Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyjęcie skrzyni R18a2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyjęcie skrzyni R18a2

Witam koledzy czy ktoś posiada jakiś manual bądź film jak zdjąć skrzynię w civic VIII r18a2 . Znalazłem jedynie instrukcję i film z sedana i nie wiem czy w hatchbacku wygląda to tak samo. Sprawa jest dosyć prosta ale jeżeli ktoś to robił to może podpowie czy konieczne jest zdejmowanie kołyski tzn. sanek i maglownicy ? Czy można wyjąć skrzynię bez tego zabiegu . W załączniku wrzucam film gdyby ktoś potrzebował .
    Last edited by balek881008; 30-01-2021, 21:26.

Zamieszczone przez balek881008 Zobacz posta
    Witam koledzy czy ktoś posiada jakiś manual bądź film jak zdjąć skrzynię w civic VIII r18a2 . Znalazłem jedynie instrukcję i film z sedana i nie wiem czy w hatchbacku wygląda to tak samo. Sprawa jest dosyć prosta ale jeżeli ktoś to robił to może podpowie czy konieczne jest zdejmowanie kołyski tzn. sanek i maglownicy ? Czy można wyjąć skrzynię bez tego zabiegu . W załączniku wrzucam film gdyby ktoś potrzebował .
    Witam mam civica ufo type-r poszukuje instrukcji serwisowej nigdzie nie ma może coś wiecie dziękii:)

Tutaj znajdziesz serwisówkę i Wymontowanie zespołu ręcznej skrzyni biegów (M/T)

Comment

25:30

W tym momencie filmu dokładnie widać dlaczego nie pójdzie górą. Masę rzeczy trzeba by od silnika odkręcić (obudowa termostatu i spuszczenie płynu). Nie ma opcji żeby nie odkręcać ramy pomocniczej i przekładni kierowniczej. Konstrukcja przodu w sedanie i hatchbacku jest taka sama. Na 100% będzie więcej roboczogodzin jak w Civic VIIgen 1.4 jeżeli chodzi o wymianę sprzęgła.
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zapoznałem się z manualem z hondy Wymontowanie zespołu ręcznej skrzyni biegów (M/T) i nie ma tam zawartych informacji o demontażu kołyski Czekam może ktoś się wypowie co przeprowadzał taki zabieg u siebie pozdrawiam.

Comment

A co się boisz zdejmować ramę pomocniczą? Przyspawałeś ją czy auto po dzwonie masz?
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dla potomnych sytuacja ogarnięta nie trzeba zdejmować ramy. Nie mam auta po dzwonie i nie przyspawałem ramy pomocniczej szukałem informacji jak bardzo zaawansowana jest operacja. Dziękuję za pomoc

Comment

Working...
            X