Zamieszczone przez auer73
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Drgania kierownicy w przedziale prędkości 120 - 145 km/h
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Jarekszadkowski Zobacz postaMusisz wymienic tarcze hamulcowe
Comment
-
Pomiar bicia tarcz i piast wykazał zbyt duże odchylenia (tarcze po 0, 05; piasty 0,06). Dodatkowo tarcze, które mają ok. 10 000 km są przegrzane, a klocki zeszklone. Nie widzę innej możliwości jak to, że po prostu tarcze zostały założone na krzywe piasty. Z czasem dopasowały się do piast. Dodatkowo widocznie coś tam minimalnie musiało obcierać, jeżeli przegrzały się. Mechanik właśnie sprawdza czy tłoczki i prowadnice chodzą ok.
Comment
-
Niby to oczywiste ale byłem w kilku warsztatach w Szczecinie i - niestety - znalazłem tylko jeden, który miał czujnik zegarowy. W czwartek jadę jeszcze do ASO. Jeżeli ASO potwierdzi to, co wiem to nie mam wyjścia i szykuje worek pieniędzy na wymianę piast, łożysk, tarcz i klocków OEM.
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaCzujnik zegarowy to koszt kilku stówek, więc nie wiem co to za pseudo mechanicy byli
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaLast edited by Paluch; 05-08-2019, 20:45.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaJuż nie przesadzaj. Przynajmniej 70% warsztatów nie bada krzywizny piast przy wymianie tarcz. A tym bardziej jeśli samemu się nie wymusi tego na nich. Mogę również śmiało powiedzieć, że mało które ASO to robią przy "rutynowej" wymianie tarcz.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Rozglądam się za dobrym zamiennikiem piast przednich. Cena OEM jest wysoka. Widzę, że FAG robi piasty i łożyska do UFO, ale na stronach mogę znaleźć tylko piasty na tylną oś - na przednią od FAG brak. Nie wierzę, że nie ma piasty na przód i wybór jest tylko między OEM, a NTY za 90 zł... Nie pasuje od żadnego innego auta?Last edited by krs; 06-08-2019, 19:20.
Comment
-
Skłaniam się ku OEM i pewnie tak się to skończy. Zamienniki żadne za 90 zł nie są brane po uwagę. Piasty są krzywe, tak samo jak tarcze - to fakt, który wynika z pomiaru czujnikiem. To nie są moje domysły. Już nic innego nie zostało, cała reszta wymieniona.Last edited by krs; 07-08-2019, 11:52.
Comment
-
A to nie jest tak, że łożysko w piaście może się kończyć i dlatego piasta rzekomo krzywa?Last edited by marcin19883; 07-08-2019, 15:20.
Comment
Comment