Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Automatyczne wyłączenie start/stop

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Na podstawie 3,5 rocznej obserwacji działania systemu S/S wyciągam wnioski że akumulator czy w pełni naładowany czy niedoladowany nie ma wpływu na pojawienie się komunikatu takiego jak opisał kolega Typek. Zresztą przerabilem ten temat z ASO. Będziesz miał w stu procentach sprawny akumulator w każdym parametrze a komunikat i tak się pojawi.

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
      tylko po prostu nie pozwala uruchamiać systemu start/stop, aż do czasu podładowania przez alternator...
      W moim opisanym przypadku - przed włączeniem przycisku SS- napięcie aku bez włączonego silnika wynosiło 12,1 V. Nie doładowywałem, nie przejechałem się aby doładować w czasie jazdy. Po prostu po kilku miesiącach nie używania go wcisnąłem i obecnie wszystko działa bez problemu. Tak więc chyba kwestia niedoładowania akumulatora nie ma z tym nic wspólnego.

Comment

U mnie, kiedy przez przypadek zapomniałem dezaktywować system SS, potrafił pokazać się piktogram słabego napięcia po przejechaniu kilkuset km latem, więc jaki jest schemat "blokowania" SS to cholera ich wie. Założyłem od majfriendów kabelek i mam już spokój
        Moja Hania
        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Czy u Was zdarza się coś takiego, że po zadziałaniu systemu SS (silnik gaśnie) to po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat na desce rozdzielczej w rodzaju (dokładnej treści nie pamiętam) - za chwilę nastąpi aktywacja SS i sam włącza się silnik? Pierwszy raz mi się to przytrafiło.

Comment

Nie pamiętam aby coś takiego mi się przydażyło, ale może było dużo odbiorów włączone i ECU stwierdził że może nie uruchomić auta bo zbyt szybko spada napięcie i prewencyjnie włączył silnik żeby ładować akumulator.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Comment

Bez klimy, bez dodatków. Grało tylko po cichu radyjko
              Dwa tygodnie temu sprawdzali mi aku na przeglądzie A i był jak nowy
              Cuda panie, coraz większe cuda z tą elektroniką. W maluchu tego nie było

Comment

Zamieszczone przez Typek[emoji2400
                ;483934]
                Cuda panie, coraz większe cuda z tą elektroniką. W maluchu tego nie było
                W C360 też jest zdecydowanie prościej [emoji12]

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Comment

Kupiłem złączkę, ale prosił bym o poradę jak zabrać się do rozbiórki plastików, żeby nic nie połamać. Nie mogę namierzyć tutorialu do X gen...

Edit: dla potomnych link do tutorialu:
                  https://www.youtube.com/watch?v=fzjd8tDqgJc
                  Last edited by matthew100; 21-05-2025, 13:27.

Comment

Working...
                  X