Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostrzeżenie: Zbliżasz się do obiektu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ostrzeżenie: Zbliżasz się do obiektu

Da się coś z tym dziadostwem zrobić? Normalnie dostaję białej. I nie chodzi o to, że jest zawieja i jest zasypany jakiś czujnik. Jechałem z serwisu i np podczas wyjazdu ze stacji benzynowej ponownie pokazał ten komunikat, a z przeciwka nic nie jechało ani nie było żadnej przeszkody. Gdyby piszczał 2 sekundy to OK, a ten potrafi kilkanaście sekund tak piszczeć jak głupi. Macie też tak samo?

Dziś podczas intensywnych opadów śniegu nie mogłem jechać bardzo wolno bo ciągle piszczy. Pomaga zaciągnięcie ręcznego, albo wsteczny. Masakra jakaś.

20180316_204357.jpg
    Civic 1.5T

Varadero

Poczytaj już o tym było wspominane, ja ostatnio to nagrałem tak jak mi poradzili w serwisie i im zawiozłem, mają rozpatrzeć i ewentualnie wymienić czujniki, u mnie dwa środkowe świrują.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

A nie wystarczy czujniki wyłączyć ?

Comment

No wystarczy, ale chyba nie o to chodzi, pocoś one są, a skoro są wadliwe trzeba naprawić /wymienić.
        Moja Honda

Comment

Wiadomo że nie na stałe. Tylko na czas zamieci ...

Comment

A tak w ogóle gdzie to wyłączyć?
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

Z lewej strony od kierownicy masz cały panel z przyciskami. Jeden z nich wyłącza czujniki - doczytaj w instrukcji

Comment

Może nie do końca w temacie ale ja miałem tak że jeden cały czas zgłaszał obiekt (właśnie z przodu) bo czym nastąpił error i waliło obiektem cały czas czyli czujniki przestały działać.
                ASO wymieniło jeden z czujników na nowy w ramach gwarancji.

Comment

Może to kwestia zabrudzonego czujnika w zderzaku ?

Comment

Ok, mam Panowie dla was pewne informacje na ten temat.

U mnie przednie czujniki świrowały zawsze w trakcie albo po deszczu... Zawsze działo się to podczas postoju albo ruszania, prawie w ogóle podczas jazdy.
                    Zainteresowałem się tematem I byłem drugim klientem w IE zgłaszającym ten problem.

W przypadku pierwszego klienta, wymieniono całą wiązkę czujników przednią (rekomendacja Hondy) ale czy pomogło - nie wiem.

Wiem, że mi ostatnio rozebrali zderzak I serwisant wymienił uszczelki wokół pojedynczych czujników - najnowsza rekomendacja Hondy.
                    Okazało się, że przez oryginalne uszczelki dostawała się woda I przez to wariowały. Informacja została potwierdzona przez serwisanta który stwierdził przy wymianie, że wokół czujników było sporo wody.

Czy nowe uszczelki pomogą, to się okaże.

Pozdrawiam.

Comment

Jak będziesz miał jakieś nowe info to daj znać, bo mnie też pewnie czeka wymiana albo czujników, albo tak ja piszesz uszczelek.
                      Moja Honda

Comment

Zgłoszone do serwisu wzbudzające się czujniki w czasie deszczu. Decyzja - wymiana atrapy.

Comment

Zapomniałem napisać, ja w ostatni czwartek też miałem wymienianą atrapę, narazie cisza, ale nie chwalmy dnia... Zobaczymy za jakiś czas.
                          Moja Honda

Comment

W moim przypadku wymiana uszczelek w czujnikach rozwiązało problem. Od tamtego czasu czujniki przednie nie wariują kiedy pada deszcz.

Comment

Ja jestem umówiony na wymianę listwy mocującej czujniki. Z tego co mówił pracownik ASO to problem Hondzie jest znany i to ta listwa ma usunąć problem ( czujniki mają być w niej mocowane pod delikatnie innym kontem). Zobaczymy jaki będzie tego efekt. Dam znać

Comment

Working...
                              X