kolegi Bulkowski.
Podzielę się jeszcze jednym moim dodatkowym ostatnim spostrzeżeniem w zakresie muzyki ze streamu. Otóż wydaje mi się, że jakość dźwięku oferowana prze Deezer może być lepsza od Spotify. Najpierw o tym czytałem, teraz sam testuję i mogę się chyba zgodzić, iż taka różnica jest zauważalna. Do tego usługę Deezer można podłączyć bezpośrednio pod preinstalowaną aplikację AHA.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Voytasso Zobacz postaA masz Deezer w której wersji Pro, czy Hifi? Bo jak to drugie to w sumie wiele to tłumaczy.
W telefonie wersja Pro (obecnie 1 m-c bezpłatny) z ustawieniami na najwyższą jakość muzyki.
Comment
-
To w sumie ciekawe bo i Spotify i Deezer przesyłają muzykę w tej samej jakości. Musi być coś z ich indywidualnymi ustawieniami equalizera, co jest w sumie możliwe.
Z ciekawości włączyłem Deezera w wersji free i porównałem do Spotify Premium (oba na słuchawkach). Deezer miał lekko słabsze basy za to grał zasadniczo głośniej. Generalnie jakość nie wiele gorsza od Spotify, a to przecież większa kompresja dźwięku w wersji free jest!
Cholera zaczynam się zastanawiać czy nie przenieść abonamentu do Deezera [emoji6]
Comment
-
-
Ciekawy materiał, ale wciąż nie rozwiązuje to kwestii jakości dźwięku Spotify vs Deezer.
Pomijam fakt, że materiał średnio aktualny bo Tidal i Deezer w wersjach Hifi umożliwia odtwarzanie plików FLAC.
Comment
-
No dobra, @Voytasso podziałałeś coś w kierunku usprawnień, czy nie?
Wg mnie audio nie jest najgorsze jak na oemowy system, ale faktycznie głębi basu trochę brakuje, góra też mogłaby być bardziej odcięta i aksamitna. Wiem jakimi głośnikami to osiągnąć, ale też myślałem o jakimś wooferku pod fotel, wyciszeniu drzwi i ewentualnie małym wzmacniaczu... Jakieś postępy w Twoim temacie?
Comment
-
MatiK podziałałem i skończyło się na wyciszeniu drzwi i bagażnika, wymianie jednostki centralnej, wszystkich głośników, kabli i dodaniu skrzyni do bagażnika. Żaden z innych półśrodków absolutnie nie daje satysfakcjonującego efektu...
Chętnie bym pokazał jak to teraz wygląda, ale niestety moja Hania od miesiąca stoi w serwisie i postoi tam jeszcze kolejny miesiąc... Serwis w Hondzie to istna tragedia i przyznam, że coraz mniej mi się to wszystko podoba...
Comment
-
Zamieszczone przez Voytasso Zobacz postaMatiK podziałałem i skończyło się na wyciszeniu drzwi i bagażnika, wymianie jednostki centralnej, wszystkich głośników, kabli i dodaniu skrzyni do bagażnika. Żaden z innych półśrodków absolutnie nie daje satysfakcjonującego efektu...
Chętnie bym pokazał jak to teraz wygląda, ale niestety moja Hania od miesiąca stoi w serwisie i postoi tam jeszcze kolejny miesiąc... Serwis w Hondzie to istna tragedia i przyznam, że coraz mniej mi się to wszystko podoba...
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment