Tarcze EBC standard i EBC GREENSTUFF przod i tyl.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez obmierzluch Zobacz postaKtoś już może kupował zestaw FERODO PREMIER z Aledrogo (link w postach wyżej) i może się wypowiedzieć.
- zestaw na tyl bez najmniejszych zastrzeżeń
- przod mialem same klocki przy roznych tarczach. Z klockow rowniez bylem zadowolony. Ferodo z przodu nie mialem.
Jesli chodzi o tarcze to taki standard/zamiennik.
Comment
-
Hej Panowie mam pytanko, zamierzam wymienić tarcze hamulcowe i wybór padł na TRW lub ATE - i teraz moje pytanko jak na starych tarczach mam prawie nówki klocki EBC green stuff to mogę je zostawić i założyć na nowe tarcze ?
no i pytanko drugie - interesują mnie same tarcze lecz jak patrze na allegro to komplet 2 tarcz wraz z klockami TRW stoi ok 310zł - a jakbym chciał samą tarcze TRW to jedna sztuka stoi najtaniej 150zł mowa o przodzie - to jest możliwe ? co mi radzicie ?? czy po prostu źle szukam i taniej ustrzele same tarcze ? bo jak bym brał zestaw to wychodzi to samo co same tarcze dziwne ...
ok i ostatnie pytanko
patrzyłem na pisty i złapała je mocno korozja gównie przód to aż jak jest ta śruba to na rogach się posypała ... obczyściłem, zasmarowałemm czyms typu wd40- tylko antykorozyjnym zabezpieczającym a na sam koniec sprejem akrylowym spryskałem - tylko zastanawia mnie czy tak może być czy lepiej wymienić ? a jak wymienić to razem z ew. łożyskami ?
bo wszystko cicho chodzi- koleś jak na kanale sprawdzał nic nie zauważył
Comment
-
Ceny... Generalnie jak nowe tarcze to i nowe klocki. Ale to trzeba indywidualnie najlepiej ocenić.
Jeśli chodzi o ceny... Jest wolna amerykanka, sam widzisz jak jest. Najrozsądniej w takim wypadku kupić raczej cały zestaw.
Korozja na piaście... Obczyścić tak. Ale WD40 tam bym nie dawał, chyba że po wszystkim do sucha wszystko wytrzeć. Wymienić? Moim zdaniem to bez sensu w koszty się pchasz.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
O i o taką właśnie odpowiedź mi chodziło w sensie konkretną, postanowiłem nic nie ruszać bo wszystko jest ok, zdejme jutro koła obczyszcze przesmaruje sprayem ceramicznym wywarze i koniec tematu.
Ps. Jedna sprawa mnie ciekawi delikatnie skrzypi mi pedal hamulca w środku tak go puszczam delikatnie popiskuje jakby na srubie ma może ktoś pomysł który element i mniej więcej Gdzie i czym smarnac ?
Comment
-
Skrzypiący pedał sprzęgła... Używaj częściej wyszukiwarki forumowej...
https://www.civicforum.pl/showthread...hlight=SKRZYPI
Widać że z regulaminem forum się nie zapoznałeś. Zapraszam do lektury i zastosowania się do zapisów.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Aaa... to nowośćMi nie skrzypi.
Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem VIII generacji, 1.8 Executive. Przed zakupem, w trakcie kontroli w ASO mechanik sygnalizował, że będzie konieczność wymiany kompletu hamulcowego z przodu. Trochę pojeździłem, ale ponieważ ostatnio usłyszałem dosyć uciążliwe piszczenie z przodu (poprzedni właściciel wspominał, że to będzie to znak, że czas na wymianę) postanowiłem zakupić tarcze i klocki. Czytając ten wątek zdecydowałem się na TRW (słusznie?), w tej chwili mam na oku taki komplet:
Ktoś może kupował u tego sprzedawcy? Wydaje mi się, że cena korzystna, ale nie na tyle, żeby naciąć się na bubel.
Na marginesie. Ile kosztuje wymiana tych części w ASO (przy wykorzystaniu własnych elementów)?
Comment
-
TRW są ok. Do ASO z takimi sprawami nigdy nie jechałem...Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Chłopaki rozbieralem dzisiaj zacisk hamulca i jak wyciagalem ta taka długa srobke zaowazylem zrypana ta malutka uszczelkę czy ta będzie pasowała ? https://allegro.pl/show_item.php?item=5983087082 i czy ma ona jakiś większy wpływ na coś?
To te w prawym górnym rogu na zdjęciu takie harmonijki
Comment
Comment