Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła/żarówki w X-gen - kompendium.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja wymieniałem ostatnio na Osram new breacer laser 150% i muszę powiedzieć,że różnica dość spora do oryginałów,na pewno warto , jedynie trwałość wiadomo jaka może być dają 250h ,te ledowe Philips kuszą ale chyba zbyt duże ryzyko...jak dla mnie.Sam mandat to można strawić ale przy wypadku pewnie ubezpieczyciel by robił problemy.
    Barwa 3700kel wiadomo,że odbiega od ledów ale jest lepiej jak było i widać więcej a to najważniejsze
    Last edited by gabler; 06-10-2018, 16:41.

Comment

Honda civic x 4d [ sedan ] ma żarówki do świateł mijania h7 czy h11 ? - światła są fatalne.
      Pytam się bo specyfikacja podaje h11, ale w salonie powiedzieli mi - h7.
      Inna sprawa, że specyfikacja jest jedna chyba do 4d i 5d.

Comment

Żarówki to H11...

Comment

Witajcie, może ktoś podać linki do żarówek LED oświetlenie wnętrza w wersji Hatchback Sport? Czytałem specyfikację tych żarówek na początku tego wątku, ale takich z oznaczeniem W8W nie mogę znaleźć, a pozostaje jeszcze problem rozmiaru takich żarówek. Interesuje mnie oświetlenie na podsufitce przy lusterku wstecznym oraz po środku podsufitki.
          Będę bardzo zobowiązany za wszelkie linki ze sprawdzonymi już żarówkami LED.

Comment

Proszszsz - https://www.sklepledowy.pl/pl/c/Hond...04/1/default/1

Kupiłem droższy zestaw, wszystko pasowało jak trzeba. Niestety są dla mnie za mocne i do wnętrza LED kompletnie mnie nie przekonał także wróciłem do stanu fabrycznego. Ale towar ogólnie z linku bardzo ok. Wszystko popakowane, opisane. Szybka dostawa. Sugeruję wersje tańszą, czyli słabszą.

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
              Witajcie, może ktoś podać linki do żarówek LED oświetlenie wnętrza w wersji Hatchback Sport? Czytałem specyfikację tych żarówek na początku tego wątku, ale takich z oznaczeniem W8W nie mogę znaleźć, a pozostaje jeszcze problem rozmiaru takich żarówek. Interesuje mnie oświetlenie na podsufitce przy lusterku wstecznym oraz po środku podsufitki.
              Będę bardzo zobowiązany za wszelkie linki ze sprawdzonymi już żarówkami LED.
              Podłączam się do prośby Kolegi PrzeZar'a

Comment

Wskazany zestaw (tańszy) zakupiony i zainstalowany. Moc oświetlenia w sam raz, prawie na równi z ori, z tym że efekt dużo korzystniejszy (wrażenie nowoczesności, sterylności we wnętrzu auta). Polecam wszystkim zainteresowanym oraz raz jeszcze dziękuję koledze montada.

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                Proszszsz - https://www.sklepledowy.pl/pl/c/Hond...04/1/default/1

Kupiłem droższy zestaw, wszystko pasowało jak trzeba. Niestety są dla mnie za mocne i do wnętrza LED kompletnie mnie nie przekonał także wróciłem do stanu fabrycznego. Ale towar ogólnie z linku bardzo ok. Wszystko popakowane, opisane. Szybka dostawa. Sugeruję wersje tańszą, czyli słabszą.

Comment

Dodaję zdjęcie poglądowe jako wzkazówkę przy wyborze zestawu żarówek.

Comment

Nie za zimny ten kolor,spora różnica jest

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                      Nie za zimny ten kolor,spora różnica jest
                      W mojej ocenie jest bardzo dobrze. Oczywiście to kwestia osobistych preferencji, ale dla mnie jest to strzał w dziesiątkę. Uważam ponadto,iż jest na rynku wiele żarówek emitujacych światło o jeszcze zimniejszym kolorze.

Comment

PrzeZar jak skomplikowane jest zdjęcie tych zaślepek w kabinie i w bagażniku? trzeba mieć jakieś konkretne narzędzia? łatwo coś ułamać? no i który model żarówek wybrałeś - biały neutralny, zimny czy ciepły?
                        Last edited by Daro31; 07-11-2018, 15:29.

Comment

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                          PrzeZar jak skomplikowane jest zdjęcie tych zaślepek w kabinie i w bagażniku? trzeba mieć jakieś konkretne narzędzia? łatwo coś ułamać?
                          Powiedziałbym, iż montaż / demontaż osłon żarówek jest mało skomplikowany. Jedyne narzędzie jakiego potrzebujesz to albo plastikowa łopatka (zestaw takowych znajdziesz na Ali lub pod linkiem od kolegi montada) albo mały płaski śrubokręt. I tak:
                          1. demontaż osłon żarówek nad lusterkiem wstecznym - proste, naciskasz osłonę jakbyś chciał włączyć światło i jednocześnie podważasz delikatnie np. śrubokrętem przeciwległą stronę osłony (przeciwległą do strony, którą naciskasz).
                          2. demontaż osłon żarówek w przesłonach przeciwsłonecznych - u dołu krawędzi każdej osłony żarówki zauważysz wyprofilowaną malutką wnękę o szerokości ok. 3mm. Podważasz w tym miejscu i usuwasz przesłonę bez problemu.
                          3. demontaż osłony oświetlenia w podsufitce (w wersji Sport znajduje się ona dokładnie pośrodku kabiny - tutaj koniecznie podważaj tylko plastikową osłonę, ja początkowo popełniłem błąd próbując wpasować narzędzie pomiędzy podsufitkę a krawędź lampy. Na szczęście w porę się zorientowałem, że źle robię. Delikatnie do przeodu i bez problemu wyjdzie.
                          4. demontaż osłony w bagażniku - tu miałem najwięcej problemów. Trzeba użyć trochę więcej siły przy wyjmowaniu osłony z plastikowej obudowy ścianki bagażnika. Następnie sugeruję odłączyć kabel i wyjąć element osłony z umiejscowioną w niej żarówką. Tu trochę główkowałem, ale ostatecznie wystarczyło nacisnąć małym śrubokrętem jedną z blaszek i wtedy żarówka wyszła bez problemu - bez tego podważenia będziesz mocował się z żarówką w nieskończoność.

Wydaje mi się, że ryzyko połamania osłon jest minimalne. Wydaje mi się ponadto, iż w instrukcji obsługi też powinieneś znaleźć informację o sposobie demontażu/montażu oświetlenia wew. w aucie.

Comment

Comment

ktoś wymieniał oświetlenie w schowku? bo za cholerę nie byłem w stanie wyciągnąć tej żarówki, trzeba demontować schowek?

Comment

Ja mam wymienioną i obyło się bez demontowania, ale fakt jest ciężko.
                                Moja Honda
                                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                                X