Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana lamp z H7 na Led

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zmiana lamp z H7 na Led

Czy ktoś z Was zagłębiał się w temat zmiany całych lamp z H7 na Led w oryginale ? Zastanawiam się czy gniazda są te same i jak z gwarancja . Szkoda ze nie ma możliwości dokupienia jako opcja

Tu możesz zobaczyć jak to wygląda https://www.civicx.com/threads/depo-...s.14322/page-3
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Dziękuję, jak sądzicie taka modyfikacja uwala gwarancje?
      Na YT szukałem filmów porównawczych H7 z LED na XGenie ale nie znalazłem może komuś z Was chociaż foty wpadły w ręce?
      Last edited by Redpradnik; 02-01-2018, 14:42.

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
        Dziękuję, jak sądzicie taka modyfikacja uwala gwarancje?
        .....
        gwarancja to na pewno pójdzie w zapomnienie, poza tym weź pod uwagę, że do ledów masz system samopoziomowania wysokości wiązki świateł...
        Moja Hania
        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Marat, czy kupno oryginałów tez tematu nie załatwia ?

Comment

lepiej tego nie robić... w praniu wyjdzie 10 problemów z elektroniką itd., nie wiadomo co z gwarancją, a przy sprzedaży ktoś powie, że auto po dzwonie bo lampy zmienione...

Comment

Marat, czy kupno oryginałów tez tematu nie załatwia ?
              Zależy co masz na myśli pod tytułem "załatwia temat" - bo jeśli chodzi Ci tylko o montaż reflektorów LED to pewnie będą pasować do gniazda i zapewne do układu mocowań, natomiast nie jestem pewien jak to się będzie miało do regulacji wysokości świateł bo przyznasz, że czasami trzeba obniżyć światła jak jesteś mocno zapakowany itp...jeśli zadziała system regulacji do reflektorów typu halogenowego to OK ale tego nie wiemy. Bo układ samopoziomowania, który przychodzi do LED-ów (czy we wcześniejszych budach - ksenonów) jest dość rozbudowany - czujniki na przedniej i tylnej osi, układ, który "przerabia" impulsy w tych czujników nas sygnał do lamp "w górę" lub "w dół", kalibracja układu do poziomu "zerowego" itd.
              Moja Hania

Comment

Ok pójdę w takim razie w wymianę tylko źródła światła montował ktoś z Was OPT7 Fluxbeam LED?

Comment

Mnie wciąż męczy żeby zamiast drogowych wrzucić LEDy ale w sieci znalazłem sporo opinii, że tego typu żarówki do świateł mijania jeszcze jako tako dają radę ale w drogowych to porażka :/
                  Jeśli jednak się zdecydujesz na montaż do daj proszę znać ;-)

Comment

Czy ktoś z Was zagłębiał się w temat zmiany całych lamp z H7 na Led w oryginale ? Zastanawiam się czy gniazda są te same i jak z gwarancja . Szkoda ze nie ma możliwości dokupienia jako opcja
                    Ok głupie pytanie ale czy przypadkiem gen X nie ma LED'ów w praktycznie wszystkich wersjach poza budżetowymi z silnikiem 1.0?? A Ty masz zdaje się 1.5T a tam wszędzie LED'y.

led.jpg
                    Last edited by Arukādo; 29-01-2018, 20:08.

Comment

W sedanie nie

Comment

Zamieszczone przez Arukādo Zobacz posta
                        Ok głupie pytanie ale czy przypadkiem gen X nie ma LED'ów w praktycznie wszystkich wersjach poza budżetowymi z silnikiem 1.0?? A Ty masz zdaje się 1.5T a tam wszędzie LED'y
                        w wersji 4D ledy są tylko w wersji Executive
                        Moja Hania

Comment

AB85566F-FBCE-442C-B319-DB0061D0FF30.jpg

Czy może mi ktoś pomoc czym mogą się różnic oba zestawy ? Tipm bundle o co kaman

Comment

Taka ciekawostka, właśnie na TVN turbo oglądałem program "101 napraw" i było porównanie żarówki LED z zwykłą H7, a więc wyszło tak - LED -snop światła się nie zmienił, czyli nie oślepia kierowców, siła świecenia LED -1100lux, zwykła H7 - 360lux, pobór prądu: LED - około 2A, zwykła H7 - ponad 3A.. Tak więc same zalety żarówki LED.. tyle, że w Unii brak na nie homologacji.. ;/
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

Comment

Working...
                              X