Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostrzeżenie: Zbliżasz się do obiektu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A ja zapomnialem napisać w tym wątku z najnowszymi znaleziskami. Otóż wymiana uszczelek nie rozwiązała problem fantomowych przeszkód. Jakiś czas był spokój ale po ulewnych deszczach problem znów się pojawił.
    Po ulewie, przy ruszaniu I ostrym zwalnianiu problem znów się pojawił, ale mniej uciążliwy. Pojawia się rzadziej.

Będzie dalej kombinowane przy następnym przeglądzie.

Comment

U mnie wymieniono kratownicę, czekam na deszcze aby zweryfikować, czy problem faktycznie zniknął.

Comment

U mnie po wymianie listwy brak deszczu brak problemu. Wczoraj padało i już problem. Mimo że wszystkie czujniki są czyste i suche problem nadal występuje. Następnego dnia cały czas to samo mimo że nie pada problem nadaj występuje. Zapowiada się kolejna reklamacja i wizyta w ASO. Byłem w ASO. Po pokazaniu nagranego filmu Panu w serwisie powiedział że jestem drugi dzisiaj. Spisał sobie na kartce moja rejestrację i powiedział że wyśle to do centrali jak na razie nie mają rozwiązania problemu :/ kazał czekać na rozwój sytuacji :/
        Last edited by Janekdh; 22-06-2018, 15:35.

Comment

I jak Panowie, rozwinęła się jakoś sytuacja bo w moim aucie też to występuje. Jestem umówiony do serwisu na 30 lipca wlasnie w tej sprawie.

Comment

Piszcie w jakich ASO składacie reklamacje. Bo mi w 2 powiedzieli, żeby obserwować i takiego typu pierdoły. Tyle, że ja obserwuję od pierwszego dnia od odbioru auta. Spychologia. Dziś z kolei deszcz napierdzielał równo, a wycieraczki z czułoscia na środku nie reagowały wcale. Po zmianie czułości oczywiście obudziły się.

Comment

Czy komuś udało się rozwiązać problem? U mnie pojawia się to sporadycznie nie koniecznie po deszczu czy myjni. Jest to dość irytujące. Nagrywam już powoli materiały aby przedstawić jak to wygląda i w wolnej chwili pojadę do ASO

Comment

Tak. Wymiana przedniego elementu grila w którym są czujniki u mnie załatwiła problem.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Problem w tym że ja już też miałem to wymieniane ale nic to nie dało.

Comment

Jak zgłaszałem do Aso, to powiedzieli że problem znają, ale nie ma jeszcze rozwiązania oraz żebym był spokojny, bo przez 2 lata (tyle jeszcze zostało mi gwarancji), to na pewno znajdą tego przyczynę. Po prostu ręce opadają.

Comment

Była jeszcze gadka o uszczelkach czujników, ale nie wiem czy u kogoś wymieniali i czy pomogło.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                        Jak zgłaszałem do Aso, to powiedzieli że problem znają, ale nie ma jeszcze rozwiązania oraz żebym był spokojny, bo przez 2 lata (tyle jeszcze zostało mi gwarancji), to na pewno znajdą tego przyczynę. Po prostu ręce opadają.
                        To samo mi powiedzieli. Ale chyba przy następnej wizycie będę żądał oficjalnej odpowiedzi ASO na piśmie że oni nie są w stanie tego naprawić i z tym napisze do Honda Polska a jak nie to dalej. Jak to możliwe że w tych czasach nie potrafią sobie poradzić z czujnikami parkowania. Jak by to była jakaś nowość. Nie pojmuje tego.

Comment

Mi wymienili atrapę chłodnicy - ten plastik w którym są zamontowane czujniki. Niestety nic to nie dało... Teraz mówią coś znowu że może pojawi się nowe oprogramowanie...

Comment

Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta
                            Mi wymienili atrapę chłodnicy - ten plastik w którym są zamontowane czujniki. Niestety nic to nie dało... Teraz mówią coś znowu że może pojawi się nowe oprogramowanie...
                            ASO w jakim mieście? Ja Szczecin. Mi też tą atrapę wymienili podobno.

Comment

Ja pisałem o Aso Rzeszów, też teraz będę rządał odpowiedzi na piśmie. W erze dzisiejszej technologii Honda nie może sobie poradzić z czujnikami parkowania, naprawdę pogratulować

Comment

Zamieszczone przez Janekdh Zobacz posta
                                ASO w jakim mieście? Ja Szczecin. Mi też tą atrapę wymienili podobno.
                                Kraków - Honda Krężel

Comment

Working...
                                X