Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana lamp z H7 na Led

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam, podbijam temat, czy ktoś już wymieniał reflektory halogenowe na ledowe ?
    Czy jest wg taka możliwość jeśli chodzi o złącza, wiązki, oprogramowanie itp. ? Z góry dzięki za pomoc

Comment

Reflektory nie, ale wymieniłem żarówki H7 w światłach drogowych na LED`y. NIc nie trzeba było przerabiać, nie musiałem też stosować oszukiwacza CAN. Jedyny problem, to zmieszczenie samej żarówki, radiator w LED jest na tyle duży, że trzeba kombinować z deklami do zamknięcia lampy.
      Pozdrawiam Czarodziej
      Mój Szogun

Comment

Jak u was sprawdzają się te LEDy?
        Mam lampy soczewkowe i szczerze jakość światła w nocy jest tragiczna
        Civic X 2.0 USA

Comment

Na ledach jest duuuużo lepiej

Comment

Ja też zamontowałem Philipsy i jest super.... tanie nie były ale mysle że trwałość i ilość światła to zrekompensuje. Bylem nawet na stacji diagnostycznej i doagnosta się zachwycał jaka to jest idelana linia odcięcia. Jak mu pokazałem że to ledy to powiedział że jak bym nie powiedział to myślał ze to fabryczne.

Comment

zapodajcie linkiem. JA tam mam H11 albo HB3
              Civic X 2.0 USA

Comment

Ja mam te: Philips X-tremeUltinon LED gen2 H11 5800K +200%

Comment

Pytanie z czystej ciekawości. Czy żarówki Philips wspomniane powyżej są homologowane i jak na tego typu akcesoria patrzą towarzystwa ubezpieczeniowe?

Comment

b

na forach w us piszą jeszcze o wiązce, https://www.ebay.com/itm/FOR-2016-18...1560317?_ul=IL
                    tu typ nie zmienił, nie wiem czemu.

Comment

Do wymiany lamp potrzebne jest jeszcze samopoziomowanie a z tym to już gorzej będzie coś zrobić

Comment

Czy ktoś może próbował zamiennika DEPO? Niby te zamienniki mają dobrą jakość ale w tym temacie https://www.civicx.com/forum/threads...s.14322/page-8 raczej nie zbierają pochlebnych opinii... Natomiast cena za nowe DEPO jest dość akceptowalna...
                        Ogólnie czytając opinie z civicx to wg nich wychodzi ze klasyczna soczewka po zastosowaniu HID świeci lepiej niż seryjne FULL LED. A Seryjne FULL LED praktycznie tak samo jak retroftit LED włożony w soczewkę. Ktoś kiedyś porównywał takie swiatła?
                        Last edited by Lcfr; 10-08-2022, 15:11.
                        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Depo nigdy nie miało dobrej opinii. Odpuść je. Raz że spasowanie w wielu przypadkach woła o pomstę do nieba a dwa że światło w nich jest słabe. Dodatkowo klosze niszczą się jakieś 10x szybciej niż oem.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                          X