Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Tutorial] Android Auto krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hej, czy iPhone 15 i 15 pro, które są na USB C dzialaja Wam na Apple car play po podłączeniu po kabelku? Słyszałem, że bywają problemy i nie wiem czy kupić IPhone 14 czy 15 w związku z tym

Comment

• Zamieszczone przez 4dhonda Zobacz posta
      Hej, czy iPhone 15 i 15 pro, które są na USB C dzialaja Wam na Apple car play po podłączeniu po kabelku? Słyszałem, że bywają problemy i nie wiem czy kupić IPhone 14 czy 15 w związku z tym
      Mam iPhone 15 Pro i wszystko idealnie działa. Przewodowo i bezprzewodowo. U mojej, na drugim identycznym , również bez problemu. Łapie od razu i za każdym razem.
      Ważne aby przy pierwszej aktywacji fon był włączony na ekranie głównym, no i aby Siri była też aktywna.

Comment

• Zamieszczone przez silent22 Zobacz posta
        Cześć,
        Mam nietypowe pytanie zmieniłem telefon Z Huawei p30 pro na Google pixel 7 pro i jak przy poprzednim wszystko działało, to podłączając pixela, android auto działa jak trzeba ale niestety telefon się nie ładuję co jak się łatwo domyślić przy dłuższych trasach rozładowuje mi telefon do zera. Czy ktoś miał taki problem i zna rozwiązanie? Tak się zastanawiam czy winą może być kabel który zostawiłem z Huawei? niestety do pixela mam usb-c - usb-c i nie mam jak go podłączyć i nie wiem cz y kupować jakiś inny kabel a jak tak to jaki?
        Miałem ten sam problem Civic X + Pixel 7 :-)
        Problemem jest wydajność prądowa fabrycznego wyjścia USB i prądożerność Pixela przy włączonym AndroidAuto. Podłączony po kablu do wyjścia USB dostaje zbyt mało energii i powoli się rozładowuje. Bezprzewodowo (adapter Carlinkkit) + ładowanie indukcyjne też nie daje rady bo ładowarka indukcyjna też jest za słaba + przegrzewa telefon i rozładowuje się jeszcze szybciej...
        Przy prądożernym telefonie rozwiązaniem jest tylko bezprzewodowe AndroidAuto + mocna ładowarka podłączona do wyjścia zapalniczki np. 60W i kabel USB-C-USB-C żeby działało szybkie ładowanie. Taki zestaw działa u mnie rewelacyjnie. Na krótkie trasy telefon w kieszeni lub indukcyjnie. Na długie trasy lub przy słabej baterii kabel do zapalniczki i szybkie ładowanie.
        Fabryczne USB jest zbyt słabe na współczesne telefony.

Comment

• Hej, mam taki problem ze ostatnio z 2 tyugodnie temu, przestal mi dzialac android auto, mialem podlaczony adapter na bezprzewodowo, sprawdzilem juz go i na telefonie zony, potem po kablu oba telefony, nie moge za nic wymusic w ustawieniach USB zeby podlaczone urzadzenie kontrolowalo USB a nie telefon, probowalem tez 7 roznych kabli. Mial moze ktos taki problem i doradzi ? Samsung a34 i Flip4
          Last edited by radex99; 08-04-2025, 11:40.

Comment

• Też tak miałem kiedyś, uruchamiałem ponownie telefon, wyjmowałem wtyczkę USB od adaptera bezprzewodowego, rozłączyłem ten adapter od samochodu i telefonu i na nowo parowałem i nic.
            Pomogło dopiero wyłączenie i włączenie radia przyciskiem power...

Civic.jpg

Comment

• Wielkie dzieki, probowalem ale nie pomoglo, cos jest na rzeczy ... moze sprobuje odkopac jakis stary telefon i dalej poprubuje ...

Comment

• Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
                przestal mi dzialac android auto, mialem podlaczony adapter na bezprzewodowo
                W ciągu roku miałem dwa razy problem z podłączanym bezprzewodowym modułem Ottocast U2Air Pro. Po kilku miesiącach użytkowania po prostu przestawał działać.
                Wywalało mi cały bezprzewodowy CarPlay i nic nie pomagało. Przewodowy też nie działał. Dopiero przywrócenie systemu Honda Connect do ustawień fabrycznych naprawiało ten błąd.

Comment

Working...
                X