Na podstawie 3,5 rocznej obserwacji działania systemu S/S wyciągam wnioski że akumulator czy w pełni naładowany czy niedoladowany nie ma wpływu na pojawienie się komunikatu takiego jak opisał kolega Typek. Zresztą przerabilem ten temat z ASO. Będziesz miał w stu procentach sprawny akumulator w każdym parametrze a komunikat i tak się pojawi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Automatyczne wyłączenie start/stop
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postatylko po prostu nie pozwala uruchamiać systemu start/stop, aż do czasu podładowania przez alternator...
Comment
-
U mnie, kiedy przez przypadek zapomniałem dezaktywować system SS, potrafił pokazać się piktogram słabego napięcia po przejechaniu kilkuset km latem, więc jaki jest schemat "blokowania" SS to cholera ich wie. Założyłem od majfriendów kabelek i mam już spokój
Comment
-
Czy u Was zdarza się coś takiego, że po zadziałaniu systemu SS (silnik gaśnie) to po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat na desce rozdzielczej w rodzaju (dokładnej treści nie pamiętam) - za chwilę nastąpi aktywacja SS i sam włącza się silnik? Pierwszy raz mi się to przytrafiło.
Comment
-
Nie pamiętam aby coś takiego mi się przydażyło, ale może było dużo odbiorów włączone i ECU stwierdził że może nie uruchomić auta bo zbyt szybko spada napięcie i prewencyjnie włączył silnik żeby ładować akumulator.
Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Kupiłem złączkę, ale prosił bym o poradę jak zabrać się do rozbiórki plastików, żeby nic nie połamać. Nie mogę namierzyć tutorialu do X gen...
Edit: dla potomnych link do tutorialu:
https://www.youtube.com/watch?v=fzjd8tDqgJcLast edited by matthew100; 21-05-2025, 13:27.
Comment
Comment