Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stuknięcie w tylnym zawieszeniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stuknięcie w tylnym zawieszeniu

Witam wszystkich. Mam taki problem. Miesiąc temu wymieniałem z przodu i z tyłu amory i sprężyny (Sachs). Wszystko było ok do dzisiaj.Auto stało 3 dni. Dzisiaj jadąc i zjeżdzając z progu zwalniającego w lewym tylnym zawieszeniu coś stuknęło jak by dobiło karoserią. Samochód po prostej czy na zakrętach jest ok. Tylko słychać to przy zjeździe z progu. Co to może oznaczać?

Zamieszczone przez rosp75 Zobacz posta
    Witam wszystkich. Mam taki problem. Miesiąc temu wymieniałem z przodu i z tyłu amory i sprężyny (Sachs). Wszystko było ok do dzisiaj.Auto stało 3 dni. Dzisiaj jadąc i zjeżdzając z progu zwalniającego w lewym tylnym zawieszeniu coś stuknęło jak by dobiło karoserią. Samochód po prostej czy na zakrętach jest ok. Tylko słychać to przy zjeździe z progu. Co to może oznaczać?
    Trzeba domknąć bagażnik

Comment

żartowniś

Comment

Pytasz co to może znaczyć...Tak najprościej to może znaczyć że trzeba samochód podnieść albo wjechać nim na kanał i popatrzeć co się stało

Comment

Dzisiaj byłem na przeglądzie i nic nie znaleźli niepokojącego w zawieszeniu wszystko ok. Czy mógł się poluzować miesiąc od wymiany amortyzator w górnym gnieździe i on może tak stukać na nierównościach?

Comment

to na jakim Ty przeglądzie byłeś, że tego nie wyeliminowali? Żałosne podejście tych ze stacji. Otwórz drzwi, stań koło auta, złap za dach nad otwartym drzwiami i kołysz ile masz pary aż zacznie pukać, później poproś o to samo kogoś i szukaj co puka, stuka czy co tam słyszysz.
            Last edited by maciej_mariusz; 11-05-2025, 00:39.

Comment

Okazało się że amortyzator wylał. Niestety żyjemy w takich czasach że nawet renomowane firmy jak Sachs robią buble. Amor polatał 2 miesiące w moim aucie i szlak go trafił. Teraz pytanie czy hurtownia uzna reklamację.

Do Maciej Mariusz na normalnym.Dopiero po przejechaniu kilku kilometrów amor był cały mokry czyli puścił olej.
              Last edited by rambo7; 23-05-2025, 14:39.

Comment

tak ale zepsuty chyba był już wcześniej a pojechałeś sprawdzić zawieszenie, najważniejsze, że przyczyna znaleziona i przykre z tym Sachs

Comment

Working...
                X