Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostrzeżenie: Zbliżasz się do obiektu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
    Jak głosi staroludowe przysłowie: "przekonanego nie przekonasz" [emoji3]
    no jasne, nawet nie mam zamiaru. Twoje auto i Twoje ASO. Próbowaliśmy Ci tylko powiedzieć jak działa gwarancja. powtórzę jeszcze raz. obejmuje elementy fabryczne a nie te które sobie dolożysz. Ja bym z takim pomysłem nawet nie wyskoczył ale to już twoja sprawa [emoji106]. Oby ci się udało. Pozdro

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Jak głosi staroludowe przysłowie: "przekonanego nie przekonasz" [emoji3]
      Jeśli będziesz miał chwile to napisz jak zareagowali na temat ceramiki. Jestem bardzo ciekawy ich reakcji i co powiedzieli na Twoje argumenty i dowody położenia na tym elemencie tego środka
      4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
      Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

3. Czy Honda refunduje koszt ponownego nałożenia ceramiki na wymieniany element?
        A czy jeśli założysz szkło na telefon i będzie miał on wymieniony na gwarancji wyświetlacz, to producent da Ci pieniądze na nowe szkło? Nie? No właśnie, ponieważ nie jest to element, z jakim produkt wychodzi z fabryki i dokładnie tak też jest w Twoim przypadku. Kolega @Paluch dobrze gada, a Ty dalej swoje.

...chociaż dzięki temu pytaniu wpadłem na genialny pomysł. Jako że za kilka dni mnie też czeka wymiana atrapy, to niech oddadzą mi 1 zł za Fusso, które położyłem ledwie tydzień temu.

Comment

Jasne, jak tylko dostanę info, że mają możliwość dokonać wymiany atrapy. Inaczej nie będę bił piany. Oczywiście wszystko można sprowadzić do poziomu absurdu. I taką też retorykę Kolego Larry Nash zaczynasz widocznie uprawiać.

Proszę nie pisać postów, jeden po drugim, w tym samym czasie - można edytować ten pierwszy i dopisać dalszą myśl...
          Last edited by Grzechu; 03-06-2019, 14:16. Powód: scalenie postów, pisany jeden pod drugim

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar
            Oczywiście wszystko można sprowadzić do poziomu absurdu. I taką też retorykę Kolego Larry Nash zaczynasz widocznie uprawiać.
            Powiedziałbym bardziej, że absurdem jest to o czym zacząłeś rozmowę i to czego oczekujesz od Hondy w ramach naprawy gwarancyjnej a przykład kolegi wyżej jest jak najbardziej słuszny i w 100% taki sam jak w twoim przypadku.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
            Last edited by Paluch; 03-06-2019, 13:12.

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar
              Oczywiście wszystko można sprowadzić do poziomu absurdu. I taką też retorykę Kolego Larry Nash zaczynasz widocznie uprawiać.
              Po prostu chciałem Ci wyświadczyć przysługę i wyjaśnić sprawę w jak najbardziej przystępny sposób, żebyś nie zbłaźnił się w ASO. No ale zrobisz jak uważasz, chociaż na miejscu serwisanta przyjmującego zgłoszenie uśmiechnąłbym się pod nosem na wieść o takim roszczeniu.

Comment

Jestem po 2 wymianach atrapy (pierwsza wymiana w styczniu, druga w lutym). Problem nadal występuje podczas deszczu. Nie mogę zrozumieć tego, że u niektórych wymiana atrap pomaga a u innych nie. Wymiana w ASO Bydgoszcz.

Comment

Wymiana 6.02 w ASO Rzeszów, od tamtej pory zero kłopotów, czy to w deszczu czy po deszczu, czy po myjce po prostu cisza.

Comment

Tego właśnie nie mogę zrozumieć, jestem w odsetku osób u których wymiana nie pomogłam, mam dwie teorie: albo 2 x do ASO centrala dostarczyła stary typ atrapy albo jest problem z samymi czujnikami.

Comment

• U mnie też po wymianie cisza. Ogólnie były 3 wersja atrapy, montowane fabrycznie, 2 wersja, która nic nie dała i dopiero 3 rozwiązała problem.

Comment

• Miałem obie wymiany w tym roku, pierwszą w styczniu drugą w lutym, auto jest z roku 2019. ASO twierdzi że na atrapie nie ma żadnego oznaczenia i montują to co dostają. To jest mój drugi Civic X, w pierwszym z roku 2018 po wymianie był spokój. Totalnie nie rozumiem tego i nie wiem co mam dalej robić w tym irytującym temacie. Na razie zgłosiłem ponownie do ASO które chce znowu zdejmować zderzak i się temu przyjrzeć ....., Pan z ASO po moim ponownym zgłoszeniu powiedział: niemożliwe...

Comment

• Zgłaszaj do skutku aż problem ustąpi. Trochę to dziwne ,ja i parę znajomych osób mamy X z 2019 i u nikogo nie ma tego problemu . Coś tam poprawili konstrukcyjnie i czujniki działają bez zarzutu .
                          Last edited by gienio; 01-03-2020, 07:45.

Comment

• Ja jestem świeżo po wymianie atrapy - chwilowo nastąpiła cisza, a deszczowa pogoda jest non stop więc na fabrycznej atrapie już dawno by się odezwały czujniki.
                            Moja Hania
                            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Nagrywać filmy. Tylko tak uznają usterkę.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dokładnie tak robię: zdjęcia i filmiki. Zastanawiam się co może być przyczyną: czy jest możliwe, że dwa razy otrzymali atrapę starego typu (obie wymiany w ciągu miesiąca) a może coś nie tak jest z czujnikami choć jak jest sucho nie szaleją.

Comment

Working...
                                X