Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer pod fotel Civic Sport +

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Subwoofer pod fotel Civic Sport +

Witajcie,

przeszukałem forum, ale nie znalazłem więc pytam

Nie jestem co prawda audiofilem, ale lubię lekkie basowe pomruki Szukam rozwiązania, które nie spowoduje utraty gwarancji, będzie w miarę proste do podłączenia oraz nie wydrenuje mojej kieszeni (500-600PLN). Czy ktoś z Was montował takie cudo w swojej Hani? Jeśli tak, to będę niezmiernie wdzięczny za rady i wskazówki.

P.S. Nie mam pewności, czy wybrałem dobry wątek do zamieszczenia tego tematu. Jeśli nie, przepraszam i uprzejmie proszę o przeniesienie w odpowiedni

Też mam Sport + i planuje zaadoptować subwoofer z mazdy (taki z koła zapasowego),
    Chce włożyć go do dojazdówki i jeżeli podłoga zrobi się płaska, to tak zostawię. (Jestem umówiony z kolegą na przymiarkę w przyszłym tygodniu).

Comment

Właśnie liczyłem, że obejdzie się bez wizyty u elektryka, ale chyba nic z tego. Szukałem na forach amerykańskich i na YT jak montuje się do HC subwoofer aktywny, ale niestety kilka informacji znalazłem, ale kompletnie bez szczegółów.

No chyba, że ktoś pomoże, doradzi

Comment

Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
        Też mam Sport + i planuje zaadoptować subwoofer z mazdy (taki z koła zapasowego),
        Chce włożyć go do dojazdówki i jeżeli podłoga zrobi się płaska, to tak zostawię. (Jestem umówiony z kolegą na przymiarkę w przyszłym tygodniu).
        Daj znać jak to wyszło.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Rozmawiałem dzisiaj z firmą zajmującą się montowaniem car audio i powiedzieli mi, że najlepszym, niskokosztowym sposobem podbicia basów jest wymiana tylnych głośników na basowe. Ktoś się wypowie, skomentuje?

Comment

Ale które tylne, w tylnych drzwiach? Wydaje mi się że chyba lepiej na przednie drzwi założyć coś lepszego.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Tak mówił, ale ma sprawdzić spec'a Hondy i da propozycję. Jak ją dostanę to wrzucę na forum do Waszej oceny.

Comment

A ja mam pytanie o różnice audio w wersji sport a sport +. W sporcie jest 8 głośników a w sport + 11 ale czy poza tym że sport+ gra głośniej to też te głośniki są tam wyższej klasy i grają lepiej?

Comment

Słuchałem chwilę jednego i drugiego audio w ASO i subiektywnie zestaw w Sport Plusie gra trochę lepiej, dźwięk jest trochę mniej płaski, bo bardziej głębokim i wyrazistym to trudno go nazwać Ogólnie jeden i drugi system są do niczego, ale ten w Sport Plusie jakby "trochę mniej do niczego"
                  Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
                  Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Jeśli tylko macie Honde Hack to zanim wydacie jakąkolwiek kasę na robienie audio w Civicu, polecam sprawdzić możliwości Viper4Android.
                    Zainstalowałem, ustawiłem pod siebie i oszalałem słysząc róźnice w dźwięku. Jest to po prostu equalizer z własnym sterownikiem dźwięku, nie uwali nawigacji, sprawdziłem.

Honda gra kiepsko na seryjnych ustawieniach, ale teraz po instalacji V4A, dla mnie jest to praktycznie poziom Bose z Mazdy 6.
                    Naprawdę zaczyna się czuć każdy dźwięk, zarówno ekspozycja góry jak i dołu jest szczegółowa (bass brzmi głęboko i szlachetnie, nie ma "pierdzenia"), od 3 tygodni jeżdżę wolniej niż zazwyczaj żeby dłużej słuchać muzyki w aucie.
                    Wierzcie mi, efekt jest piorunujący jak na to że robotę robi tylko aplikacja.

Jak ktoś chętny, to mogę wrzucić na dysk googla konkretne apk które zainstalowałem.
                    Last edited by Bulkowski; 15-03-2019, 21:55.

Comment

Bulkowski, no jasne, że chcemy, dawaj w chmurę.

Comment

Apke to łatwo znaleźć, może pokaż ustawienia jak skonfigurowałeś.

Comment

Bulkowski, a ty masz która wersje wyposażenia?
                          Ja jeszcze nie robiłem roota, ale może to też zależy od wersji/ilości głośników...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Comment

radekr, wrzuce swój plik ale te ustawienia są dla mojego ucha, ustawilem to metoda prob i bledow, sluchajac efektu. Ale wrzuce plik, no problem.
                            Ulan, mam sport+.

Utworzę temat z instrukcją jak to zainstalować i tam wrzucę pliki.
                            EDIT: link od instrukcji: https://www.civicforum.pl/showthread...-Viper4Android
                            Last edited by Bulkowski; 16-03-2019, 16:44.

Comment

To ja jeszcze z innej beczki. Zakładam że kupiliscie auto w polskim salonie, nie macie obaw o utratę gwarancji robiąc roota?
                              Zawsze jest to jakaś ingerencja w oprogramowanie i w razie jakich kolwiek problemów z autem, aso będzie miało argumenty....

Tak tylko pytam, bo sam bym to zrobił ale mam cały czas obiekcje....

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                              X