W nowych IX z salonu zdarzało się, że kierownica nie jest idealnie prosto...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Po ustawieniu zbieżności - krzywo ustawiona kierownica
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaW nowych IX z salonu zdarzało się, że kierownica nie jest idealnie prosto...
Ja miałem oryginalne końcówki drążków kierowniczych. 20 lat a kierownica była krzywa.Last edited by marcin19883; 10-02-2018, 13:04.
Comment
-
Jak kupilem auto kierownica była prosto. Raz ustawiłem zbieżność zaraz po kupieniu i była też prosto. Po 1.5 roku wymienialem tuleje w wahaczach na poliuretany i po zabiegu kierownica była prosto, ale pojechałem do partaczy sprawdzić zbieżność. Stwierdzili luz na drążku, więc kazalem wymienić i ustawić zbieżność. No i jak już zaczeli ustawiać to koniec z kierownicą prosto. Dlatego tak mnie to wkurza. Ma to też ujemny efekt nawet na odbijanie kierunków, bo w jedną odbija za szybko, a w drugą stronę wcale nie chce odbić czasami. Nienawidzę takich fuszerek.
Comment
-
Zamieszczone przez pablo85 Zobacz postaJak kupilem auto kierownica była prosto. Raz ustawiłem zbieżność zaraz po kupieniu i była też prosto. Po 1.5 roku wymienialem tuleje w wahaczach na poliuretany i po zabiegu kierownica była prosto, ale pojechałem do partaczy sprawdzić zbieżność. Stwierdzili luz na drążku, więc kazalem wymienić i ustawić zbieżność. No i jak już zaczeli ustawiać to koniec z kierownicą prosto. Dlatego tak mnie to wkurza. Ma to też ujemny efekt nawet na odbijanie kierunków, bo w jedną odbija za szybko, a w drugą stronę wcale nie chce odbić czasami. Nienawidzę takich fuszerek.
Comment
-
Dużo zależy od człowieka, który ustawia. Dobry sprzęt to tylko mały procent sukcesu. Zbieżność zawsze ustawiałem w tym samym zakładzie i u tego samego gościa i zawsze było cacy. Niestety się zwolnił i zostały jakieś młode sztyfty. Pojechałem z Pandą do salonu Toyoty, bo miałem blisko i kurcze w szoku byłem. Nawet ciśnienie w kołach sprawdzili zanim do roboty się zabrali. Kosztowało dwa razy tyle co u gostka, ale ustawione dobrze. Kierownica jest prosto, samochód jedzie prosto
Comment
Comment