Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam, mam od niedawna CR-V z 2015 roku. Podczas wgrywania apki z USB (pendrive) connect wykrywa apkę, pjawia się przycisk "Zaintaluj" ale po naciśnięciu słychać tylko kilka krótkich piknięć i nic dalej się nie dzieje.... Coś muszę zmienić w ustawieniach? Uprawnieniach?

Comment

• Zamieszczone przez Johan Zobacz posta
      Witam, mam od niedawna CR-V z 2015 roku. Podczas wgrywania apki z USB (pendrive) connect wykrywa apkę, pjawia się przycisk "Zaintaluj" ale po naciśnięciu słychać tylko kilka krótkich piknięć i nic dalej się nie dzieje.... Coś muszę zmienić w ustawieniach? Uprawnieniach?
      a Honda HACK masz?
      Bez tego nie ma opcji swobodnego wgrywania sobie co popadnie
      Civic X 2.0 USA

Comment

• Witam,
        mam Honde z 2016 roku, 3 lata temu wgralem sobie rozne aplikacje, ktore juz wtedy nie dzialaly (youtube) i temat zostawilem do teraz. Jest obecnie mozliwosc, ze mozna wgrac youtube? badz google maps? badz inne aplikacje. ktore sa warte polecenia?
        Pozdrawiam

Comment

• Zamiast youtube proponuje NewPipe, działa bez szaleństw ale działa o to bez reklam. Google maps na mam wersję bodajże 9.12 i tez dział,a ale to nie znaczy że będzie u Ciebie.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• W radiu jedynie warto mieć Yanosika. Na dłuższe trasy AA i google maps

Uważajcie bo na grupach jeden koleś promuje cudowne wgranie Honda Hack przez Braci Colins po znajomości za 200 zł.
            Do tego 1500zł za zrobienie mirroringu na Apple
            Civic X 2.0 USA

Comment

• Czy Wam tez przestały działać Mapy Google na connecie? Od kilku dni wyskakuje komunikat o konieczności aktualizacji po czym okazuje się że nowsze wersje dopiero od androida 4.4, jasne u nas . Nawi Here WeGo też nie działa bo nie ładuje mapy, zostaje jedynie Waze do korków, ale jakoś nie specjalnie pokrywa sie z mapami google, chyba trzeba sie rozglądać za inna jednostką.
              Moja Honda

Comment

• Android auto / apple car play i po temacie.
                Nie bedziesz ograniczony androidem 4.4. Chociaz wybor aftermarketowych stacji jest sporo. Ja odpuściłem zmiane po dołożeniu modulu aawireless, ktory czyni to wszystko bezobslugowym. Jedyne co robię to polozenie telefonu na ladowarce jezeli jade gdzies dalej.
                Jest jeszcze opcja dedykowanego modulu z androidem, ktory daje pelna funkcjonalnosc bez zmiany stacji

Comment

• No właśnie wolał bym nie zaprzęgać do tego telefonu, tylko jak do tej pory wszystko z radia, w drugim aucie mam już chińczyka i nic nie musze podłączać, tu też tak ma zostać.
                  Moja Honda

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                    No właśnie wolał bym nie zaprzęgać do tego telefonu, tylko jak do tej pory wszystko z radia, w drugim aucie mam już chińczyka i nic nie musze podłączać, tu też tak ma zostać.
                    Kazdemu wg potrzeb mi sie podoba to, ze trase na navi sobie ustawiam juz w windzie, wejsciu do auta waze czy GM prowadzi gdzie trzeba, a audiobook startuje z miejsca, gdzie skończyłem słuchać będąc na spacerze z psem.
                    Ojcu kupilismy chinola do Lancera, bo poprzedni infotainment oparty na WinCE już się domagał wycieczki do elektrozłomu i odbieram to jako lekką komplikację przy podstawowych scenariuszach uzycia. Oczywiscie, jest swoboda, ze mozna sobie puscic Netflixa czy YT ... no wlasnie ale albo musisz miec karte SIM w aucie albo i tak spinac z telefonem z Hotspota.

I ja tez nic nie podłączam wszystko robi się samo AA pojawia się na ekranie Connecta jakies 10 sekund po odpaleniu auta. W miescie nawet nie wyciagam telefonu z kieszeni.

A Tobie nie pozostaje nic innego jak szukać stacji z fajnymi parametrami a wybór jest. Ew box tego typu
                    Sam mocno myslalem, ze stacja będzie jeden z pierwszych zakupów po tym jak FK8 stanie w garażu. Ale AA z modułem bezprzewodowym mnie wyleczył z tematu.

Edycja: Ale ja tez nie slucham muzy w aucie wiec ograniczenia connecta w tej kwestii tez nie są dla mnie blockerem. A jak okazjonalnie słucham to viper for android troche poprawił sprawę, drzwi też będę wygłuszał więc granie poprawi. Chociaz nie wykluczam zmiany stacji w przyszłości, bo FK8 pewnie dostanie dożywocie u mnie i moze mi się odmienić w tej kwestii a oferta jest ogromna, łącznie ze stacjami Tesla style.
                    Last edited by filipfm; 10-03-2023, 10:50.

Comment

• Fajna sprawa, ten chińczyk, chyba bym się skusił do X. Na filmiku widać, że jest również dostęp do średniego spalania, podgląd panelu klimatyzacji, no i pełen android ze wszystkimi jego udogodnieniami...
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Koledzy, mam problem z radiem. Zniknęła mi ikonka dźwięk, przez co nie mogę ustawić tonów, balancu itp. próbowałem na odpalonym silniku jak i zgaszonym. Według filmiku poniżej taka ikonka jest, u mnie zniknęła, wcześniej nie było problemu i ustawiałem sobie parametry bez problemu. Miał ktoś taką sytuację?
                        youtube.com
                        https://m.youtube.com › watch
                        73 Regulacja tonów / basów / balansu Honda Civic 2017+ system Connect

Comment

• Bo to nie jest na każdym źródle dźwięku, zmień na radio i wtedy ustawiaj, ewentualnie doinstaluj np ViPER4Android.
                          Moja Honda

Comment

• Właśnie mam na radio ustawione, i nie ma

Comment

• Klikasz audio, na górze, później przycisk menu fizyczny, dźwięk i masz ustawienia.
                              Moja Honda

Comment

Working...
                              X