Witam koledzy czy ktoś posiada jakiś manual bądź film jak zdjąć skrzynię w civic VIII r18a2 . Znalazłem jedynie instrukcję i film z sedana i nie wiem czy w hatchbacku wygląda to tak samo. Sprawa jest dosyć prosta ale jeżeli ktoś to robił to może podpowie czy konieczne jest zdejmowanie kołyski tzn. sanek i maglownicy ? Czy można wyjąć skrzynię bez tego zabiegu . W załączniku wrzucam film gdyby ktoś potrzebował .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wyjęcie skrzyni R18a2
Collapse
X
-
Zamieszczone przez balek881008 Zobacz postaWitam koledzy czy ktoś posiada jakiś manual bądź film jak zdjąć skrzynię w civic VIII r18a2 . Znalazłem jedynie instrukcję i film z sedana i nie wiem czy w hatchbacku wygląda to tak samo. Sprawa jest dosyć prosta ale jeżeli ktoś to robił to może podpowie czy konieczne jest zdejmowanie kołyski tzn. sanek i maglownicy ? Czy można wyjąć skrzynię bez tego zabiegu . W załączniku wrzucam film gdyby ktoś potrzebował .Witam mam civica ufo type-r poszukuje instrukcji serwisowej nigdzie nie ma może coś wiecie dziękii:)
Tutaj znajdziesz serwisówkę i Wymontowanie zespołu ręcznej skrzyni biegów (M/T)
-
25:30
W tym momencie filmu dokładnie widać dlaczego nie pójdzie górą. Masę rzeczy trzeba by od silnika odkręcić (obudowa termostatu i spuszczenie płynu). Nie ma opcji żeby nie odkręcać ramy pomocniczej i przekładni kierowniczej. Konstrukcja przodu w sedanie i hatchbacku jest taka sama. Na 100% będzie więcej roboczogodzin jak w Civic VIIgen 1.4 jeżeli chodzi o wymianę sprzęgła.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
A co się boisz zdejmować ramę pomocniczą? Przyspawałeś ją czy auto po dzwonie masz?Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
Comment