Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda civic UFO. Szarpanie skrzyni i-shift.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ten typ tak ma zmiana oleju plus nowy soft 500 zł w serwisie i będzie ok
    http://www.civicforum.pl/showthread....Civic-2006-1-8

Comment

Witam
      A ma ktoś może jakąś procedurę jak regulować sprzęgło "skrzynię" przy użyciu HDS. Planuję kupić HDS na allegro żeby zrobić to samemu ale nie wiem czy jest na tyle proste że da człowiek sam radę. Może osoby które robiły już takie rzeczy przy pomocy HDS-a coś podpowiedzą ? Mam ten sam problem z szarpaniem i w kilku miejscach na forum wyczytałem że to może być najlepsze wyjście i pomoc w rozwiązaniu problemu szarpania skrzyni.
      Pozdrawiam

Comment

program jest po polsku i wygląda dosyc intuicyjnie więc powinneś dać radę

Comment

HDS przy pomocy tańszego kabla, np. x-horse, nie zrobi nic przy i-shift. Program nie widzi tego systemu w aucie - potwierdzone osobiscie przeze mnie, więc można sobie odpuścić próby. Myślę, że minimum HIM jest potrzebny, aby w ogóle się połączyć z systemem i-shift.

Comment

Zamieszczone przez szuwi Zobacz posta
            najprościej: jeśli masz manetki przy kierownicy to jest to i-shift

wajcha od i-shifta:
            [ATTACH=CONFIG]35502[/ATTACH]

typowy automat ma inną wajchę (rusza się tylko góra - dół) i brak manetek

objawy o jakich piszesz (skakanie przy cofaniu, lekkie szarpanie przy przechodzeniu z biegu pełzającego do faktycznej jazdy) są i u mnie, wymiana oleju w skrzyni biegów nie pomogła. ASO zaktualizowało przy okazji soft, może ciut szybciej zmienia biegi, ale bez rewelacji, natomiast to lekkie szarpanie nadal występuje
            Cześć
            Zakupiłam honde 1.8 vtec z ishift podobne objawy występują i u mnie
            ponieważ auto zakupiłam w piątek czy sprzedający odpowiada za naprawę tej skrzyni? czy traktować to jako wadę ukryta?
            Dziękuję za odpowiedzi

Comment

Zamieszczone przez Yaira25 Zobacz posta
              Cześć
              Zakupiłam honde 1.8 vtec z ishift podobne objawy występują i u mnie
              ponieważ auto zakupiłam w piątek czy sprzedający odpowiada za naprawę tej skrzyni? czy traktować to jako wadę ukryta?
              Dziękuję za odpowiedzi
              nie bądz śmieszny testowałes auto więc jaka wada ukryta skoro łatwo to stwierdzić że szarpie i poczuć? jak się nie wie co się kupuje to potem się płacze i szuka dziury...
              Last edited by zbigi30; 12-02-2018, 00:07.

Comment

A w czasie jazdy testowej było ok? Taką usterkę ciężko ukryć.
                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

"Problem również jest ze wstecznym biegiem puszczam hamulec auto zaczyna sie lekko toczyć dodaje gazu auto zaczyna sie dusić lub nie ma wcale reakcji na gaz po czym nagle dostaje kopa ( łatwo w coś przywalić)." udało ci sie jakos naprawic ten wsteczny? u mnie zaczxelo sie to samo auto albo w ogole nie jedzie na wstecznym albo jak mocno dodam gazu to zareaguje i wystrzeli jak rakieta co jest bardzo niebezpieczne

Comment

wyczyść przepustnicę, adaptuj przepustnice i biegi na nowo

Comment

Working...
                    X