Zamieszczone przez malina84
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Światła/żarówki w X-gen - kompendium.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A ja mam pytanie o samopoziomowanie. Ktoś wcześniej wspominał, że powinniśmy mieć coś takiego w naszych autach. Mam wersję sport plus z LEDami i mam wrażenie, że samopoziomowanie nie działa.
Wjeżdżam na próg zwalniający przednimi kołami, przód auta podnosi się i snop światła automatycznie unosi się do góry. Zatryzmuję się i snop światła nie obniża się. Dla porównania w xenonach w innym aucie chwilę po tym jak wjedzie się na próg widać jak snop światła sie obniża. Czy w X gen z LEDami to też nie powinno tak działać?
Comment
-
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że światła poziomują się po uruchomieniu auta. Kiedyś pakowałem się na wyjazd i samochód stał przodem niżej, podczas jazdy widac bylo że światła są za wysoko, zatrzymałem się zgasiłem i uruchomiłem silnik i już było ok.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaMam pytanie, kiedy otwieram drzwi Hanki z oświetlenia wnętrza zapala się automatycznie tylko lampka w podsufitce. Oświetlenie nad lusterkiem wstecznym nie pali się. Też tak macie czy może to przypadłość wersji Elegance ?
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaTeż tak macie czy może to przypadłość wersji Elegance ?
Comment
-
U mnie w sport+ zapala się wszystko.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaU mnie w sport+ zapala się wszystko.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaI masz zapewne w konsoli nad lusterkiem przycisk dodatkowy do lampek jak ten w podsufitce?
nad lusterkiem wstecznym są dwie lampki przy których są dwa przełączniki. Od strony kierowcy do sterownia dachem otwieranym a od strony pasażera do wł.- wył. oświetlenia.
Oprócz tego jedną i druga lampkę można załączać naciskając ja od dołu- wtedy świeci się cały czas a gaśnie przy uzbrojeniu auta a alarm.
Jeżeli lampka od strony pasażera jest w pozycji załączonej, obie lampki zapalają się po otwarciu drzwi i czasowo gasną. Ale jeżeli lampka od strony pasażera jest w pozycji wyłączonej a np. lampka od strony kierowcy jest wciśnięta od dołu, będzie się świeciła tylko ona. Po uzbrojeniu alarmu zgaśnie, ale po otwarciu drzwi zapali się tylko ona. Może tak masz ustawione ?
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaW 1,5 Sport+ to jest tak:
nad lusterkiem wstecznym są dwie lampki przy których są dwa przełączniki. Od strony kierowcy do sterownia dachem otwieranym a od strony pasażera do wł.- wył. oświetlenia.
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaOprócz tego jedną i druga lampkę można załączać naciskając ja od dołu- wtedy świeci się cały czas a gaśnie przy uzbrojeniu auta a alarm.
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaJeżeli lampka od strony pasażera jest w pozycji załączonej, obie lampki zapalają się po otwarciu drzwi i czasowo gasną. Ale jeżeli lampka od strony pasażera jest w pozycji wyłączonej a np. lampka od strony kierowcy jest wciśnięta od dołu, będzie się świeciła tylko ona. Po uzbrojeniu alarmu zgaśnie, ale po otwarciu drzwi zapali się tylko ona. Może tak masz ustawione ?
Comment
-
Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz postaWskazany zestaw (tańszy) zakupiony i zainstalowany. Moc oświetlenia w sam raz, prawie na równi z ori, z tym że efekt dużo korzystniejszy (wrażenie nowoczesności, sterylności we wnętrzu auta). Polecam wszystkim zainteresowanym oraz raz jeszcze dziękuję koledze montada.
Comment
-
Comment
-
Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
raczej pytam osob które jeżdżą na LEDACH w X gen
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez gabler Zobacz postaCzy w naszych Haniach żarówki led wewnątrz muszą mieć funkcje oszukania magistrali?
Comment
Comment